NAŠE DĚVČATA NA MISTROVSTVÍ ČR STŘÍBRNÉ   

Ve dnech 11. – 12.6 2016 proběhl na ZS v Turnově závěrečný turnaj celoročního MČR žen. Za víkend  hráčky odehrály celkem šest těžkých zápasu. Byla tu šance bojovat o zlato. V sobotu se na ZS dohrávalo poslední kolo základní části. Pro nás to znamenalo tři zápasy, jejichž hrací doba je  2x12min.  Rozlosování soutěže nám za soupeře určilo dvakrát tým HBC JTEKT Svítkov  Stars Pardubice a tým SK Kelti 2008.
HBC JTEKT Svítkov  Stars Pardubice – TJ Lokomotiva Česká Třebová  0:4 (0:3, 0:1)
Střely 7:14      Vyloučení 3:2     Využití 0:2
Branky Loko: 0:38 Hyksová  L., 5:47 Držmíšková (Rejlová, Hyksová L.), 11:35 Kvasničková P. (Hyksová L.), 15:15 Mačátová (Rejlová, Nováková) Do prvního zápasu proti Svítkovu naskočila naše děvčata plná sil a odhodlání.  Pouze 38 vteřin po začátku hry se trefila Linda Hyksová a na ukazateli skóre svítil stav 1:0. Po jednom gólu přidaly Držmíšková, Petra Kvasničková a Mačátová. Celý zápas jsme byly aktivnější a zaslouženě vyhrály.
TJ Lokomotiva Česká Třebová – HBC JTEKT Svítkov  Stars Pardubice 1:0 (0:0, 1:0)
Střely 9:9           Vyloučení  0:2       Využití 0:0 Branky Loko: 23:15 Hyksová L.
Druhý zápas jsme hrály opět se SVÍTKOVEM . Při tomto zápase si nás hráčky ze Svítkova drželi více u těla a my se jim podřídili. Hrálo se nahoru dolu a hra byla  vyrovnaná. Rozhodlo se až ve druhé půli zápasu. A to 40 vteřin před koncem, kdy vítězný gól vsítila Linda.
TJ Lokomotiva Česká Třebová – SK Kelti 2008 3:0 (2:0, 1:0)
Střely 12:2    Vyloučení 0:1    využití 0:0
Branky Loko: 0:36 Hyksová L. (Kvasničková P.) 1:47 Hrušková, 22:30 Martínková.
Třetí a poslední zápas tohoto dne se odehrál s hráčkami z Nižboru (Fretky). V tomto duelu jsme byly lepším týmem . Třebovskáděvčata, si dokázala pokrýt celé hřiště a téměř k ničemu Fretky nepustila. Zápas jsme vyhráli 3:0. Jediným negativem tohoto zápasu bylo zranění hráčky Veletové.
Sestava Loko: Zapadlová (Palánová-SK Kelti), Držmišková, Rejlová, Jebousková, Kvasničková R., Hekrlová, Hyksová L., Kvasničková P., Mačátová, Řepková, Hyksová M., Hrušková, Kmoníčková, Nováková, Martínková, Veletová
 
Program na nově otevřeném zimním stadionu zdaleka nekončil.  Od 17 hodin byly na programu penalty, kterých se zúčastnily i naše dívky. Do brány šla Veronika Zapadlová a do pole šly tři hráčky: Linda Hyksová, Kateřina Držmíšková a Lucie Rejlová. Tuto soutěž třebovské hráčky ovládly a zvítězily. To byl konec sobotního vydařeného programu. V neděli byl na programu finálový turnaj. Do závěrečných bojů nastoupila děvčata pod vedením trenéra Jebouska v nezměněné sestavě, pouze bez zraněné Veletové. Po sobotní dohrávce jsme si holky zajistily druhou příčku po základní části a tím i možnost zahrát si o nejcennější kovy. Čekaly nás tři zápasy, první opět se Svítkovem, druhý s Pískem a závěrečný s favorizovanou Slavií.
 
TJ Lokomotiva Česká Třebová – HBC JTEKT Svítkov  Stars Pardubice 4:0 (1:0, 3:0)
Střely 17:4        Vyloučení  1:2       Využití 1:0
Branky Loko: 0:47 Hyksová L. (Kvasničková P.), 14:42 Rejlová, 15:55 Hyksová L. (Kvasničková P.), 18:38 Držmísková (Svobodová)
Hrát v krátké době po třetí se stejným soupeřem nabylo jednoduché. Zvláště po druhém sobotním utkání, které nebylo vůbec  jednoduché.  Vedoucí gól vstřelila Linda, ale obrovskou pochvalu si také zaslouží Petra, která to Lindě připravila jak  na zlatém podnose. Tento gól nás nakopl natolik, že jsme vstřelili další tři branky.
HC ŠD Písek – TJ Lokomotiva Česká Třebová 2:0 (1:0, 1:0)
Střely  5:21       Vyloučení  3:2     Využití  1:0
Začátek zápasu se nám celkem dařil, ale ve třetí minutě šla na trestnou lavici Markéta Hyksová. Hráčky při oslabení hluboce propadly. Soupeřka šla sama na bránu, z první gól sice ještě nepadl, ale po dorážce již bohužel ano. Do konce poločasu se už nic zajímavého  nestalo. Ve druhé části zápasu jsme vystřídali brankářky.  Dvě minuty před koncem zápasu odvolal trenér brankařku. V čase 21:04 Písek trefuje prázdnou bránu na 2:0. Písek v tomto zápase byl lepším týmem.
HC Slavia Praha  ŽENY – TJ Lokomotiva Česká Třebová  4:0 (2:0, 2:0)
Střely 10:5      Vyloučení 3:0         Využití 0:0
V tomto zápase jsme hráli o titul mistra republiky v hokejbale žen. Jelikož naše děvčata utrpěla v předchozím zápase porážku, musela vyhrát v základní hrací době. To se bohužel nepovedlo. Třebovské hráčky sehrály krásné hokejbalové finále. Se Slávií držely krok, ale postupem času je soupeřky začaly přehrávat. První gól inkasovaly v čase 4:30 a dokonce zápasu obdržely ještě tři branky. Každopádně děvčata ze hřiště odcházela se ctí a jsou poprvé v nedlouhé kariéře vicemistryněmi České republiky. Oproti loňsku, kdy obsadily 3. místo, se přiblížily o krok blíže ke zlatu.  Příští rok doufají v titul.
Po zápase byly vyhlášeny nejlepší hráčky turnaje. Mezi nimi je také naše Petra Kvasničková,jež byla oceněna nejproduktivnější hráčkou. Velké díky patří i věrným fanouškům, kteří  mohutně fandili od prvního do posledního zápasu. Hnali nás kupředu . Bez nich bychom byli poloviční. Také bychom chtěli poděkovat firmě Eko-bi, především panu Cinkovi a Lachmanovi za zapůjčení  automobilu Renault trafic. Co se týče organizace,  vše proběhlo bez problému. Stadion v Turnově je nový a moderní, hrálo se na leštěném betonu.  Zázemí  se hráčkám líbilo.