Českotřebovský deník  184/2016 (18/7)
V pondělí 18. července se začala generální oprava hokejbalového hřiště v Benátkách. Hřiště už na novou sezónu 2016/2017 nedostalo licenci pro ligový hokejbal, jeho asfaltový povrch byl popraskán a nepomohla ani loňská výsprava, nerovnosti znemožnily kvalitní hru. Hřiště připomínalo nerovný terén asfaltového hřiště v Dlouhé Třebové, kde českotřebovští hokejbalisté dříve hráli a přezdívali mu "tankodrom".  Přitom od vybudování a otevření arény v Benátkách uplynulo jen něco více než deset let.  Práce dodavatelské firmy ale nebyla kvalitní a projevilo se to po několika letech.  Oprava nebude jednoduchá, nelze jen opravit nový asfaltový koberec, ale také obnovit podkladové vrstvy. Pamatuje na to první změna letošního rozpočtu města.  Práce by měly být hotovy do zahájení podzimní hokejbalové sezóny. Věříme že na novém povrchu bude v obnovené aréně v Benátkách k vidění jen dobrý hokejbal.
Dnes ještě po asfaltové ploše jezdily děti na malých bicyklech, na kterých nemohou ještě do plného provozu na jiných městských komunikacích. Právě pro tyto účely má sloužit v sousedství  připravované dopravní hřiště.  "Už se na něho těšíme", říkala maminka dvou kluků, kteří dnes odpoledne zdejší asfaltovou plochu zkoušeli. Doufejme že se jej podaří vybudovat brzo, sousední zarostlé a nevyužité nerovné terény nejsou dobrou vizitkou města.

Krajská hokejová liga s jedenácti týmy

Aktiv hokejových klubů Pardubického kraje proběhl v  Luži. Na programu bylo zhodnocení minulé sezony a byl rovněž projednán systém soutěží pro sezonu 2016-2017. Českotřebovští Kohouti, kteří v loňské sezoně obhájili třetí místo, se na aktivu dočkali ještě jednoho ocenění. V soutěži slušnosti se v rámci krajské ligy umístili na druhém místě, předstihla je pouze Polička, třetí skončila Moravská Třebová. Připomeňme, že Kohouti vyhráli soutěž v divácké návštěvnosti.
Podstatnou novinkou je rozšíření počtu mužstev startujících v krajské lize mužů. Desítku tradičních účastníků (Moravská Třebová, Světlá nad Sázavou, Česká Třebová, Litomyšl, Chrudim, Hlinsko, Choceň, Chotěboř, Polička a Ledeč nad Sázavou) doplní béčko Havlíčkova Brodu, ve kterém budou dostávat příležitost mladí hráči.
Nový ročník krajské ligy bude odstartován v neděli 2. října. V první části se střetne dvoukolově každý s každým. Ve druhé části budou dvoukolově hrát ve skupině „A“ mezi sebou mužstva, která se po první části umístí na 1. až 6. místě. Tato šestka bude mít jistý postup do play off. Ve skupině „B“ si dvoukolově zahrají týmy po první části umístěné na 7. až 11. příčce, dva nejlepší půjdou do play off. Třetí část soutěže bude tvořit play off, bude se rovněž hrát o Pohár Vladimíra Martince.
„Podporovali jsme rozumný návrh Světlé nad Sázavou, aby se v první části střetly všechny týmy tříkolově každý s každým, potom by přišlo na řadu play off. Na naši stranu se přidaly hokejové kluby z Chocně a Hlinska. Havlíčkův Brod se nevyjádřil, proti se vyslovili zástupci Chotěboře, Chrudimi, Litomyšle, Moravské Třebové a Poličky. Poměrem hlasů 4:5 byl světelský návrh na aktivu klubů zamítnut,“ vysvětlil předseda českotřebovského hokejového klubu Vladimír Vaněk
 
Železný kohout 2016  - pořadí týmů

1. Peklák team             42:50:70
2. Troll team                   42:59:51
3. VDA Run team          44:09:58
4. Šeny team                 44:21:89
5. 3+1 v dobrém stavu  45:43:83
6. CTB Brandýs Muži    46:43:53
7. CZ Loko                     47:52:67
8. Béčka                        49:26:48
9. Bombarďáci               49:58:51
10. Team Na pana         51:44:48
11. Brojleři                     51:48:58
12. Záchranáři s.r.o.      53:12:09
13. Team SK MP           54:14:32
14. Spěchej pomalu       56:10:77
15. Iscarex womwn team II  57:55:61
16. Družstvo „Přežít“     58:20:00
17. Aqua team               59:56:68
18. ČT 4 ka                   1:0046:30
19. CTB Brandýs Women  1:01:04:64
20. Škorpioni               1:02:03:32
21. Ženy nelení             1:05:50:23
22. Iscarex – ženy        1:07:33:20
23. Hrdinky                 1:11:17:32
 
V letošním ročníku 2016 dokončilo tuto prestižní soutěž Týdne sportu všech 23  přihlášených týmů. Vyhrál Peklák tean, kterému se podařilo po nekonečné řadě druhých a třetích míst z minulých ročníků letos vyhrát, získat cenné zlaté medaile, byť poměrně těsným rozdílem.  Čtyři stateční : běh – Martin Cink, kolo – Michal Vejda, plavec – Radim Špatenka a vodák – Břeťa Zeman. Loňský vítěz Troll team byl letos druhý, startoval ve změněném složení. Měl však ve svém složení nejlepšího plavce i vodáka. Na třetím místě se umístil letos nově vytvořený  VDA Run team. (V loňském ročníku startovalo 31 týmů). Dříve do roku 2014, t.j. v dobách, kdy závod organizoval Peklák tým Eko Bi a především Zdeněk Vávra, bylo zvykem zveřejňovat také jmenovité složení jednotlivých soutěžících týmů. Zdroj: www.tyden-sportu.cz.
 
Bikeareál peklák hlásí:
Na celé prázdniny pro Vás máme parádní akci – ke každé zakoupené celodenní vstupence do Bike parku automaticky získáváte volný vstup do bazénu na daný den na 3 hodiny zdarma !!! Můžete tedy do 18ti hodin jezdit a pak se do 21:00 ráchat v bazénu. Tak neváhejte a dorazte, těšíme se na Vás.  Rozšířená prázdninová provozní doba.  Až do 28.8. budeme jezdit vždy ve čtvrtek, pátek, sobotu a neděli 10-18 hodin. Těšíme se na Vás.
Rozšířená prázdninová provozní doba. 
Až do 28.8. budeme jezdit vždy ve čtvrtek, pátek, sobotu a neděli 10-18 hodin.  Těšíme se na Vás
Třemošnicku pomůže rekonstrukce silnic. Spolupráce školy a továrny se vyplácí

Současný stav silnic v oblasti, dopravní obslužnost či situace kolem Střední odborné školy a Středního odborného učiliště v Třemošnici s důrazem na duální systém vzdělávání. To byla stěžejní témata setkání hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického se starosty obcí a měst spadajícími pod svazek obcí Mikroregion Železné hory, které se konalo na obecním úřadě v Třemošnici.
„Desítky let nečinnosti, ať už okresního národního výboru nebo okresního úřadu, se velmi negativně projevily na stavu silnic na Třemošnicku, které je značně zatíženo nákladní dopravou. Společně s Hlineckem jsou to z hlediska opravy silnic momentálně prioritní oblasti,“ uvědomuje si hejtman Martin Netolický. „Postupně se snažíme situaci narovnat a do silnic investujeme mnohem více peněz než v minulosti. V současné chvíli už je hotová projektová dokumentace na rekonstrukci důležitého úseku silnici II/337 ze Seče do Třemošnice, což by mělo oblasti vydatně prospět,“ podotkl hejtman.
Spolupráce zachráněné školy a továrny funguje
Před dvěma lety existovaly myšlenky na zrušení třemošnické střední školy a odborného učiliště. Nic takového se nakonec nekonalo a škola začala i díky spolupráci s místní firmou Kovolis Hedvíkov vzkvétat. „Pro technické firmy je ideálním modelem pro získávání zaměstnanců aplikace prvků duálního systému vzdělávání. V Kovolisu si toto uvědomují a dokáží studenty motivovat k tomu, aby šli technické obory studovat, protože pak mohou přirozeně pokračovat do pracovního procesu,“ konstatoval Martin Netolický.
Vlaky jezdí plné
Tématem setkání byla také situace kolem dopravní obslužnosti, která před lety stejně jako v celém kraji utrpěla zásahem společnosti OREDO. „Jsem přesvědčený, že nepovedená optimalizace dopravy z let 2011–2012 byla již na mnoha místech vyřešena včetně zlepšení vazeb směrem na Chrudim. Jsem však odpůrcem přetrhávání přirozených vazeb v dopravě na regiony Čáslavska a Kolínska,“ uvedl hejtman Netolický. S tím souhlasil i starosta Třemošnice Miroslav Bubeník. „Vlaky z Třemošnice jezdí ve špičce poměrně plné, takže železniční doprava tu má rozhodně své uplatnění. Obecně se dopravní obslužnost ustálila a zároveň jsme rádi za to, že všechny změny jsou s námi projednány s dostatečným předstihem,“ řekl starosta Bubeník.