Českotřebovský deník 154/2016 (15/6) 
Volné pracovní místo na pozici

Pracovník v sociálních službách - pečovatel, pečovatelka.
Nástup možný ihned.Platové zařazení dle Katalogu prací.  Nepřetržitý provoz.
Dobrý zdravotní stav, flexibilita, znalost práce na PC.
Kontakt: Drvoštěpová Dagmar zdravotni@socialnisluzbyct.cz, 739 344 576
 
JÓGA V ČESKÉ TŘEBOVÉ O PRÁZDNINÁCH 

Nenechte zahálet své tělo a mysl ani v červenci a srpnu. Lekce jógy se budou konat ve středu od 18 hod (změna!) a v sobotu od 8 hod v tělocvičně Za vodou na Parníku (posilovna). Z důvodu omezené kapacity je NUTNÁ REZERVACE na adrese www.joga-ceska-trebova.webnode.cz. Lekce jsou vhodné i pro začátečníky. Cena: 60Kč dospělí, 50Kč studenti, rodiče na mateřské dovolené. Těší se na Vás certifikovaná instruktorka Kateřina Malečková Horská, khorska@seznam.cz, tel. 721 813 123
Malá scéna Ústí n.O. -  Třetí cyklus přednášek Dějiny výtvarného umění  skončil  

Ústí n. O. – Dějiny výtvarného umění přitahují návštěvníky orlickoústecké Malé scény již od roku 2013. Tehdy začaly pedagožky zdejší uměleckoprůmyslové školy Jitka Kuběnková a Marie Uhlířová s prvními přednáškami, které si rychle našly své příznivce. Na konci školního roku 2015/2016 skončil v pořadí již třetí přednáškový blok, tentokrát zaměřený na umění 19. století. Poslední přednáška před letními prázdninami byla v úterý 14. června věnována secesní architektuře.
Brusel, Paříž, Glasgow a Vídeň  Celkem pět osobností přiblížila ve své bezmála dvouhodinové přednášce Jitka Kuběnková z pedagogického sboru orlickoústecké „umprumky“. Klasické secesní ornamenty prezentovala v díle belgického tvůrce Victora Horty, jehož nejslavnější budovy zdobí Brusel, a jeho mladšího francouzského vrstevníka Hectora Guimarda, který je mj. tvůrcem známých vstupů do stanic pařížského metra. „Geometrický proud v tomto směru pak reprezentuje například skotský architekt a designér Charles Rennie Mackintosh a také architekt českého původu Josef Hoffmann, který se stal jednou z nejvýznamnějších osobností tehdejší vídeňské kulturní scény. I těmto dvěma osobnostem jsem se v poslední přednášce věnovala,“ uvedla Jitka Kuběnková.
Nenapodobitelný Gaudí  Závěr posledního pořadu pak patřil výjimečné a naprosto nenapodobitelné tvorbě architekta ze španělského Katalánska. Antoni Gaudí, jenž zemřel za tragických okolností v červnu 1926, po sobě zanechal řadu výjimečných staveb. „Návštěvníci samozřejmě nebyli ochuzeni například o Güellův park a v neposlední řadě chrám Sagrada Família, jehož stavba započala už roku 1882 a dodnes pokračuje,“ doplnila přednášející.
Pokračování od září Pro obě vyučující je přednášková činnost časově velmi náročná, s ohledem na početnou skupinu stálých návštěvníků ovšem s „kunsthistorickými výlety“ skončit nechtějí. „Rozhodly jsme se tedy pokračovat i v příštím školním roce. Témata přednášek ještě přesně vymezena nemáme, už teď ale mohu prozradit, že budou věnována nejstaršímu umění,“ dodala Jitka Kuběnková.
Kraj chce pokračovat v obnově vozů a vybavení záchranky

Za uplynulé čtyři roky získala Zdravotnická záchranná služba Pardubického kraje (ZZS Pk) celkem 37 nových vozidel, které nahradily už ojeté staré sanitky. Vzhledem ke zvyšujícímu se počtu výjezdů záchranky a počtu najetých kilometrů je potřeba v obnově pravidelně pokračovat.
„Přihlásili jsme se do aktuální výzvy na dotace z evropských fondů, celková částka našeho projektu na pořízení nových vozidel, jejich přístrojového vybavení, komunikačních tabletů pro posádky vozidel a stacionárního strojního vybavení základen je 86 milionů korun,“ uvedl 1. náměstek hejtmana pro zdravotnictví Roman Línek. Ovšem zájem v rámci celé republiky o tento program je obrovský a tak je otázkou, zda budou všichni uspokojeni.
„Vybavení z tohoto projektu bychom na krajské záchrance mohli mít do třech let,“ doplnil Línek. V současné době má ZZS Pardubického kraje 16 základen a 29 posádek. Nově postavené nebo rekonstruované jsou základny ve Skutči, Hlinsku a Poličce, chystá se výstavba nových budov pro základny Pardubice-západ, Chrudim, Vysoké Mýto a Holice a případná úprava budovy pro základnu na Seči.

 

Vystoupení LDO ZUŠ Česká Třebová - Malá scéna 22. června 2016                 

Začíná se už v 17:30
90 minut  zábavy

 

4 vystoupení:
 
1) Indiánská revue
2) Stroj času
3) veselohra K tabuli!
4) Dobytí severního pólu