4.6. 2016 se v České Třebové koná trailový závod                  


PEKLÁK 2016


jehož součástí je kvalifikace na Mistrovství Evropy v běhu do vrchu


Mistrovství Evropy v běhu do vrchu (stylem nahoru-dolů) se uskuteční 2. července v Italském Arco. Uspořádání kvalifikačního závodu pro nominaci českých reprezentantů v kategoriích mužů, žen, juniorů a juniorek zajišťuje Českotřebovský běžecký klub ISCAREX, z.s.. Závod je veřejný a přístupný všem závodníkům bez omezení. Jsou vypsány další věkové veteránské kategorie a speciální soutěž – PEKLÁK Challenge.  

PEKLÁK Challenge je vložený závod pro veřejnost na jeden okruh (2,9 km s převýšením ± 165 m). Výzva pro sportovce libovolného věku k porovnání vlastní fyzické kondice s českými reprezentanty v běhu do vrchu. Start tohoto vloženého závodu je ve 13:30 hodin.

Diváci budou mít možnost vidět nejlepší české závodníky a české reprezentanty v běhu do vrchu na atraktivní a velmi náročné okruhové trati. Na trati uvidíme např. skyrunnera Ondru Fejfara, výborného vrchaře a 11. závodníka z MS Jana Janů, čerstvého mistra ČR v maratónu Petra Pechka a také závodníky pořádajícího klubu -  dvojnásobnou stříbrnou medailistku z ME a MS juniorku Míšu Stránskou, její sestru a vítězku Velké Kunratické 2015 Adélu Stránskou nebo Filipa Záveského.

První start juniorek a nejstarších veteránských kategorií je v 10 hodin. V 10:45 startují ženy a junioři. V hlavní mužské kategorii se ve 12 hodin vydají závodníci na nejnáročnější trať dlouhou 11,6 km s celkovým převýšením ± 660 m.

Bližší informace najdete na webových stránkách závodu: www.peklak.iscarex.cz