Pardubický kraj spustil slevový systém pro seniory          

Pardubický kraj spustil letos v červnu projekt Senior Pas. Ten poskytuje seniorům nad 55 let věku možnost čerpat slevy pět až padesát procent u vybraných poskytovatelů v celé České republice, na Slovensku a v Dolním Rakousku.
Podstatou projektu je vytvoření a realizace systému poskytování slev a dalších výhod seniorům. „Projekt je zaměřen na snížení finančních výdajů seniorů při běžných nákupech a při provozování volnočasových aktivit. Zajišťuje seniorům větší dostupnost kulturních, přírodních a jiných památek a také podporuje drobné živnostníky. Vstup do projektu a vydání slevové karty Senior Pas je pro všechny zájemce zdarma,“ informuje radní pro sociální péči a neziskový sektor Pavel Šotola.
Slevy lze čerpat nejen u poskytovatelů v České republice, ale také v Dolním Rakousku a na Slovensku. Do projektu je zapojeno více jak dva tisíce poskytovatelů slev. Seznam všech poskytovatelů slev je přehledně uveden na webových stránkách projektu www.seniorpasy.cz.
V Pardubickém kraji je v současné době osmdesát poskytovatelů, mezi které patří například Optik Otava, Solná jeskyně u Purkmistra, Wellness centrum Ječmínek nebo Knihkupectví Kosmas. Velmi zajímavá je sleva, kterou poskytují České dráhy. Dávají až 36% slevu na In Kartu.
V rámci projektu Senior Pas Pardubického kraje bude vydán tištěný katalog, ve kterém najdou senioři všechny poskytovatele, kteří jsou v kraji do projektu zapojeni. Katalog poskytovatelů bude adresně distribuován držitelům karet přímo do poštovních schránek. Do konce roku 2016 bude probíhat další nábor poskytovatelů slev v Pardubickém kraji. Každá provozovna, která poskytuje minimální slevu 5 %, je označena samolepkou projektu Senior Pas.
Podmínky k registraci jsou trvalé bydliště v Pardubickém kraji a minimální věk 55 let. Registrace je možná pomocí registračního formuláře a také telefonickou formou na čísle 840 111 122. Další možností je registrace online přímo na stránkách projektu www.seniorpasy.cz, nebo emailovou formou na adrese pardubice@seniorpasy.cz. Na základě registrace bude vystavena karta, která bude uživatelům doručena poštou, případně si ji mohou vyzvednout na výdejním místě v Pardubickém kraji.