Ukliďme svět, ukliďme Česko - Ukliďme Křivolík             


Samotná akce začala předvojem 14.4. 2016. Kontaktoval mě pan Martin Bouška z Klubu Pathfinder, z.s. oddíl Delfíni Česká Třebová, že by nám rádi pomohli s úklidem, ale že se ho nemohou zúčastnit v sobotu 16. 4. a jestli by bylo možné se domluvit na dřívějším termínu. Po konzultaci s koordinátorkou projektu Kateřinou Landovou a předsedkyní ČSOP Podorlicko Hankou Grundovou jsme zvolili termín 14.4. kdy vyrazil klub Pathfinder. Celkem se jejich úklidu zúčastnilo 19 dobrovolníků (z toho 14 dětí). Sesbírali 11 pytlů, 2 pneumatiky a několik ocelových trubek. Odpad byl sebrán v lokalitě Pivovarský rybník, koupaliště a záchytná nádrž na vodu.
Hlavní úklid Křivolíku započal v sobotu 16.4.2016 v 9 hodin. Účastnil se ho skautky a skauti z českotřebovského střediska Javor, zúčastnil se 3. chlapecký oddíl, 7. chlapecký oddíl a 4. dívčí oddíl v celkovém počtu zhruba 28 dětí. Dále  3 maminky a 7 dobrovolníků z řad osady Bacrie a ČSOP Podorlico - tedy zhruba 38 lidí.
Nasbírali jsme 16 pytlů velkých, 8 malých, 3 penumatiky, 1 televize, několik metrů kabelů. Na závěr si pro nás archeolog Tomáš Záruba připravil přednášku na téma Pravěký odpad a jeho výpovědní hodnota o soudobé společnosti, při které nás provedl osadou Bacrie.   Martin Bouška a Lucie Horáková