Co pro vás připravila knihovna na květen 2016                 

Rychlokurz na počítači pro začátečníky
od pondělí 2. května, 9:00 – 11:00, přízemí - oddělení Teenspace
Náplň kurzu se budeme snažit přizpůsobit podle požadavků zájemců. Cena tohoto kurzu je 30,- Kč za jednu lekci, nebo 150,- Kč za celý kurz [5 lekcí (5 pondělků)]. Přihlášky podávejte na dospělém oddělení (počet míst omezen). Bližší informace podá Zdeněk Leníček.
 
Václav Turek: Transsibiřská magistrála
12. května od 19 hodin, I. patro Městské knihovny Česká Třebová

Zveme na zajímavé povídání s lanškrounským cestovatelem Václavem Turkem. Transsibiřská magistrála je hlavní dopravní tepnou Ruska a zároveň to je nejlepší způsob, jak se seznámit s Ruskem, pochopit mentalitu jeho obyvatel, uvědomit si velikost a rozsáhlost této obrovské země. Nejdelší světovou železnicí projedete téměř celé Rusko od západu na východ. Projedete přes dva kontinenty, Evropu a Asii, přes dvanáct oblastí, pět krajů, dvě republiky, jednu autonomní oblast a jeden autonomní okruh, osmdesát sedm měst. Překonáte šestnáct velkých řek a sedm časových pásem. Za šest dní a čtyři tisíce korun můžete dojet z Moskvy až k Tichému oceánu do přístavního města Vladivostok. Možnost zakoupení autorových knih. Vstupné 30,- Kč.
 
Matyldino pohádkohraní
3. května od 16 hodin, dětské oddělení
Těšte se na zajímavé příběhy i vyrábění.Vstupné dobrovolné.
 
Postav a naprogramuj si svého robota!
4., 11., 18. a 25. května od 15-17 hodin, Teenspace
Robokroužek pro holky a kluky.
 
Zapař si s knihovníkem!
5., 12. a 19. května od 15:15 do 17:15, Teenspace
Chceš si zapařit s knihovníkem? Chceš vědět něco víc o hře kterou hraješ? Rozmysli se, jakou hru si chceš s námi zahrát a přijď na oddělení Teenspace.
 
Off-line-day. Den bez počítačů!
23. května, odpoledne, dětské oddělení + Teenspace
Klídek bez počítačů aneb umíme se bavit i jinak.
 
Knihožrouti
19. května od 15 hodin, dětské oddělení
V knihovně se objevili KNIHOŽROUTI! Milují knihy a tahle vášeň je velmi nakažlivá! Mezi varovné příznaky onemocnění patří: láska ke knihám a k čtení. Pokud na sobě tyto příznaky pozorujete, přijďte k nám.Vstup zdarma. Vhodné pro děti 6 až 11 let. Knihožroutským světem vás provede Lenka Špaisová.
 
Challenge: What is it?
26. května od 15 do 17 hodin, Teenspace
Poznej podle hmatu nejrůznější předměty. Schválně co dokážeš poznat. Nezradí tě tvůj hmat? Tešíme se na tebe na oddělení Teenspace!