Po loňském roce, kdy jsme poprvé v rámci našeho Streetball Cupu uskutečnili sportovní dětský den, se i letos příchozí rodiče a jejich ratolesti mohou těšit na několik atrakcí pro děti. K rozhodnutí celou akci zopakovat nás vedla celá řada kladných ohlasů. Děti si opět budou moci zaházet na basketbalové minikoše, zablbnout na skákacím hradu, zajezdit na poníkovi či vyřádit v hasičské pěně a těšit se drobné  soutěže, do kterých věnoval ceny i Rodinný zábavný park Tongo Hradec Králové. Doražte si se svými ratolestmi užít prima dětský den, při kterém budete moci zároveň nasát atmosféru jednoho z největších streetballových turnajů v České republice. Chybět nebude bohaté občerstvení. Celý areál Gymnázia Česká Třebová tak opět změníme k nepoznání 😉
Nezapomeňte si tedy udělat čas – 16. července se na vás těšíme!!!
Atrakce v kostce: 
– basketbalové minikoše
– skákací hrad
– jízda na poníkovi
– hasičská pěna
– dětské soutěže
Již v loňském roce jsme společně s naším tehdejším patronem Jakubem Houškou a jeho KOUBAsketem pomáhali 10 letému Lukáškovi, který nemá zrovna lehký život, proto jsme se mu rozhodli pomoci i letos.
Lukášek má diagnostikovaný autismus, trpí mentální retardací, hypotonickým syndromem, má poruchu imunity, termoregulace a diagnostikovaná epileptická ložiska. Alergii na mléko, sóju, trávu, písek, modelovací hmoty a vodové barvičky a na jedno očičko přestává vidět. Lukášek potřebuje pomoc v těchto oblastech základních životních potřeb – orientace, komunikace, stravování, oblékání a obouvání, tělesná hygiena, výkon fyziologické potřeby, péče o zdraví a osobní aktivity. Lukáškův zdravotní stav vyžaduje časté návštěvy lékařů a zdravotnických zařízení, navštěvujeme neurologa, psychologa, rehabilitaci, kardiologii, ortopedii, endokrinologii, gastroenterologii, imunologii, genetiku, kožní a oční ambulance. Lékaři nám bylo doporučeno pro jeho častou nemocnost pořídit sušičku na prádlo a ledničku…na tyto věci bohužel jeho rodina shání peníze.
Jednou z forem jak Lukáškovi pomoci je sběr víček od PET lahví či zátky od piva, které se dají vykoupit. Prosíme všechny hráče, účastníky a návštěvníky naší akce, aby veškerá víčka ve svém okolí přinesli na náš turnaj, kde zřídíme sběrné místo a my je tak hromadně mohli předat na dobrou věc.
Naše výzva zní:  PŘINESTE VÍČKA LUKÁŠKOVI 16.7.2016  do areálu českotřebovského gymnázia!
Lukášek bude osobně na 19. ročníku Streetball Cup – Memoriálu Mistra Jana Husa přítomen se svojí maminkou a tatínkem.  Více informací a možností, jak Lukáškovi pomoc naleznete na webu tomu určeném Pomoc Lukáškovi na facebooku.