Česká Třebová chce vybudovat dopravní hřiště 
podívejme se do Žamberka !

V úterý 26. června 2007 bylo za účasti představitelů města Žamberk a Pardubického kraje otevřeno nové dopravní hřiště.  Také Pardubický kraj podporuje aktivity spojené tématicky s dopravní výchovou a přispěl také na stavbu dopravního hřiště částkou 250.000,- Kč. Zbývající náklady hradilo město Žamberk a místní podnikatelé. Správcem hřiště bude Dům dětí ANIMO. Tvůrci dopravního hřiště mají v plánu i zde doplnit přejezd a křižovatky funkčním světelným a zvukovým zařízením.

O 4 roky později:
Dětské dopravní hřiště bylo v Žamberku otevřeno už v roce 2007, už tehdy se začalo uvažovat o jeho elektrifikaci. 5. září 2011 město Žamberk otevřelo dopravní hřiště s elektrifikací. Přibyla světelná křižovatka a vlakový přejezd. Celý projekt stál necelého půl milionu korun, kdy se na částku z půlky složili sponzoři. Starosta města, pan Jiří Dytrt v rozhovoru uvedl, že dalším upgradem hřiště bude vlaková souprava. Otevření hřiště ohrozili vandalové, kteří odcizili část vlakové signalizace. Město se chystá doplnit hřiště další průmyslovou kamerou a doufá, že tím nenechavce odradí. Autor: orlickatelevize.cz
 
 Fotografie dopravního hřiště v Žamberku z dnešního dne 10.7. 2016
Významné je, že v sousedství dopravního hřiště v Žamberku jsou vybudovány další pro veřejnost otevřené sportovní plochy. Tím se význam lokality velmi zvyšuje. Plocha pro sport a dopravní hřiště není zcela v rovině, terén je stupňovitý. Přesto byl velmi dobře využit. Je to vidět na dalších fotografiích a leteckých snímcích či mapových podkladech. Lokalita Žamberk u Penny marketu - Školská ulice.

V České Třebové máme k dispozici  pro dopravní hřiště rovnou plochu v Benátkách s mnohem větší velikostí než v Žamberku, ale chceme ji využít pouze pro dopravní hřiště a jakousi asfaltovou plochu pro realizaci zkoušek pro získání ŘP motocyklistů. Myslíte, že to je správně?  Bude plocha v Benátkách dobře využita?

Naše úzce specializované dopravní hřiště má stát 9 milionů korun.... Plánek dopravního hřiště v Č. Třebové: