Byla to událost hodná zaznamenání, která ukázala co všechno českotřebovská Taneční škola dokáže zorganizovat.  Hala ZŠ Nádražní a její zázemí byla plně využita, akce se zúčastnila více než tisícovka tanečníků z širokého okolí! Byl to snad dvojnásobek účasti z loňského roku 2015, přijeli tanečníci nejen z České Třebové, ale i z  Pardubic, Blanska, Havířova, Moravské Třebové, ale i Jevíčka, Vysokého Mýta, Ústí nad Orlicí, Letohradu a mnohých dalších míst. Základní škola prošla zatěžkávací zkouškou, kolik návštěvníků vlastně pojme. Dopadlo to však na jedničku, po celý den panovalo v celém areálu školy příjemné prostředí, pořadatelům se podařilo akci dobře zvládnout. Můžeme porovnávat se soutěží dříve zorganizovanou v sále na Skalce, sportovní areál ZŠ  Nádražní má větší kapacitu a poskytuje pro tanečníky i pro diváky lepší podmínky. 
Soutěžilo se v kategoriích Discotance, Streetdance, Show dance, parketovky, volný tanec a Scénický tanec. Soutěže tanečníků  v jednotlivých disciplínách sledovala porota, s hodnocením takového počtu soutěžících skupin to jistě neměla jednoduché. Věřím, že pořadatelé dodají ke zveřejnění i výsledky Českotřebovského tanečního poháru 2016.
Po lednové Velké ceně České Třebové v judu mládeže byl Českotřebovský taneční pohár  další  velkou akcí zorganizovanou v tomto areálu.  Jediným problémem je malá kapacita parkování v blízkém okolí, takže si "přišly na své" i lístečky od městské policie za stěrači řady nevhodně parkujících vozidel a vznikla tak řada zbytečných  nepříjemností. Parkoviště naproti škole i na Hrdličáku (v sobotu umožňující volené parkování zdarma) bylo brzo plné a všude v okolí je zóna zákazu parkování, se kterou návštěvníci z okolí nepočítali. Nepříjemnostem bylo možné předejít, když by především při nájezdu tanečníků a jejich doprovodu před dopoledním zahájením soutěže bylo parkování řešeno a strážníci doporučili využít volné kapacity ne zas tak vzdálených podzemních garáží na náměstí Jana Pernera.
K problémům s parkováním připojuji názor zástupce velitele městské policie Petra Baláže: "Musím ohradit proti uvedenému textu , týkajícího se dopravní situace a činnosti městské policie v průběhu této akce. Město vyšlo pořadatelům vstříc tak, že kapacita stávajících  parkovišť byla navýšena umožněním parkování v klidové části Starého náměstí. Pořadatelská služba akce měla navádět účastníky na všechna přilehlá parkoviště, včetně terminálu a již zmíněného provizoria na Starém náměstí. Ve své činnosti naprosto selhala, toto nikdo nedělal a díky tomu vznikla celá řada kolizních situací způsobených nevhodným parkováním. Hlídka strážníků, které jsem velel, po zjištění situace nechala opakovaně rozhlasem vyhlásit výzvu řidičům, kteří špatně parkují, aby svá vozidla umístili na parkoviště, rovněž jim na to ponechali dostatek času. Pořadatele upozornili na to, aby řidiče usměrňovali tak, jak bylo do  mluveno s pí. Prossovou. I přes upozornění se tak nestalo, parkoviště na Starém náměstí zůstalo po celý den prázdné, dle reakcí řidičů, se kterými jsem měl možnost hovořit, jim o této možnosti neřekl. Domnívám se, že strážníci si splnili svou povinnost, v činnosti pořadatelů vidím velké rezervy, ze kterých se snad poučí v příštích letech. Pokud pořádám akci takových rozměrů, musím zajistit i takové zdánlivé maličkosti, jako je parkování jejich účastníků, stejně tak není možné přenášet povinnosti pořadatelů soukromých akcí na strážníky."

Českotřebovský taneční pohár přerostl rámec "soukromé akce", stal se prestižní soutěží tanečních skupin ve východních Čechách  a přispěl k dalšímu zviditelnění města. Svědčí o iniciativě, kontaktech, odborných a organizačních schopnostech pořádající Taneční školy Česká Třebová, kterou je třeba v rámci města podporovat. Potvrzuje, že ocenění Cena města Kohout 2015, kterou 13. května převezme Šárka Prossová na Slavnostním večeru v sále Kulturního centra bude v těch správných rukou.