Sobota 21. a neděle 22. května bude
jubilejní 40. ročník Putování za třebovským kohoutem 

Letošní jubilejní 40. ročník turistické dvoudenní akce s názvem "Putování za třebovským kohoutem" upořádá Klub českých turistů Česká Třebová ve dnech 21. a 22. května 2016. Prezentace a start bude opět po oba dny u budovy českotřebovského gymnázia od 6:00 do 9:30 hodin.
Sobotní pěší trasy (mimo trasy s délkou 15 km) povedou ve směru Přívrat, Andrlův chlum s postupným návratem přes část Dlouhé Třebové do oblasti Třebovských stěn a po naučné stezce Údolím Skuhrovského potoka" do cíle v Srnově u Restaurace nad hrází. Cyklotrasy povedou po  cyklostezkách regionu Orlicko-Třebovsko. pro majitele navigací bude opět připravena 12ti kilometrová tajná trasa po neznačených cestách s GPS-kou, obohacená o hledání ukrytých kontrolních bodů a pokladu po vzoru geocachingu.
Trasy nedělní vedou do oblasti "Semanínských stezek ČSOP", cyklotrasy na Litomyšlsko a Svitavsko s cílem u Chaty Maxe Švabinského na Kozlovském kopci.
Pro děti a rodiče je na sobotu připravena vycházková trasa 6 km přes Studenou hůru na naučnou stezku s cílem v Srnově, v neděli je to trasa přes pravěkou osadu Křivolík  s výstupem k rozhledně na Kozlovském kopci.
Pořádající KČT Česká Třebová srdečně zve všechny příznivce pěší turistiky a cykloturistiky k poznání krásné přírody a zajímavostí v okolí našeho města. KČT/RF
Fotografie: Takto rozesmátý Rudolf Fibigar, jeden z hlavních organizátorů této významné regionální turistické akce, bude na Vás opět čekat v cíli v Srnově ! (Snímek z deštivého pochodu v roce 2014)