Českotřebovský deník 89/2016 (5/4)   


Indiánská Noc s Andersenem

V pátek na apríla proběhla i u nás již tradiční Noc s Andersenem, při které mají děti možnost poznat knihovnu trochu jinak. Letos jsme se nedrželi celorepublikového tématu Malá mořská víla, ale vymysleli jsme si vlastní. Přes dvacet dětí ve věku 6 až 11 let se připojilo ke kmeni Knihoxů a stalo se na noc indiány. Vše začalo výrobou odpovídajícího oděvu (tričko s třásněmi a barevným potiskem razítky z brambor), nepostradatelné čelenky a vymýšlením jmen v půjčovně dospělého oddělení. Poté jsme se vydali na lov zvěře a v místním parku Javorka jsme po jednotlivých stopách objevili náčelníka u týpí. Než se opekla večeře, malí indiáni tančili kolem ohně a jedli jsme s hvězdami nad hlavou. Po jídle cestou zpátky několikrát zazněl indiánský pokřik, takže v knihovně fotil René Jansa už opravdové indiány. Na dobrou noc děti poslouchaly audioknihu a ráno vstávaly brzo a s úsměvem. Domů na památku dostaly svou fotografii a pamětní list. Těšíme se na příští nocování zase s jiným příběhem.
Městská knihovna Česká Třebová

Sociální služby Česká Třebová  Domov pro seniory  Bezděkov 918   Česká Třebová 56002
Příjmou PPOP (pracovníka přímé obslužné péče)
Požadavky -  bezúhonnost, dobrý zdravotní stav, znalost práce na PC - WORD, EXCEL, kurz pracovníka v sociálních službách
Dvanáctihodinový pracovní režim  Nástup  ihned.
Kontaktní osoba Dagmar
Drvoštěpová 739 344 576  
zdravotni@socialnisluzbyct.cz

Všeobecnou zdravotní sestru s registrací bez odborného dohledu
Nástup 1.5.2016  Dvanáctihodinový nepřetržitý režim
Kontaktní osoba Dagmar
Drvoštěpová 739 344 576 
zdravotni@socialnisluzbyct.cz


Dovolujeme si Vás pozvat na přednášku na téma :
Navyšování příjmů a budování majetku

možnost většího propojení sponzorů s hokejovým klubem
 
Přednášející: Karel Langr a Jaromír Jindřich  Sales Director CZ,
Datum:         07.04.2016 od 18.00 hodin
prezentace:   17.30 hod.
Místo:          Hotel Bravo - Česká Třebová

 
Nový zákon o zadávání veřejných zakázek prochází senátními výbory

Návrh byl projednán na Výboru pro hospodářství, zemědělství a dopravu, Výborem pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí a Ústavně-právním výborem.Ve všech třech výše uvedených výborech byl přijat pozměňovací návrh na odložení účinnosti nové právní úpravy, a to na 1. den šestého kalendářního měsíce po vyhlášení zákona ve Sbírce zákonů. Zákon by nebyl účinný dříve než v říjnu. Vládním návrhem předpokládaná účinnost je v tuto chvíli o tři měsíce kratší, je však nutno podotknout, že v rámci meziresortního připomínkového řízení nebyla proti délce legisvakanční lhůty vznesena žádná připomínka.Návrh zákona bude na plénu senátu projednán 6. dubna 2016. Pokud se s úpravami výborů ztotožní, norma by se vrátila Sněmovně, která by ji mohla znovu schvalovat v půli dubna. Před koncem příštího měsíce by pak předlohu mohl podepsat prezident.
 
Kraj podpoří dotaci na hasičská auta či hasičárny částkou sedmi milionů

Pardubice (31. 3. 2016) – Pardubický kraj finančně podpoří novou státní dotaci Ministerstva vnitra na pořízení hasičských dopravních automobilů a výstavbu či rekonstrukci požárních zbrojnic pro dobrovolné hasiče částkou přesahující sedm milionů korun. Krajští radní schválili na svém jednání rozdělení této částky dle návrhu Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje po schválení odbornou komisí, kterou pro tento účel sestavil hejtman Martin Netolický.
Z celkové částky 250 milionů korun bylo našemu kraji přiděleno 17 milionů korun s tím, že je předpokládán dvoutřetinový podíl kraje z výše dotace, kterou poskytne stát. Státní dotace na dopravní automobil je maximálně 450 tisíc korun a na požární zbrojnici čtyři a půl milionu korun,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „Celkově bude podpořeno 16 obcí dotací na pořízení dopravního automobilu a pět obcí na výstavbu či rekonstrukci požární zbrojnice,“ upřesnil hejtman Netolický.