Oslavy Slunovratu v Křivolíku

BRONZ A SLUNCE

Bronz je slitina dvou kovů - mědi a cínu, jehož výroba je od pravěku zahalena mlhou tajemství. Jak naši předci vyráběli blonz? Slévali měď s cínem, nebo na sídlištích tavili již hotové bronzové hřivny? Co to byl tyglík? Kolik na to všechno bylo potřeba dřevěného uhlí? To, a mnohem více se dozvíte na oslavách slunce v Křivolíku!
Zveme vás na výlet do pravěku Evropy v sobotu 25. června 2016. Během jednodenního festivalu na vás od 13:00 do 19.00 čekají komentované programy, vystoupení a prohlídky technologických dílen a velký turnaj pravěkých dřevorubců! Těšit se můžete na atmosféru osady s živými zvířaty, nebo si zadovádět při aktivitách pro děti, převléknout se do pravěkých šatů a celý ten krásný zážitek zapít a zajíst v naší hodovní síni J .
Byla bronzová sekera lepší, než kamenná? A jak na tom byla v porovnání se sekerou železnou? Ukažme si, že síla se neskrývá jen v pažích, ale i v materiálu ostří sekery pravěkých dřevorubců!
Sdružení Bacrie a osadu Křivolík můžete sledovat na facebooku, kam přidáváme pozvánky na naše akce a informace o aktuálním dění v osadě. Naleznete zde program, mapu a všechny další informace, které o akci potřebujete nebo chcete vědět. Vše naleznete také na http://www.festival.krivolik.cz/ .
Vstupné na festival je 50 Kč a snížené za 25 Kč. Svojí návštěvou podpoříte rozvoj experimentálně archeologického centra. Těšíme se na vás 25. června mezi 13:00 a 19:00 v pravěké osadě Křivolík u České Třebové! 
Bacrie z.s.