Studenti VDA nejlepší v ČR v soutěži Cisco Networking Academy Games 2016

V pátek 18.3.2016 se žáci naší školy VOŠ a SŠT Česká Třebová zúčastnili již 11. ročníku celostátní prestižní soutěže Networking Academy Games konané tentokrát na Smíchovské střední průmyslové škole v Praze. Jedná se o soutěž tříčlenných týmů, kdy žáci musí prokázat nejen své znalosti, ale především praktické dovednosti z oblasti počítačových sítí, zejména konfigurace aktivních síťových prvků – směrovačů, přepínačů a bezdrátových prvků, které vytváří infrastrukturu každé větší či menší podnikové sítě. Žáci museli také vyřešit některé problémy a záludnosti v chybném nastavení aktivních síťových prvků a síťových protokolů, které na ně pořadatelé nastražili. Letos byl tento ročník zajímavý i tím, že si žáci museli poradit i se simulovaným útokem na počítačovou síť. Vedle těchto praktických dovedností museli žáci prokázat také své teoretické znalosti, protože se do celkového hodnocení započítávají individuální teoretické testy v anglickém jazyce, bez kterého se žádný odborník pohybující se v oblasti informačních technologiích neobejde.
Letošního ročníku se zúčastnilo celkem 14 nejlepších týmů z celé ČR a náš tým ve složení Richter Vojtěch, Brokeš Jan a Sršeň Patrik prokázal výborné znalosti a obsadil v silné konkurenci celkové 1.místo! Gratulujeme! Navíc jako vítězný tým byli odměněni pozvánkou generálního ředitele firmy Cisco na technologický den konaný v hotelu Clarion v Praze dne 19.4. Zde se žáci mohli seznámit s novinkami a budoucími trendy ve vývoji počítačových sítí, síťových protokolů, datových center a zabezpečením počítačových sítí.
Děkujeme našim žákům za vynikající úspěch a vzornou reprezentaci naší školy a přejeme mnoho úspěchů v jejich dalším studiu.
 
Výsledky soutěže NAG 2016, kategorie HS3
(národní kolo, 18.3.2016):

1.      VOŠ a SŠT Česká Třebová

2.       SŠ a VOŠ aplikované kybernetiky, Hradec Králové

3.       Smíchovská SPŠ, Praha

4.       SŠTE Brno

5.       VOŠ a SPŠE Plzeň

6.       SŠ IT Frýdek-Místek

7.       SŠ informatiky a finančních služeb

8.       VOŠ a SPŠ Šumperk

9.       SPŠE v Úžlabině

10.   SPŠE a informatiky Ostrava

11.   VOŠ a SPŠ Jičín

12.   SPŠ a VOŠ Písek

13.   SPŠ, Ústí nad Labem

14.   Střední odborné učiliště elektrotechnické, Plzeň

Bližší informace lze najít na odkazu:  http://www.netacad-games.cz

 

Mgr. Petr Slívko