Dvojité loučení v MŠ Vinohrady           

Každá mateřská škola má ve svém programu slavnostní vyřazení předškoláků, je to vyvrcholení několikaleté práce, které se vždy koná slavnostním způsobem za velké účasti rodičů a často i prarodičů budoucích školáků. Loučení  s předškoláky se konalo také  v mateřské škole na Vinohradech, kde měli oproti jiným letům  rodiče i učitelky k jeden důvod k loučení navíc.

Mateřská škola Vinohrady si před rokem zažila opravdu velký "očistec". Prošla kompletní obnovou, zateplením, výměnou oken a dveří, také podhledů, byly odstraněny všechny prvky obsahující azbest v jakémkoliv množství, interiéry dostaly nové vybavení i podlahové krytiny. Vše se nepodařilo přesně podle plánu a tak si rodiče, děti i pedagogický kolektiv užil také poměrně dlouhé provizórium. Škola tuto změnu dostala jako dárek k jejím třicetinám. Oslavila je až letos s určitým zpožděním, zato v nové kondici. S jarem se podařilo také k plné spokojenosti upravit i školní zahradu, plně využívanou prakticky každodenně. Školní rok se chýlil ke konci a došlo  na loučení. Loučili se předškoláci z oddělení Sluníček a Žabiček, byli pasováni na předškoláky. Každý kluk a každá dívka  dostali od svých učitelek šerpu "Předškolák 2016", navíc pěknou knihu pohádek, kterou si už co nevidět budou moci sami přečíst.  Na slavnost přišli samozřejmě již s novými školními brašnami.  Slavnost se velmi vydařila, počasí přálo, přišlo mnoho tatínků, maminek, babiček i dědečků, v nejednom případě ukápla i slzička. Pasování na školáky přece uzavřelo první relativně bezstarostnou kapitolu život budoucích školáků. Pro děti byl připraven zajímavý zábavný program se soutěžemi, diskotékou, dobře využit byl i skákací hrad. Podobně to jistě bylo i v dalších mateřských školách....

Na MŠ však měli ještě o jedno loučení více. Po 22 letech působení na zdejší mateřské škole a 16 letech ředitelování odchází o prázdninách do zaslouženého důchodu z pozice ředitelky p. Zdeňka Šatopletová. O tom, jaké se těší oblibě u rodičů i v pedagogickém kolektivu se byl,o možné přesvědčit právě na  zahradní slavnosti ve středu 15. června. A tak po slavnostním pasování  předškoláků nastoupili na jejich místo před rodiče i všichni zaměstnanci školky. Děkování a loučení pokračovalo - zástupkyně ředitelky Jana Herynková předala odcházející ředitelce velkou kyticí růží za to, jak dokázala v roli kapitána převézt loď s názvem MŠ Vinohrady přes všechna očekávaná i neočekávaná nebezpečí a pak zakotvit v klidných vodách, ve kterých  bude dále zajištěn její rozkvět.  S velkým poděkováním paní ředitelce i pedagogickému kolektivu vystoupili zástupci rodičů.  Bylo to milé a příjemné odpoledne, na které budou vzpomínat jak nově pasovaní předškoláci, tak jistě i jejich rodiče a zaměstnanci školky.