Organizační řád CHL Česká Třebová 2016/2017               
MĚSTSKÁ HOKEJOVÁ LIGA 2016/2017
11. ročník – termín konání Září 2016 až Březen 2017
 
ORGANIZÁTOR:
Eko Bi s.r.o.
Semanínská 2050, 560 02 Česká Třebová
Společnost zapsána v OR u KS v Hradci Králové pod sp. zn. C 9386
Zastupuje: Ing. Miloslav Cink, jednatel
IČ: 648 275 00 DIČ: CZ 648 275 00
Bankovní spojení: Československá obchodní banka, a.s. pobočka Česká Třebová
Číslo účtu: 212186601 / 0300
 
SLOŽENÍ VÝBORU CHL PRO 11. Ročník

 Řehák Zdeně tel.: 731 125 802
 Píša David 731 449 814
 KolářMiloslav 723 549 437
 Kvasnička Petr 731 125 801
 Šmek Jaroslav 731 125 805
 Felcman Petr 731 449 817
 
KONTAKT E-MAIL:
chl@ekobi.cz / zdenek.rehak@ekobi.cz
 
KONTAKT TELEFON:
Zdeně Řehák – 731 125 802
 
OFICIÁLNÍ WEB:
www.zimak-trebova.cz
 
TERMÍNY PŘIHLÁŠEK A PLATEB:
 Přhláška do 24. 7. 2016
 Startovné do 19. 8. 2016
 Soupiska týmu do 26. 8. 2016
 První část ceny do 16. 9. 2016 – první polovina výsledné částky stanovené pro tým
 Druhá část ceny (doplatek) do 14. 10. 2016 – druhá polovina výsledné částky
 
CENA STANOVENÁ PRO 11. ROČÍK CHL ZA JEDEN TÝM:
Startovné1 000,- Kč
Cena na jedno utkáí pro jeden tým 1 450,- Kč
Celkovácena XX x 1 450,- xxxxx,- Kč
(cena bude upřesněna na základě dohodnutého systéu hry)
 
BEZHOTOVOSTNÍ PLATBY:
Účet číslo: 212186601 / 0300
Zpracoval: Zdeně Řehák, vedoucí divize sport
Za správnost: Ing. Miloslav Cink, jednatel V Čské Třbové dne 1. 6. 2016
 
SOUTĚŽNÍ ŘÁD

1. Předpis:
CHL je amatérskou soutěží bezkontaktního ledního hokeje určenou pro hráče, kteří si chtějí zahrát pro radost s minimálním rizikem zranění. V soutěži mohou hrát hráči od 15 let do 18 let věku pouze s písemným souhlasem rodičů a s potvrzením od lékaře. (15 let věku musí být dovršeno v době zahájení prvního soutěžního utkání CHL daného hráče)
Registrovaní hráči se nemohou soutěže zúčastnit (více viz bod 7D soutěžního řádu). Turnaje se mohou zúčastnit i dívky a ženy starší 16 let a to i registrované u ČSLH (všechny bez výjimky s potvrzením lékaře).
Všichni účastníci startují v soutěži na vlastní nebezpečí, zařazením na soupisku berou na vědomí tuto skutečnost, což stvrzují podpisem na soupisce družstva CHL.
 
2. Technická ustanovení:
Soutěž řídí Výbor CHL.
Výbor CHL řeší všechny vzniklé sporné situace, vede disciplinární řízení s hráči, kteří obdrží vyšší trest za zvlášť hrubé zákroky či hrubé nesportovní chování. Výbor CHL si vyhrazuje právo zastavit činnost nebo i vyloučit ze soutěže hráče, který se hrubě proviní proti soutěžnímu řádu CHL (např. opakované konflikty či rvačky, atd.).
Rozhodnutí Výboru CHL ve všech případech je konečné, pro všechny účastníky CHL závazné a není proti němu přípustné odvolání.
Složení Výboru CHL je pro příslušný ročník uvedeno v Organizačním řádu CHL (OŘ CHL) pro příslušný ročník (viz. příloha)
 
3. Komunikace:
Komunikace probíhá zejména pomocí e-mailů s vedoucími týmů nebo v nutných případech telefonicky.
Kontakty viz. OŘ CHL
 
4. Prezentace:
Oficiálními internetovými stránkami CHL jsou:
www.zimak-trebova.cz (sekce CHL)
Prezentace a výsledky soutěže budou uveřejňovány na oficiálních webových stránkách soutěže www.zimak-trebova.cz , ve vývěsce oddílu a na zimním stadionu.
 
5. Přihlášky, podmínky účasti a platby:
Do stanoveného data zašlou týmy e-mailem řádně vyplněnou závaznou přihlášku (viz. příloha tohoto dokumentu) na adresu chl@ekobi.cz nebo zdenek.rehak@ekobi.cz , která musí obsahovat:
- plný název týmu
- zkratku názvu týmu (tři písmena)
- příjmení, jméno, adresa, e-mail a telefon vedoucího týmu a minimálně jedné další kontaktní osoby (adresa bude použita na vystavení daňových dokladů)
Do stanoveného data po obdržení závazné přihlášky bude Výborem CHL vedoucímu týmu zaslán číslo účtu a variabilní symbol, pod kterým je nutné do uvedeného termínu uhradit startovné na bankovní účet, nebo v hotovosti u pořadatele CHL. Variabilní symbol bude pro každý přihlášený tým jiný a pod tímto symbolem bude tým provádět veškeré další platby spojené s jeho účastí v soutěži. Startovné do soutěže je nevratné.
 
Do stanoveného data zašlou týmy soupisku spolu s přílohou (včetně podpisů hráčů) e-mailem na adresu chl@ekobi.cz nebo zdenek.rehak@ekobi.cz .
Dále týmy dodají vyplněnou soupisku na předtištěném formuláři (viz. příloha tohoto dokumentu). Dokument lze získat na www.zimak-trebova.cz . Týmy dodají vyplněná na PC musí obsahovat:
- plný název týmu,
- zkratku týmu (tři písmena)
- údaje o vedoucím družstva (může být hrající, příjmení, jméno, e-mail, telefon) a další kontaktní osobě
- úplné údaje o hráčích – maximálně 27 hráčů včetně libovolného počtu brankářů (které je povinné na soupisku vyplnit)
- u všech hráčů uvést příjmení, jméno, datum narození a vlastnoruční podpis hráče
- brankáři musejí být na soupisce svého týmu, zároveň ale můžou (se souhlasem svého týmu) nastoupit za tým jiný (i v jeden den)
- vedoucí týmu zodpovídá za úplné a pravdivé vyplnění všech údajů
- do tohoto termínu musí být také uhrazena stanovená částka dle ceny za utkání krát počet zápasů dle rozlosování a počtu přihlášených týmů do soutěže. Opět převodem na účet pořadatele soutěže a pod variabilním symbolem přiděleným danému týmu. (viz.OŘ CHL).
 
A. Systém soutěže:
SoutěžCHL pro přílušou sezóu je upravena Organizačí řádem CHL na záladě poču přhlášených týmů O zařazení týmů do jednotlivých lig rozhodlo konečécpořdíc v předcháející sezoně. Nové týmy jsou automaticky zařazeny do nejnižší ligy.
Ve všech utkáních je vítězství v řádné hrací době za 3 body, vítězství po trestných střlíeních za 2 body, porážka po trestných stříleních za 1 bod. Pořdí týmů po skončení soutěž nebo její části mezi týmy zařazenými do též skupiny soutěž, se určí podle čáku 410 Soutěžího řádu ledního hokeje (body vzájemný zápas nebo minitabulka vzájemných zápasů, rozdíl skóre, podíl skóre, vyšší počet vstřelených branek, atd.)
Začátek každého utkání je pevně určen úředním začátkem utkání podle rozpisu CHL. Rezervovaná doba pro utkání je 75 minut na jeden zápas. Úvodních 5 minut je na rozbruslení, poté následuje zápas na 3 x 14 minut čistého času s jednou krátkou přestávkou cca 1 min., s výměnou stran, v případě nerozhodného výsledku následuje trestné střílení 3 hráči na každé straně poté po jednom hráči do rozhodnutí. Time out je v CHL řešen dle pravidel (1x za zápas na tým 30 sec.). Hlavními hracími dny jsou pondělí, pátek, sobota a neděle. Podle potřeby budou vkládány další dny.
 
B. Výstroj hráčů:
Povinností každého hráče je být vybaven kompletní hokejovou výstrojí včetně přilby. Tato podmínka bude striktně vyžadována. Hráč, který tuto podmínku nesplní, nesmí nastoupit do utkání. Hráči mladší 18 let mají povinnost nosit jako ochranu obličeje kromě helmy i košík. Je doporučeno, aby hráči nosili chránič očí. Kalhoty a vesty na in-line hokej jsou povoleny.
Používání brýlí při hře bez ochranného krytu obličeje NENÍ dovoleno. Hráč, který je nucen používat brýle je POVINEN nosit celo obličejový kryt a brýle musí být zabezpečeny proti spadnutí (obroučka okolo hlavy nebo gumička, provázek). Rozhodčí je povinen, pokud takový hráč do utkání nastoupí, tuto skutečnost zkontrolovat!! Hráč, který nebude splňovat tuto podmínku, NEBUDE PŘIPUŠTĚN ke hře.
Hráči, kteří používají celo obličejový kryt, jsou povinni mít tento kryt pevně přichycený k přílbě a zároveň jsou povinni mít řemínkem přichycenou i přílbu pod bradu. Je to opatření proti ztrátě přílby a nebezpečí zranění. Pro informaci znění Pravidel hokeje, pravidlo 223 c) Hráčská přílba – Přílba se musí nosit tak, aby dolní okraj byl nanejvýš jeden prst nad obočím a mezi řemínkem přílby a bradu bylo možno vsunout pouze jeden prst. Toto pravidlo bude vyžadováno a rozhodčí ho budou kontrolovat. Při zjištění porušení tohoto pravidla rozhodčí vyzve viníka, aby odjel na střídačku a upravil se. Při opakovaném provinění bud potrestán 2 min. trestem, opět se pošle upravit a trest odpyká náhradník, při dalším neuposlechnutí bude potrestán tým 2 min. trestem a hráč dostane OK.
 
C. Řízení utkání:
Zápasy řídí vždy dva rozhodčí nominovaní Výborem CHL.
Údaje do zápisu zaznamenává pracovník sedící u zařízení časomíry. V soutěži se budou evidovat odehraná utkání, vstřelené branky, asistence a tresty. Tresty budou v časech obvyklých pro hru na čistý čas: 2, 5 a 10 minut čistého času. Potrestaný hráč odsedí trest na trestné lavici.
 
D. Soupisky:
Na soupisku smí každý tým uvést maximálně 27 hráčů včetně libovolného počtu brankářů. Brankáři musejí být na soupiskách týmů uváděni. Brankáři musejí být na soupisce svého týmu, zároveň ale můžou (se souhlasem svého týmu) nastoupit za tým jiný i v jeden den, maximálně však ve dvou týmech v jednom hracím dnu. Brankář může v jednom ročníku soutěže nastoupit maximálně za 5 týmů. Přednostně budou brankáři evidováni dle soupisek jednotlivých týmů, následně bude umožněno nastoupit brankáři za jiný tým za předpokladu předchozího ustanovení tohoto odstavce.
 
Status registrovaného hráče:
Za mužstvo CHL NESMÍ nastoupit ŽÁDNÝ registrovaný hráč, ani brankář. Vyjma hráčů, kteří dosáhli věku 45 let, přičemž hráč může nastoupit nejdříve v den dovršení věku 45 let. Hráči starší 45 let mohou nastoupit současně v soutěžích organizovaných ČSLH maximálně však do úrovně okresní soutěže. Registrovaným hráčem se rozumí hráč, který ve všech soutěžích ČSLH v příslušném ročníku nastoupí k mistrovskému utkání (OLLH je součástí ČSLH).
Registrované ženy nastupující v soutěžích ČSLH v příslušném ročníku mohou hrát CHL.
Pokud tým poruší toto pravidlo, budou mu všechny zápasy, v nichž daný hráč nastoupil, zpětně kontumovány výsledkem 0:5 a udělena pokuta ve výši 500,- korun/zápas.
 
Každý hráč v poli musí být uveden na jediné soupisce. Formulář soupisky lze stáhnout z www.zmak-trebova.cz. Soupisky musejí být odevzdané do stanoveného data.  Vyplněné a podepsané soupisky hráčů budou k dispozici na ZS v boxu časomíry, případně budou uveřejněny na oficiálních stránkách CHL www.zimak-trebova.cz.
Každý hráč má povinnost mít u sebe při utkání občanský průkaz (případně jiný doklad s fotkou, řidičský průkaz atd.) – pro zjištění totožnosti.
Hráči uvedení na soupisce v řádném termínu jsou zaregistrováni zdarma, poté bude každé další doplnění na soupisku zpoplatněno 30,- Kč (netýká se přestupů, viz bod 7E soutěžního řádu). Hráč smí nastoupit do utkání od okamžiku podpisu a dodání všech příslušných dokladů nejdříve druhý den.
Systém: vedoucí družstva po dohodě s některým ze členů Výboru CHL doplní do soupisky příjmení a jméno nového hráče, datum narození hráče s jeho podpisem a zaplatí poplatek 30,- Kč. Dopisovat hráče lze pouze do stanoveného data většinou zahájení druhého kola (do konce prvního kola) soutěže.
 
E. Přestupy:
Přestupovat lze pouze do konce prvního kola soutěže za částku 100,- Kč. V případě nesouhlasu mateřského klubu s přestupem může hráč po uplynutí jednoho měsíce (kdy nenastoupil), požádat Výbor CHL o projednání. Hráč může v průběhu soutěže přestoupit maximálně jednou.
Systém: vedoucí družstva předá písemnou žádost Výboru CHL (nebo e-mailem na adresu chl@ekobi.cz nebo zdenek.rehak@ekobi.cz ), kde uvede datum, jméno, z týmu, do týmu, a zajistí podpis hráče a podpis vedoucích obou družstev. Poplatek 100,- Kč uhradí tým, do kterého hráč přestupuje. Přestupující hráč smí nastoupit do zápasu nejdříve druhý den po dopsání na soupisku týmu.
 
F. Nástup k utkání:
Zápasy mají pevně stanovené začátky a nelze na nikoho čekat. V rezervované délce 75 minut je úvodních 5 minut na rozbruslení. V případě, že tým není schopen nastoupit po rozbruslení k utkání, počká rozhodčí dalších maximálně 5 minut. Pokud se tým v této době dostaví, utkání se odehraje, popřípadě rozhodčí utkání zkrátí tak, aby nebyl narušen začátek dalšího zápasu nebo obsazení ZS. O výsledku a pokutě pak rozhodne Výbor CHL. Nenastoupí-li tým ani po čekací lhůtě 5 minut, bude zápas kontumován. Tým, který se nedostavil, nemá nárok na vrácení ceny za neodehraný zápas a druhý tým smí využít led k tréninku.
Tým uvedený v zápisu jako domácí má právo volby barvy dresů. Hosté se musejí přizpůsobit nebo vzít rozlišovací dresy. Minimální počet hráčů pro zahájení utkání je 7 hráčů (včetně brankáře).
 
G. Zápis o utkání:
Zápis o utkání připraví Výbor CHL podle aktuálních stavů soupisek. O zápis se stará pracovník časomíry, s vedoucími mužstev ho vyplní při rozbruslení, kdy dopíše čísla hráčů a všechny údaje o brankářích, označí kapitány. Po utkání zápis podepíší rozhodčí a kapitáni, doplní se výsledek v poločase, případně zvláštnosti, které se při utkání staly (zranění, vyšší tresty, apod.).
 
H. Protesty, konfrontace:
O konfrontaci může požádat kapitán družstva rozhodčího v průběhu zápasu, utkání se musí však nejdříve dohrát. Žádost o konfrontaci se zapíše s čísly vyžádaných hráčů IHNED do zápisu. Konfrontaci provádí rozhodčí a pracovník časomíry až po skončení zápasu, za účasti konfrontovaných hráčů a obou kapitánů týmů v kabině rozhodčích. Nedostavení hráče na konfrontaci se považuje, jako by hráč nastoupil do zápasu neoprávněně. V jednom utkání může být vyžádána konfrontace nejvýše u tří hráčů každého družstva. Každý hráč má povinnost mít u sebe při utkání občanský průkaz (případně jiný doklad s fotkou, řidičský průkaz atd.) – pro zjištění totožnosti.
Při zjištění neoprávněného startu hráče je rozhodčí povinen toto zapsat do zápisu o utkání. Zjištění rozhodčího o totožnosti hráče je konečné a nelze se proti němu odvolat. Pokud Výbor CHL potvrdí tuto skutečnost, tým je potrestán kontumačním výsledkem 0:5 a pokutou 1000,- Kč za každého neoprávněného hráče.
Protesty se podávají po skončení zápasu písemnou formou nebo e-mailem na adresu chl@ekobi.cz . Protest nesmí být vypisován do zápisu o utkání, zápis slouží k vyjádření rozhodčího zápasu.
 
I. Výměna termínů utkání:
Stanovený termín zápasu nelze zrušit. V naléhavých případech lze po dohodě s třetím týmem (nebo mezi čtyřmi týmy) utkání „vyměnit“. Zájemce tak musí učinit předem, dohodu si mezi třemi (čtyřmi) týmy sám sjednat a písemné stanovisko předat Výboru CHL nejpozději 48 hodin před zahájením utkání (i e-mailem).
 
J. Pravidla:
CHL je soutěží bezkontaktní. Znamená to především, že tlačit soupeře na mantinel nebo ho kontaktovat tělem lze pouze v případě, že se oba pohybují stejným směrem. Rozhodčí budou dbát zvýšené pozornosti kontaktům hráče s brankářem, nebezpečné hře holí, fyzickému ataku hráče bez kotouče, nesportovnímu chování a zdržování hry.
Jinak se hraje podle platných pravidel ledního hokeje. Jedinou odchylkou je, že se neuplatňuje pravidlo o zákazu střídání po zakázaném uvolnění.
Každé mužstvo má za povinnost mít OZNAČENÉHO kapitána.
Tresty budou v časech obvyklých pro hru na čistý čas: 2, 5 a 10 minut čistého času. Potrestaný hráč odsedí trest na trestné lavici.
Upozorňujeme na změny pravidel platných od roku 2010, a to zvláště:
- hráč, kterému spadla přilba, musí odjet na střídačku
- trestné střílení provádí faulovaný hráč nebo v případě jiného přestupku hráč, který byl na ledě
- brankař NESMÍ hrát se zlomenou holí a musí ji pustit na led (ne odhodit)
- v případě, že při vyloučeném hráči je signalizován další trest a padne branka, vyloučený hráč se vrací do hry, a signalizovaný trest se uloží.
V případě nerozhodného výsledku na konci utkání se střílejí trestná střílení (TS). V první sérii se střílejí 3 TS, začínají hosté a střídají se tři a tři různí hráči. Pokud nepadne rozhodnutí, TS se střílejí dále po jednom, začínají domácí a TS už může provádět libovolný hráč (i stále stejný).
Hráč, který byl rozhodčím vyloučen do konce utkání nebo dostal druhý osobní desetiminutový trest (v různých po sobě jdoucích utkáních), má automaticky zákaz startu v následujícím zápase. Nastoupí-li tento hráč přesto do utkání, ve kterém má zákaz startu (mužstva si budou tuto skutečnost sledovat sama), bude týmu výsledek kontumován 0:5 v jeho neprospěch a udělena pokuta dle sazebníku.
 
Sazebník plateb:
Cena pro sezonu 2015/2016 je stanovena na jeden zápas na 1 450,- Kč pro jeden tým.
Startovné pro sezonu 2015/2016 je stanoveno na 1 000,- Kč pro jeden tým.
Pozdní provedení předepsaných plateb - pokuta 20,- Kč/za každý den prodlení
(rozhoduje datum připsání na účet provozovatele CHL)
Pozdní dodání předepsaných dokumentů - pokuta 20,- Kč/za každý den prodlení
(rozhoduje datum doručení na mail Výboru CHL)
Pozdní nástup k utkání (nad 5 minut) - pokuta 200,- Kč
Nenastoupení k utkání - kontumace 0:5 bez náhrady neodehraného zápasu.
Neoprávněný start hráče (z důvodu trestu) - kontumace 0:5 plus pokuta 500,- Kč
Neoprávněný start hráče (při porušení registračních pravidel) - kontumace 0:5 a 1000,- Kč za každého hráče
Dopsání hráče na soupisku - 30,- Kč (viz 6D)
Přestup hráče - 100,- Kč
Napadení rozhodčího - dle rozhodnutí Výboru CHL (pokuta 1000,- Kč, možnost vyloučení hráče z ligy, kontumace zápasu 0:5 …)
Výbor CHL si vyhrazuje právo závažné porušení pravidel řešit konkrétně nastalou situaci a rozhodnout mimo sazebník dále si vyhrazuje právo rozhodnout o zrušení nebo zmírnění plateb pokut. Výbor CHL je také oprávněn udělit odpovídající pokutu adresně přímo hráči, který zapříčinil přestupek proti pravidlům.
 
M. Hodnocení:
Ceny při slavnostním vyhlášení obdrží všechny týmy. Vítěz dostane navíc putovní pohár starosty města Česká Třebová.
Dále budou vyhlášeni nejlepší jednotlivci.
 
N. Zranění:
Všichni hráči nastupují k soutěžním utkáním CHL na vlastní nebezpečí a jsou srozuměny s riziky, kterým se v těchto utkáních vystavují. Pořadatel CHL společnost Eko Bi s.r.o. Česká Třebová se zříká přímé zodpovědnosti za případná zranění či úrazy, které se mohou při utkáních CHL přihodit. Pořadatel proto doporučuje všem účastníkům CHL zřízení odpovídajícího pojištění, pro případ zranění. Jednotlivý hráči toto berou na vědomý svým podpisem na příslušnou soupisku týmu.
 
O. Změna pravidel
Změna pravidel je možná pouze do zahájení soutěže a po projednání zástupci všech týmů. Po zahájení soutěže není změna pravidel možná, bez výjimek.
 
Výbor CHL, v České Třebové dne 1. června 2016.