Babtrio s Ivo Šmoldasem vyprodalo Malou scénu              



  • Čtvrteční večer 12. května  byl sál Malé scény beznadějně vyprodaný. Babtrio (Babáková, Brunová, Straňáková) si na oslavu svých  dvoustých narozenin pozvalo hosta velmi zajímavého - televizní hvězdu Ivo Šmoldase.  Nevystupovali s ním poprvé, byla to jen "českotřebovská premiéra).  Vlastimile Babákové, která byla duší tohoto projektu, se podařilo zajistit tohoto protagonistu i  další akce. A tak společně vystupovali již v pražské programové kavárně i na vernisáži výstavy v Kolíně.  O další oblasti kumštu - výtvarném umění  - přesvědčila Vlastmila Babáková  Třebováky na řadě svých výstav. Také na tomto koncertu, na kterém  věnovala svému hlavnímu hostovi jeho portrét. Škoda, že se tento portrét nepodařilo zachytit též na fotografii. 
    Babtrio vystupuje v České Třebové již hodně dlouho a těžko hledat prostor, kde ještě nevystupovalo. Občas také s posilami, dalšími českotřebovskými muzikanty, kteří nechyběli ani na čtvrteční oslavě "dvoustovky".  Byl to např. kytarista a zpěvák Petr Kolumbus Skalický, trumpetista Stanislav Voleský, klavíristka  Blanka Poukarová nebo houslistka Jitka Nováková. Byl to velmi příjemný večer, diváci odcházeli nadmíru spokojeni a pochvaly zněly od všech i další den, když jsem  na téma koncertu zavedl hovor.  Také Ivo Šmoldasovi se líbilo jak českotřebovské publikum, citlivě reagující na na jeho vystoupení, tak i prostor Malé scény,  do kterého by se rád vrátil i se svým jiným projektem. Můžeme se tedy množná těšit na jeho další vystoupení v České Třebové.  (mm)
    (Fotografie Martin Šebela a Milan Mikolecký)



     Závěrečným překvapením pro hosta  byl portrét z autorské dílny Vlastimily Babákové, předaný osobně autorkou. Velmi vydařenou práci se bohužel nepodařilo fotografovat zblízka a kopii nemá ani sama autorka, která ještě dílo vylepšovala i v den koncertu.  Ivo Šmoldas tak má jediný originál. Předávání zachytil na snímku Jiří Kadavý a o fotokopii této práce pak  dodatečně autorka požádala Ivo Šmoldase, který "Ksicht" (jak sám napsal), vyfotil mobilem a poslal k všeobecnému povyražení a tedy i ke zveřejnění a tím se dostal až na tyto webové stránky....