V ústecké nemocnici vybudují centrální urgentní příjem - investici za 400 milionů korun 


Ve čtvrtek 5. května podvečer se v orlickoústeckém hotelu UNO konalo setkání pozvaných zainteresovaných pracovníků Orlickoústecké nemocnice, na které byli pozváni i další hosté, např. odborníci zajišťující urgentní příjem v Královéhradecké a Olomoucké fakultní nemocnici. 

Na setkání vystoupil MUDR. David Tuček z Hradce Králové, MUDr. Josef Hájek z Orlickoústecké nemocnice a Mgr. Michaela . Mehrová z FN Olomouc. Vystoupil také hejtman Pardubického kraje Martin Netolický. Další fotodokumentace Luboše Kozla z  tohoto setkání dává tušit, že příprava této významné investiční akce je v pokročilém stádiu přípravy. Má několik rovin. Tou první je stavební příprava, tedy výstavba budovy, která bude stavebně navazovat na budovu operačních sálů a hlavní příjezd bude z ulic J. a J. Kovářů nad nemocnicí, odkud je dnes např. zajišťován urgentní příjem pro oddělení ARO. Tuto stavební investici má finančně zajistit Pardubický kraj pomocí úvěru. Na dále uvedených snímcích je umístění budovy ale i její vnitřní dispozice. Vzniklo více variant, poslední obrázek následující prezentace by měl již zobrazovat poslední schválenou variantu.

Výstavba budovy musí být doplněna moderním vybavením špičkovou technikou, na to budou zapotřebí další finanční prostředky.  Ani to ještě neřeší úspěch investice, která by byla k ničemu, kdyby včas nebyl připraven odborný tým, který dokáže  všechny vymoženosti techniky využít ve prospěch pacientů z širokého regionu. I když samotná stavební a technická investice je plánována na příští roky (přesnější termín si netroufám uvést), tak již nyní je v přípravě odborný tým pro přípravu urgentního týmu, který absolvoval první stáže na Urgentním příjmu v Hradci Králové a Olomouci v loňském roce 2015, letos pak  tito lékaři (MUDr. Daniel Prchal a MUDr. Igor Paar) organizují v rámci ústecké nemocnice pravidelné semináře, což bude pokračovat i napřesrok.