Ještě jednou pochvala na českotřebovské TECHNOhrátky


Od konce února absolvovaly TECHNOhrátky v našem kraji další tři zastavení – vydařenou premiéru ve Střední škole technické a VOŠ v České Třebové, několikanásobně rekordní akci ve Střední odborné škole a Středním odborném učilišti Polička i oslavu jubilejního, pětitisícího žáka zapojeného do projektu ve Střední průmyslové škole Chrudim.
„Nejnovější studie Ministerstva práce a sociálních věcí ukazuje, že do roku 2025 technizace výroby  v České republice připraví o práci 140 000 zaměstnanců,  nejčastěji v dělnických profesích. Volbou  vhodného studijního oboru s technickým zaměřením se můžete vyhnout případné nezaměstnanosti,“  motivoval školáky 9. března ředitel kontaktního pracoviště Úřadu práce Česká Třebová  Ladislav Kunst. Žáci 7. a 8. tříd, mezi nimiž byla také v TECHNOhrátkách debutující poznávali na pracovištích šestici oborů – informační  technologie, provoz a ekonomika dopravy, mechanik elektrotechnik, elektrikář, truhlář  a strojní mechanik „Na svou premiéru v TECHNOhrátkách jsme se pečlivě připravovali. Chtěli jsme, aby se nikdo z žáků během návštěvy nenudil a maximálně se tak seznámil s daným oborem. Někde to možná bylo poněkud náročnější, ale školáci nakonec všechny  aktivity zvládli,“ pochvaloval si ředitel SŠ technické a VOŠ Česká Třebová Milan Kment.
V odpolední části čekaly na školáky prezentace  dvou významných regionálních zaměstnavatelů a partnerů školy – CZ LOKO a Rieter CZ. Tradiční  soutěže v manuálních aktivitách i ve vědomostním kvizu vyhráli žáci ZŠ Horní Čermná.
Technohrátky mají nejen svou vlastní webovou stránku www.klickevzdelani.cz/technohratky , ale také svůj barevný buletin, ve kterém  se dočtete co se v této oblasti děje po celém Pardubickém kraji.