Kynologické centrum  Česká Třebová - Javorka hlásí       

 
6. Junior Open PKO – Mistrovství mládeže  28. května 2016

Již 6. ročník úžasné akce pro mladé psovody opět proběhl na stadiónových plochách FK Česká Třebová Pod Jelenicí.
V celkem 5ti disciplínách své síly poměřil zatím nejvyšší počet závodníků – celkem 110 týmů z celé ČR. Náročnost akce byla opravdu vysilující, na přípravě se podílela několik měsíců naše parta i s kolegy z jiných ZKO – především Vamberka a Vysokého Mýta. Spravedlivě posuzoval tým 10ti rozhodčích z celé ČR.
Akce proběhla opět pod osobní záštitou hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického a pod patronací ČKS a PKO.
Rovněž naši stálí i noví sponzoři zajistili velice bohaté ceny. Generálním sponzorem je již několik let firma Dogtrace Němčice, dále Vétoquinol Nymburk, Tomil Vysoké Mýto, Kemass security Rychnov nad Kněžnou, Útulek Na trati Ústí nad Orlicí.
MR mládeže Obedience zaštítila firma ANF CZ Praha.
Akci v ranních hodinách uvedli místopředseda ČKS – Karel Mellar a předsedkyně mládeže ČKS ČR a ředitelka akce Iveta Skalická.
Soutěže ve všestrannosti, Agility, Obedience, Dogdancingu a závodu pro začínající psovody Junior Mini se rychle střídaly na obou stadionech, přesto vzhledem k počtu závodníků a také díky nutnému přerušení kvůli silné bouřce celý závod skončil až prakticky v nočních hodinách. Vyhlášení poslední kategorie MR Obedience se závodníci dočkali v 10 hodin večer. Tak jako loni byly součástí i zkoušky Dogdancingu – jediné v našem regionu.
Mladým mistrem Východních Čech ve všestrannosti se stal Jakub Šnopl s NO Hasanem – člen domácího Družstva mládeže. Zároveň získal titul Nejlepší poslušnost a Nejlepší obrana. Nejlepším stopařem se stal Viktor Pindel s borderkolií Arny. Domácí tým úspěšně reprezentovala dále Karolínka Hyláková s borderkolií Indym, která se umístila na 3.místě ve Stopařích a Eliška Filipiová s Baron – 2.místo v ZM.
V Agility se na prvních místech výškových kategorií SA, MA a LA umístili Kateřina Frimlová s Meggy z ČT Podhorka, Zuzka Kalousová s Anetou z Prahy, Erika Keprtová s Vilim z Vysokého Mýta, Klára Kokešová s Roxy z Litomyšle, Lucie Jirmanová s Argem a Nikola Chládková s Gany. Nejúspěšnějším domácím týmem byla Sára Mejdrová s king kavalírem Dennym na 2.místě.
Oblíbený Junior Mini – parkurovou soutěž s poslušností vyhrála Anna Součková s Trisem z Hronova.
Titul Mladý mistr Dogdancingu získala v kategorii Freestyle slečna Viktorie Kuncková s borderkolií Crazy Girl, juniorskými mistry ve Freestyle a Heelwork to Music se staly Jana Brožková s Bessy a Marie Tauškerová s Arlin.
Juniorským mistrem Obedience se stala již počtvrté trojnásobná účastnice MS Kristýna Vojkovská  s borderkolií Amigo de Fox. V kategorii mládeže excelovala naše Karolína Hyláková s Indym, která měla nejvyšší bodový zisk celého mistrovství Obedience
Jsme rádi a vážíme si toho, že tento projekt získává výrazně na oblibě i proto, že ten letošní byl opravdu náročný a vysilující. O to více potěší chuť mladých sportovců věnovat se tak fyzicky i psychicky náročnému sportu jakým sportovní kynologie skutečně je.
 
Seriál Obedience Javorka – Jarní Závod  12. června 

Během pouhého měsíce jsme pořádali letos celkem 3 republikové akce.
Seriál Obedience byl třetím v pořadí. Jde o jedinou seriálovou soutěž OB u nás, absolutní vítěz každé kategorie je vyhlašován až po Podzimním závodě na základě součtu bodů. Obliba stále stoupá, startoval zde maximální limitovaný počet závodníků.
Otevřena byla i nejvyšší třída OB3, ve které startovala i nejúspěšnější závodnice ČR, čtyřnásobná účastnice MS OB - Dana Valešová s borderkolií Andromeda. Kategorie OB3 je vzhledem k novelizaci řádu díky několika novým velice náročným cvikům jak pro závodní tým tak i pro posouzení rozhodčím nyní velice zajímavá především pro diváky a bylo opravdu na co se dívat.
Nejúspěšnějším týmem Javorky byla Renata Zárubová s Indianem, kteří zatím svým nejvyšším bodovým ziskem 296 bodů suverénně vyhráli kategorii OB1. Rovněž naše další členka Hana Langrová s NSDRT Heavenly předvedla zatím svůj nejlepší výkon – s 288 body zvítězila ve třídě OB-Z, dále jsme v této kategorii získali i třetí příčku díky Jiřině Schichové a pudlici Franqueze. Se zcela shodným bodovým ziskem (což je v OB zcela neobvyklé) 4.místo získala Iva Petrová a „Australanka“ Dakshi Power.
Letošní novinkou byl Týmový závod pro tříčlenná družstva, náš tým ve složení R.Zárubová, S.Šmajzrová a M.Hurtová  s velmi těsným bodovým rozdílem obsadil 2.místo.
Generálním sponzorem akce byla tradičně firma Nativia Letohrad a Vétoquinol Nymburk.
Pozvánka na
Mezinárodní mistrovství Německých ovčáků s nominací na MS WUSV 2016

ve dnech 1.- 3.července 2016 na fotbalovém stadionu FK Pod Jelenicí
Akce proběhne pod osobní záštitou hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického a za přispění MěÚ Česká Třebová tato nejvyšší kynologická akce v ČR. Pořadatelem je ZKO Č.Třebová –Javorka
Startovat zde bude i trojnásobný Mistr světa WUSV Ronny van den Berghe z Belgie.