Společnost LDM slavila 25 let               

Branami závodu LDM v Litomyšlské ulici prošlo během tří hodin sobotního dopoledne na čtyři stovky návštěvníků  Dne otevřených dveří, které uspořádala firma k příležitosti 25. výročí založení společnosti. Firma LDM spol. s r. o. byla založena třemi společníky, bývalými zaměstnanci Sigmy Česká Třebová v polovině roku 1991. Od samostatného vzniku byla, stále je a bude zaměřena na výrobu průmyslových armatur. Nejde přitom jen o toto jediné výročí. V letošním roce  si můžeme totiž připomenout navíc více než 100 let od zahájení výroby  armatur v České Třebové vůbec, tedy dobu, kdy  tuto výrobu zahájil  v prostorách dnešního Národního domu Josef Jindra.  Jejím rozvojem pak následně vznikla firma Jindra - Šrefl a tedy českotřebovská Armaturka, tak továrna v Brázdově.
Jedinečné příležitosti prohlédnout si prostory výrobního závodu firmy LDM využili jak bývalí zaměstnanci společnosti a jejich předchůdců, tedy Sigmy a České armaturky, tak i rodinní příslušníci a kamarádi zaměstnanců, také spousta dalších zájemců, kteří chtěli zjistit jaké podmínky  jsou v  prosperující českotřebovské společnosti LDM., s.r.o.  Hned za vrátnicí vítali návštěvníky zaměstnanci firmy v modrých tričkách s nápisem LDM. Nechyběli ani "šéfové" Ing. Vlastimil Dytrt  a Ing. Vladimír Marek.  Hned za vrátnicí pořadatelé tvořili cca patnáctičlenné skupiny, které se pak se svým vedoucím vydávaly na cca 45ti minutovou prohlídkovou trasu vedenou nejzajímavějšími provozy, když ty nebezpečné (např. lakovna, svařovna, RTG pracoviště apod.) byly vynechány. Během prohlídky padaly desítky dotazů, bylo znát, že návštěvníci mají o firmě a strojírenské výrobě přehled.  V obrobně jsme tak mohli obdivovat moderní CNC obráběcí centra, automatické stroje  automaticky vyměňující  desítky nástrojů, univerzální i zcela speciální mašiny na obrábění armatur podle zadání. V sousedství největšího karuselu i velký soustruh s délkou výrobku do tří metrů, prohlídková trasa vedla  také modernizovanými provozy bývalé Šreflovy továrny, kde jsme si prohlédli kompletaci výrobků na montáži i 100% zkoušení všech vyrobených armatur a komponent včetně expedice hotových a odzkoušených výrobků prakticky do celého světa. Mezi nimi byl např.  regulační ventil pro Jadernou elektrárnu Dukovany... 
Jádro výrobního programu tvoří průmyslové uzavírací, regulační a pojistné ventily např. pro kotelny, výměníkové stanice, elektrárny či teplárny. Také provoz žádné  rafinerie nebo chemického provozu se bez ventilů neobejde. LDM je dnes světově významná společnost udávající směr ve vývoji, výrobě, prodeji a také servisu průmyslových armatur. firma dobře hospodaří, vytváří dostatek zdrojů pro svůj dlouhodobý rozvoj.  Umožňuje svým pracovníkům dosáhnout vysokou míru seberealizace, využít svou kvalifikaci. V oblasti vzděláváni společnost LDM spolupracuje středními školami technického zaměření a učilišti v regionu a pomáhá zajišťovat praktickou výuku, která probihá po mnoho let přímo v provozech společnosti.
Ceníkové položky produktů jsou nejrůznější - od tisíců korun až třeba po celý milion.  Společnost LDM má i svoje vlastní vývojové pracoviště, každoročně investuje do vývoje výrobků, konstruktéři a programátoři pracují se špičkovým software, který umožňuje simulovat vlastnosti výrobku ještě dříve, než se vyrobí prototyp. Zaměstnává až 220 pracovníků a ve světě zajišťuje obchodní zastoupení  dceřinné společnosti, např. na Slovensku, Polsku, Německu, Bulharsku, Rusku či v Kazachstánu, v České Třebové pracuje další dceřinná společnost LDM servis, s.r.o..