Pirell s. r. o. podpořil Nadační fond S námi je tu lépe! Orlickoústecké nemocnice

Českotřebovská společnost Pirell s. r. o. podpořila opakovaně projekt Nadačního fondu S námi je tu lépe! „Jícnová echokardiografie pro pacienty s onemocněním srdce“.
Možnost provádět vyšetření pomocí jícnové echokardiografie v nemocnici, zabezpečí dostupnost této metody pro větší okruh nemocných a odpadne složité cestování s doprovodem do jiných zdravotnických zařízení. Zavedením této, dnes již standardní metody v kardiologii do Orlickoústecké nemocnice, zvýšíme o další krůček úroveň ošetřování pacientů v tomto regionu. 
V programu akce následovalo oficiální představení nových webových stránek Nadačního fondu S námi je tu lépe! www.snamijetulepe.cz, předsedou Správní rady nadačního fondu a současně jejich autorem, Ing. Kvidem Štěpánkem.
MUDr. Jiří Řezníček prezentoval informace o dosavadním využití sponzorských příspěvků a také plány nadačního fondu do dalších období. Současně zhodnotil současný stav projektu a informoval o vývoji Orlickoústecké nemocnice. 
Poté již spolumajitel a jednatel společnosti Pirell s. r. o. Ing. Ladislav Pirkl seznámil přítomné se jmenovanou společností a jejím zaměřením.
Společnost vznikla v roce 1993 oddělením části provozu Traťové distance Česká Třebová a zaměřila se na železniční dopravní stavby. Hlavní specializací je regenerace výhybek, výhybkových součástí, svařování vysokouhlíkatých materiálů a svařování kolejnic. Postupně se však činnost rozšiřovala i do jiných oblastí železničního svršku, jako například staveb nástupišť, propustků, zřizování bezstykových kolejí, ale též kompletní výměny výhybek a rekonstrukce tratí. V některých oborech se společnost řadí k největším a nejvyspělejším firmám v České republice. Společnost patří se svými přibližně 110 zaměstnanci k významným zaměstnavatelům v regionu. Od roku 2014 se společnost pyšní novými zrekonstruovanými prostory, ve kterých též hostila událost předání šeku nemocnici.
Hlavní filozofií firmy je být nejlepší a používat nejmodernější technologie. Vrcholem této snahy se stalo zakoupení nejmodernější technologie svařování kolejnic robotizovaným pracovištěm APT 1500 Plasser Theuer v roce 2015 v celkové hodnotě 2 miliony Eur. Těchto zařízení bylo vyrobeno v rámci celého světa sedm kusů, z nichž jedno vlastní právě společnost Pirell s. r. o. a využívá jej pro potřeby SŽDC. Jedná se o absolutní špičku v rámci celého světa.
Následně Ing. Ladislav Pirkl seznámil přítomné s důvody, které majitele společnosti vedly k podpoře Orlickoústecké nemocnice prostřednictvím Nadačního fondu S námi je tu lépe!
Již od počátku existence firmy jsou majitelé vedeni snahou podporovat potřebné, ať už jednotlivé osoby s tělesným nebo mentálním hendikepem, či celé organizace pečující o nemocné.
Podpora projektu Nadačního fondu tak byla logickým vyvrcholením charitativní činnosti společnosti Pirell s. r. o. Neméně důležitým aspektem však byla také podpora práce nemocnice, lékařů, sester, a v neposlední řadě též vedení nemocnice. Jednatel společnosti projevil přesvědčení, že s kvalitním zařízením dokáže nemocnice zachránit životy pacientů, nebo odstranit či zmírnit jejich problémy, a též potěšení, že společnost Pirell s. r. o. k tomu může také přispět.
Následovalo předání šeku v hodnotě 100.000 Kč. Ten předal Jaroslav Voltner, jednatel společnosti Pirell s. r. o., do rukou MUDr. Jiřího Řezníčka, ředitele Orlickoústecké nemocnice a člena Správní rady nadačního fondu.