Přesně týden před tradičním pálení čarodějnic – tedy v sobotu 23.4. – by  se u nás na Podhorce   v České  Třebové nějaký ten ohýnek ( Pozor!! Pouze pro zahřátí )  také snesl. Počasí bylo totiž dosti chladné , přesto se sem sjelo hned 61 dívek, paní a slečen, aby ukázaly své umění provést  psa lehčí či těžší tratí jen s použitím svých gest a hlasu.
Abych nezapomněla na ,,silnější “ pohlaví – ano, i ti zde měli své zástupce. Přijeli si zazávodit 3 – slovy tři – muži. Už jen ta převaha ,,krásnější“ poloviny lidstva dává tušit, že to zde neměli lehké. Snad se na příštích  závodech poměr více vyrovná.
Ale zpět k závodům. Pozornější čtenáři jistě poznali, že se jednalo o závody psí a to přímo v agility. 
Proběhl 6. ročník ,,Podhorského čaroskoku“.
Jako vždy, zaskákali si psi urození i  ,,voříšci“ , malí i velcí. Jim chlad nevadil – to jen jejich páníčkové chodili do vyhřáté klubovny pro svačinku nebo si lebedili  na terase u rozpáleného grilu, ze kterého vonělo kuřátko a klobásky.       
A protože pořadatelům šla práce od ruky- však je také  odpoledne popoháněly  občasné těžké kapky deště, který ale nakonec milosrdně počkal až do noci, mohlo v 15,30 proběhnout vyhlášení vítězů .
Ti si mimo hezkých dojmů ( alespoň v to doufáme )  odváželi hodnotné krmivo zn. NATIVIA, hračky a pamlsky od pořadatelů.
Také jsme měli připravené balíčky od lékárny MELISA pro nejstarší závodnice, byly vyhodnoceny i 2 nejmladší a nezapomněli jsme ani na nejstaršího pejska.
Děkujeme za balíčky pro štěňata kolektivu veterinární kliniky U Nádraží a za podporu autoškole DRUMEL.
 
Kdo má rád práci se psy, přijďte nás povzbudit na dalších závodech agility, které se konají 9.7.( děkujeme za bohatý sponzoring od JK ANIMALS)  a hned druhého dne 10.7.( zde sponzora stále hledáme ).
 
První den uvidíte běhy účastníků Mistrovství republiky, druhý den je určen především široké veřejnosti, která sportuje spíš rekreačně. Za  ZKO Podhorka  Mgr. Helena Chrastilová