SETKÁNÍ PRO ZÁJEMCE O PĚSTOUNSTVÍ V PARDUBICÍCH  


Děti potřebují rodinu a v Pardubickém kraji žije stále mnoho dětí v ústavních zařízeních, které i při nejlepší snaze nemohou dětem nahradit individuální péči v přirozeném prostředí rodiny. Rodinné prostředí potřebují zažít i děti staršího věku a děti jiného než většinového etnika. Také děti s různým stupněm postižení mají právo na to, aby žily v rodině – ať už vlastní nebo náhradní.

Pardubický kraj a nezisková organizace Amalthea, která pomáhá dětem, rodičům a pěstounům, opět hledá zájemce o pěstounskou péči. Úkolem pěstounů je nabídnout dítěti, které nyní vyrůstá v dětském domově nebo se jeho rodina ocitla v těžké životní situaci a nemůže se o něj postarat, místo ve své rodině. Důležitým úkolem pěstounů je navázat s dítětem bezpečný vztah, po kterém dítě touží, doprovázet ho v jeho radostech i starostech a být mu oporou při hledání vztahu k jeho rodičům i širší rodině.

Pěstouni jsou finančně podporováni státem, pěstounství je tedy do jisté míry také profesí přinášející finanční odměnu, zároveň klade na pěstouny požadavky, které zajistí, že je dítě v pěstounské rodině v bezpečí a spokojené. Mezi takové požadavky patří povinnost spolupracovat s vlastní rodinou dítěte, vzdělávat se, být v kontaktu se sociálními pracovníky, atd.

V pondělí 23. 5. 2016 od 16 do 18 hodin se v infocentru Pardubice uskuteční setkání se zájemci o náhradní rodinnou péči spojené s besedou s pěstouny, kteří se o děti v pěstounské péči již starají.

Přijďte se zeptat na všechno, co Vás o pěstounské péči zajímá – pěstounů i odborníků! Amalthea Vám pomůže na Vaší cestě k pěstounství!

Více informací se dozvíte na webových stránkách http://amalthea.cz, dále na telefonním čísle 773 952 814 nebo nám napište na e-mail pestouni@amalthea.cz.