Půlstoletá MŠ Habrmanova
(1966 – 2016)

 
11. 4. v pondělí začala veliká příprava oslav. Třída Žabiček se proměnila v hostitelskou místnost. Naše školka slavila padesátiny celkem třikrát.
 
12. 4. v úterý pozvaní hosté (zástupci zřizovatele a paní ředitelky z příspěvkových organizací) shlédli vystoupení vybraných dětí z celé školky. Úvodní historií s projekcí fotografií nás provázela paní učitelka Kateřina Flídrová, Dis. Všem, kteří nám zapůjčili dobové fotografie, děkujeme. Děti hrály na rozmanité nástroje, foukaly na flétničky, říkaly básně, zpívaly písně a tančily tanečky. Program poctivě nacvičovaly naše paní učitelky Faltysová Jana, Lorencová Miluše Bc., Kašparová Dagmar. Na závěr zahrály slečny ze ZUŠ odchované naší školkou k poslechu. Pohoštění pro hosty připravily paní učitelky a kuchařky.
Odpoledne byl den otevřených dveří, kdy si každý z návštěvníků mohl prohlédnout školku a třídy. Nové děti si mohly pohrát s hračkami a seznámit se s prostředím.
13. 4. v odpoledních hodinách nás navštívili bývalí zaměstnanci, kterých se sešlo 37. Byl pro ně nachystaný stejný program jako v úterý. Pohoštění připravila paní M. Černáková z Domova pro seniory z Bezděkova formou švédského stolu. Banket zařídila paní místostarostka Ing. Jaromíra Žáčková. Tímto jim mnohokráte děkujeme. Jako dárek obdrželi pozvaní bývalí zaměstnanci společnou fotografii, odznáček s logem skřítka Habrmánka a vyrobené květinky.
14. 4. ve čtvrtek dopoledne bylo pro děti připraveno sférické kino s příběhem o podmořském světě.
Odpoledne se na zahradě konala s rodiči zahradní párty s vystoupením dětí, opékáním buřtů a hudbou, kterou zajistil DJ pan Hejč. Také se na nás přijeli podívat Hasiči Česká Třebová a Městská policie.

Chtěli bychom poděkovat sponzorům: Pekařství a cukrářství Sázava, Řeznictví Sloupnice, Mgr. Zdeněk Krása, fotograf Michal Horák, EkoBi, ZKO Podhorka – 143, Armat spol. s r. o., regionální televize OIK TV, M. Mikolecký z ČtZ a ostatním, kteří se podíleli na organizaci oslav.