Parkování na sídlišti Lhotka a přicházející volby 2016      

Lidé ze sídliště Lhotka to ještě pořádně nezaregistrovali, ale město Č. Třebová chce nahnat jejich auta na placené parkoviště firmy Rydo. Zeje totiž prázdnotou! Toto parkoviště je postaveno jako komerční projekt této stavební firmy, která tu postavila i další garáže. Garáže jsou chvályhodným projektem, ale předražené stání na vyasfaltované louce, už tak moc není.
Má kritika směřuje hlavně na město Č. Třebová, která na Lhotce dovolí zrealizovat předražené stání. Sídliště Lhotka leží na kopci za městem, kde toho kromě pole a luk už moc není. Sídliště neleží někde v centru města a ani není vyhlášené jako Beverly Hills. Lidé tu mají hluboko do kapsy jako kdekoliv jinde ve městě.
Když tak mě někdo opravte, ale co pro sídliště a jeho parkování kdy udělalo město Č. Třebová? Revitalizace sídliště. Ano, tento dotační program se skutečně zrealizoval, ale parkování spíš zhoršil. Parkoviště na palouku horního konce sice vyasfaltovali, ale ve skutečnosti, tam lidé už parkovali dříve. Stejně tak rozšíření zatáčky, parkování nevyřešilo. I zde se před tím parkovalo. Město vzápětí zakázalo parkování na některých místech a „nově vybudované“ parkoviště tak praskalo ve švech hned v následujících dnech. Celkový výsledek parkovacích míst po revitalizaci je spíš mínus.
I mě vadí parkování na chodnících, ale co mají lidé dělat. Bydlí na sídlišti, kde dávají lišky dobrou noc. Nejsou však schopni někdy najít místo pro parkování. Město ve spolupráci s firmou Rydo, teď nabízí lákavé řešení. Buďto za parkování zaplatíte na předraženém parkovišti, nebo zaplatíte pokutu městským strážníkům.
Problémy s parkováním jsou na všech sídlištích ve městě. Tam je bohužel možnost výstavby nového parkoviště limitována městskou zástavbou. Na sídlišti Lhotka však vlastní město nemalé pozemky. To že na nich lze stavět, tak to nám ukázala firma Rydo. Proč tedy firma Rydo nepostavila novou parkovací plochu přímo pro město Č. Třebová? Máme tu ve městě sjezdovku, bazén, lanový park, možná časem i dobrodružnou věž (ta může být super!) a třeba možná někdy park Benátky. Parkování na Lhotce je však městu vzdáleno, asi jako vzdálenost mezi radnicí a sídlištěm. Pro radnici je zřejmě nejpohodlnější nahnat zoufalé lidi na předražené soukromé parkoviště pomocí dopravních značek.
Lhoťák co si platí roční kartu v Terminálu, si tak bude moci přikoupit za 4400 Kč i parkování u svého paneláku za městem. Celkem může utratit až 8400 Kč v ročně !
Bylo by velmi vhodné, aby se k tomuto problému vyjádřil některý ze zodpovědných městských politiků. Pak si prosím udělejte svůj vlastní názor, koho příště volit. Volby do kraje se blíží, budou tu už v říjnu tohoto roku !
·         Roční parkovací karta v centru města Č.T. :         1500 Kč
·         Roční parkovací karta v podzemí terminálu :         4000 Kč (po slevě)
·         Roční parkovné na sídlišti Lhotka :                       4400 Kč
Lhoťáci. Případné souhlasné či nesouhlasné názory, prosím adresujte na email : lhotka.exit@seznam.cz
P. Šácha, R. Jeník, P. Gregar, M. Valášek, Z. Janouch, P. Parolek, T. Stránský, Š, Stránská, T. Durek