TÝDEN DĚTSKÉ RADOSTI              

Tak jako každý rok, byl i letos k příležitosti Mezinárodního dne dětí uspořádán pro děti z MŠ Habrmanova „Týden dětské radosti“.
V pondělí 30. 5. 2016 zahájil tento „Týden“ pan Šulc se svými dravci, čápem, volavkou a liškami. Některá zvířátka jsme si pohladili, poštolku vrabčí jsme si mohli se speciální rukavicí dát na ruku a vybraným odvážlivcům přistávalo na ruku káně. Lištička běhala za pánem jako pejsek a odměnou jí bylo masíčko. Ukázka byla provázena zajímavým odborným výkladem.
Na závěr se každá třída vyfotografovala s „paní čápovou“.
V úterý 31. 5. 2016 nás navštívila Městská policie. Pan strážník Petr Záruba nám vysvětlil čím vším se zabývají městští strážníci, ukázal nám co nosí na opasku a jaké různé pomůcky používají. Děti mohly klást dotazy a poté si prohlédnout veškeré pomůcky, zkusit si s nimi pracovat, obléknout si neprůstřelnou vestu, vyzkoušet si pouta a zahoukat v policejním voze. Všem strážníkům tímto děkujeme za vstřícnost a trpělivost s dětmi!
Ve středu 1. 6. 2016 za námi přišli pejsci ze ZKO Podhorka – 143, Česká Třebová. Předvedli nám, co vše se zvládli naučit - poslušnost, obranu, agility. Viděli jsme, že všem těmto dovednostem lze naučit nejen psy jako jsou ovčáci, ale i malé pejsky či křížence. Děti psovody a jejich pejsky odměnily potleskem. Pejsci pak ještě dostali za odměnu piškotky a děti si je mohly pohladit.
Ve čtvrtek 2. 6. 2016 jsme shlédli pohádku „O velikém šnekovi“ v podání Srdíčkové víly. Děti si na závěr zopakovaly příběh a poučení. Dostaly na památku razítko srdíčkové víly.
V pátek 3. 6. 2016 nás čekaly „Koloběžkové závody“ na hřišti Gymnázia, ale počasí nám je bohužel překazilo. My jsme ale nesmutnili a každá třída si uspořádala své „malé třídní závody“.
Během celého týdne jsme si užili spoustu zábavy a děti si odnesly mnoho zážitků i poučení. Již teď se těšíme na příští rok!
email: mshabrmanova@ceska-trebova.cz  foto: archiv MŠ