VOLEJBALISTÉ T.J. SOKOLA Č.TŘEBOVÁ II. NA MISTROVSTVÍ ČR
 Magická sedmička - sedm statečných vybojovalo skvělé
7. místo na mistrovství republiky starších žáků ve volejbale.
 
Ve dnech 6. - 8. 5. 2016 se v krásné sportovní hale v malebném městě na jihu Čech, Jindřichově Hradci, konalo mistrovství republiky starších žáků ve volejbale.
Stejně jako již po několik let v řadě i s účastí chlapců z českotřebovského Sokola II a stejně tak jako i po jiné poslední roky byli sokolové z České Třebové jedinými zástupci Pardubického kraje v této chlapecké věkové kategorii.
Předpokladem pro účast ve finálové části, tzn. na turnaji 16 nejlepších družstev v republice, bylo projít kvalifikačním sítem. To se povedlo a cesta na finálový turnaj byla otevřená.
Cílem trenérů bylo obhájit 10. místo z letošního Českého poháru, a pokud by se povedlo toto umístění ještě o nějakou tu příčku vylepšit, tak by to považovali za skvělý úspěch.
Bohužel před odjezdem se hráčský kádr z důvodu zranění a nemocí zúžil na číslo šest, (což je minimální počet hráčů, aby mohlo družstvo k utkání vůbec nastoupit), naštěstí se jeden z kluků alespoň částečně uzdravil, a tak odjezd byl pro ostatní hráče a i trenéry o něco veselejší.
Chlapci odehráli 8 kvalitních utkání. Všechna utkání byla poměrně vyrovnaná, pouze v zápase s pozdějším mistrem ČR, týmem ČZU, byla na straně soupeře patrná převaha a vyšší herní kvalita. V zápase o konečné 7. místo s Kometou Praha jsme soupeře v prvním setu jasně převálcovali a v setu druhém chlapci předvedli obrovskou bojovnost a chuť zvítězit, když v koncovce otočili nepříznivý vývoj a nakonec vyhráli 26:24.   
Sedmé místo na MČR opět potvrdilo, že mladí volejbalisté ze Sokola II patří do republikové TOP desítky, a to ještě s rezervou a je příslibem do příští sezóny, a to i proto, že družstva soupeřů byla letos s převahou složena z koncových ročníků (r. n. 2000) na rozdíl od našeho družstva, které bude mít tuto výhodu až v sezóně příští.
 TJ Sokol Česká Třebová II a město Česká Třebová reprezentovali (abecedně) :
Jaško Daniel, Jirásek Jiří, Kaška Petr, Olejár Adam, Tecl Vojtěch, Unzeitig Ondřej, Vovk Robert.
Trenéři: Vašina Lubomír, MUDr. Olejár Marko.
www.cvf.cz
Poslední sobotní večer patřil v brněnském Městském divadle českému volejbalu. Opět po roce se zde totiž konal slavnostní galavečer, spojený s vyhlášením nejlepšího volejbalisty a volejbalistky uplynulé sezony.
Tradiční cenu z dílny sklárny MOSER převzal Lubomír Vašina, který zvítězil v kategorii o nejlepšího trenéra družstva chlapců. VK Ostrava gratulujeme našemu trenérovi k tomuto ocenění !
Trenér mládeže VK Ostrava a TJ Sokol Česká Třebová II. Je jedním ze strůjců současného vzestupu mládežnického volejbalu v Ostravě a mimo jiné také stojí za umístěním TJ Sokola Česká Třebová II ve špičce žákovského volejbalu v Čechách. Trenér, který je velmi emoční s velkým osobním nasazením. V současné době šéftrenér VK Ostrava. 
Třicetiletá praxe volejbalového trenéra se zkušenostmi trenéra Českých reprezentačních družstev (muži, junioři, akademici).V minulé sezoně získal se svými družstvy mimořádných úspěchů. Byl jediným trenérem, který se podílel a trénoval mládežnická družstva a se všemi získal některou z medailí:
-          2. místo na M – ČR mladších žáků, TJ. Sokol Česká Třebová II.
-          2. místo na M – ČR starších žáků, TJ Sokol Česká Třebová II.
-          2. místo v Českém poháru mládeže, TJ Sokol Česká Třebová II.
-          3. místo na finálovém turnaji ČR kadetů, VK Ostrava
-          3. místo na finálovém turnaji ČR juniorů, VK Ostrava
-          1. místo v základní části extraligy kadetů v Polsku, VK Ostrava
 
Již desátou sezonu hlavní trenér reprezentačního akademického družstva ČR. Několik let je trenérem KCM Pardubického kraje, které se stabilně umísťuje na příčkách nejvyšších v memoriálech R.Myslíka, Mistrovství krajů ČR. V letošní sezoně již stihl být s družstvem kadetů na finálovém turnaji na 3. místě a v základních skupinách v Polské extralize juniorů a kadetů na 1. místě resp. na místě třetím za oddíl VK Ostrava.
Martin Němec