10 dní florbalu 2016 za námi                 



Letošní devátý ročník opět trhal pár rekordů, pobavil mnoho lidí a přivedl mnoho dětí sportovat.
První den akce přinesl otevřené tréninky, kam dorazilo pár dětí i rodičů, vyzkoušet si o čem tento sport je a jak se trénuje.
Další dva dny byly věnovány turnaji amatérských družstev. Dorazilo 8 týmů z různých koutů České republiky a odehrálo se mnoho kvalitních zápasů. Amatérská družstva jsou týmy, které nemají soutěže organizované Českou florbalovou unií, ale hrají svoje vlastní soutěže, a proto jsme letos chtěli akci ozvláštnit a pozvat i „amatéry“. Celý turnaj nebylo jasné, kdo zvítězí, družstva byla kvalitní, a i když se hrálo systémem 4+1, tak divácké oko mohlo vidět hezké zápasy. Turnaj ovládlo družstvo TJ Sokol Roveň.
Od pondělí do čtvrtka patřila dopoledne již tradičně školám a opět padly rekordy v počtech týmů a sportujících dětí, dokonce i dvě menší hřiště, na kterých se hrálo, byla nahrazena třemi. Za zmínku stojí turnaj 8. a 9. tříd základních škol, kde se zúčastnilo celkem 25 družstev z 19 škol! Odpolední bloky prošly jednou výraznou změnou, úterní turnaj rodin byl nahrazen rodinným florbalovým vícebojem, kde se tříčlenné rodinné týmy utkaly ve florbalových dovednostech. Jelikož se tento víceboj vydařil a všem se líbil, určitě bude na programu i za rok. Ostatní dny patřily firmám a také přátelským zápasům, kde se naši mladší žáci utkali se Svitavami a Vysokým Mýtem a žákyně si zahrály s Jablonným nad Orlicí.
Pátek dopoledne a školky, to je další z tradic 10 dní. 180 dětí se vystřídalo na ploše zimního stadionu. 35 pořadatelů mělo pro děti nachystáno mnoho her na různých stanovištích. Tak jako každý rok i letos jsme se snažili školkám dát pár dárků, aby si děti měly s čím hrát.
Pátek odpoledne také přinesl jednu z novinek na akci a to utkání dětí - členů OT proti svým rodičům.
Druhá sobota přinesla další tradiční akci a to turnaj pro příchozí veřejnost. Zúčastnilo se 12 družstev a všichni si s chutí sportovat dobře zahráli a pobavili se.
Závěr akce již počtvrté patřil klubu a hráčům z řad OT. Zimní stadion naplnili naši nejmladší a celý den byl velmi příjemný.
Velmi děkujeme všem, kteří nám s akcí pomáhají a jsou nám partnery při tomto florbalovém festivalu v České Třebové. Rok 2017 bude ve znamení 10. ročníku, doufáme, že nás poctíte svou návštěvou a toto jubileum společně oslavíme.
Za FbK OT, Typlová Renáta

                                                                           Turnaj rodičů s dětmi

               Školky měly také další zajímavý program                                      Turnaj 8. a 9. tříd  základních škol

                                       Turnaj amatérů                                                                          Klubový turnaj