V Benátkách může být nejen dopravní hřiště                       
Realizaci v Žamberku považuji za střízlivé řešení, které by umožnilo využít  plochu v Benátkách k více účelům a nakonec by zde bylo možné realizovat v  několika termínech také ony potřebné zkoušky pro získání ŘP na motorky.

Tak jsem se pokusil  zakomponovat realizaci ze Žamberka ve stejném měřítku do katastrální mapy českotřebovských Benátek a ono to vyšlo docela přesně!

Vešly by se tak jak potřebné šatny pro hokejbalisty, zázemí pro dopravní hřiště (to mají v Žamberku dost skromné), dvě sportoviště s rozměry pro malou kopanou i další sporty, které lze hrát na asfaltové ploše (v Žamberku zde mají překážky pro skateboardy).

Lepší by byl umělý povrch, ale to by tam zase nemohly probíhat zkoušky motorek.  

Dopravní hřiště s rozměry toho žambereckého by rozhodně postačovalo, větší nemají ani např. v Litoměřicích, kde je implantováno do městského parku a areálu DDM. 

Jistě by nebyl pak ani problém doplnit prostor o herní prvky pro děti, např. dětský lanový park.

Oplocený areál by měl svého správce, mohl by jej spravovat např. Dům dětí a mládeže a realizovat zde i svoje aktivity) a byl by otevřen samozřejmě i veřejnosti a některých časech i mateřským i záklaním školám, školním družinám i sportovním oddílům podle zveřejněného rozvrhu. Podobně je DDM správcem dopravního hřiště v Žamberku nebo třeba v Prostějově nebo v Litoměřicích..  Rodiče by měli kam zajet s malými cyklisty, bylo by zde přece i jiné vyžití pro děti a mládež, půjčovna sportovních potřeb, kol a vozítek pro děti, možnost občerstvení. Z tribuny na střeše šaten by bylo možné sledovat dění na hokejbalové aréně, stejně jako malé cyklisty na dopravním hřišti. 

Celý tento komplex by bylo možné vybudovat po etapách, není třeba čekat až bude dotace, to nám zatím děti vyrostou. Investice bychom měli plánovat podle potřebnosti a ne podle toho, na kterou akci se nám podaří nebo nepodaří získat nějakou dotaci. Na dopravní hřiště ve Třebové čekáme už docela dlouho. Jistě by pomohly i českotřebovské firmy a podnikatelé, jistě by bylo i pro velkou ctí, kdyby zde byly tabulce se jmény sponzorů areálu, který by mohl dobře sloužit především dětem a mládeži a díky tomu vlastně všem Třebovákům . (mm)

Pro lepší pochopení  uvádím fotografie z dopravního hřiště v Žamberku, přece jen plánek nahoře není tak názorný...

Jaký je českotřebovský projekt, který se nyní dopracovává na dokumentaci potřebnou pro stavební povolení: