Co pro vás připravila knihovna na duben

Upozorňujeme návštěvníky knihovny, že v pátek 1. dubna bude knihovna otevřena do 16 hodin a v sobotu 2. dubna bude zavřeno z důvodu konání Noci s Andersenem. Pro vracení využijte blbiobox před knihovnou. Děkujeme za pochopení.

JUBILEJNÍ AUTORSKÉ ČTENÍ - BLANKA KOSTŘICOVÁ: LEDOVCOVÁ TURISTIKA
(S KOMENTÁŘEM JANA BALABÁNA A JIŘÍHO KRATOCHVILA)
Pondělí 11. dubna v 19.00, dospělé oddělení
Nejvíce oceňovaná autorčina kniha; čtení bude doplněno obsáhlým úryvkem z dopisu Jana Balabána a dopisem Jiřího Kratochvila. 25. vystoupení Blanky Kostřicové před třebovským publikem, 10. čtení z Ledovcové turistiky, která byla poprvé uvedena právě před deseti lety...

 

Rostlinná strava: chutně, zdravě, soucitně?
21. dubna od 19 hodin beseda s Kateřinou Balcarovou a Veronikou Chládkovou
Českotřebovské autorky již dvou veganských kuchařek povypráví o životním stylu veganství, akce bude doplněna ochutnávkou veganských dobrot a pouštěním videí. Vstupné dobrovolné.

Kniha na cestu Česká Třebová – novinka pro všechny cestující
Cestujete denně do práce nebo do školy vlakem/autobusem? Chystáte se na dlouhou cestu? A rádi čtete? Od 21. března máte možnost si kdykoli na cestu půjčit knihu nebo časopis přímo v budově nádraží. Městská knihovna Česká Třebová se tak připojila k dalším knihovnám po celé České republice, které v prostorách nádraží půjčují a vracejí knihy bez předchozí registrace, poplatků nebo stanovené výpůjční doby. Knihy jsou označeny štítky, které vysvětlují jednoduchá pravidla - vzít knihu z netradičního regálu a užít si čtení (klidně i několik cest), vrátit ji do jiné knihovničky nebo ji přivézt zpátky. Do připravené tabulky v knize lze zaznamenat, kudy kniha cestovala a o své dojmy z cest a čtení se můžete podělit s dalšími čtenáři na Facebooku “Kniha na cestu Česká Třebová” nebo i na dalších sociálních sítích použitím #knihanacestu nebo #knihadovlaku. Knihovničky na nádražích mohou lidé využít i k odložení knih, které jim doma zabírají místo. Děkujeme všem, kteří se na realizaci podíleli, jmenovitě: MgA. Bohuslav Mimra, Martin Saifrt, Pavel Suchý, Jan Holub, Jakub Kříž, Radek Hűbl a zaměstnancům knihovny. Doufáme, že vás kniha na cestě potěší.
 
Matyldino pohádkohraní
5. dubna od 16 hodin, dětské oddělení
Těšte se na zajímavé příběhy i vyrábění.Vstupné dobrovolné.
 
Postav a naprogramuj si svého robota!
6., 13., 20. a 27. dubna od 15-17 hodin, Teenspace
Robokroužek pro holky a kluky.
 
Zapař si s knihovníkem! Off-line/online day
7., 14. a 28. dubna od 15:15 do 17:15, Teenspace
Chceš si zapařit s knihovníkem? Chceš vědět něco víc o hře kterou hraješ? Rozmysli se, jakou hru si chceš s námi zahrát a přijď na oddělení Teenspace.
 
Whisper Challenge
21. dubna od 15 do 17 hodin, Teenspace
Přijď si do knihovny zkusit, jak umíš odezírat ze rtů a zároveň se u toho skvěle pobavit. Těšíme se!

 

Knihožrouti
21. dubna od 15 hodin, dětské oddělení
V knihovně se objevili KNIHOŽROUTI! Milují knihy a tahle vášeň je velmi nakažlivá! Mezi varovné příznaky onemocnění patří: láska ke knihám a k čtení. Pokud na sobě tyto příznaky pozorujete, přijďte k nám.Vstup zdarma. Vhodné pro děti 6 až 11 let.