Víkend  agility na Podhorce 9. A 10.7.

Podhorské dvojzkoušky – JK Animals + Veterán HOP

Tento stan se objevil na kynologickém cvičišti Podhorka v sobotu 9.7. poprvé, ale všichni doufáme, že ne naposled. Jak vidíte, jedná se o granulové krmivo s vysokým obsahem masa.
Ti závodníci, kterým se podařilo umístit ve zkouškách, jumpingu či ve Veterán HOPU do 3.m., si tuto novinku odvezli, ale všichni účastníci našich sobotních závodů  mohli svým čtyřnohým parťákům  tímto krmivem obohatit jídelníček, protože dostali fantastický vítací balíček obsahující nejen vzorky , ale i pamlsky  a 1 menší balení granulek.
Velmi děkujeme za bohatý sponzorský dar !!!                                                                                   
Další velmi příjemnou novinkou těchto závodů  bylo dobudované sociální zařízení a – většině sportovních oddílů tak samozřejmá věc – tekoucí PITNÁ VODA!! Na panelu v klubovně se návštěvníci mohli podívat na fotografie zachycující převedení potrubí přes řeku . Pan Najman zde prokázal nejen velkou fyzickou zdatnost, ale i odolnost, protože stát v březnu po pás několik hodin ve vodě – to není žádná maličkost!
Zpět k závodům.   Paní rozhodčí Jaroslava Podmolová posuzovala  3 běhy všech 88 týmů a dlužno podotknout, že některé parkury  byly opravdu zapeklité. O to byla větší radost z podařeného běhu. O spokojenost závodníků se zasloužil i celý tým členů ZKO Podhorka a za jejich práci jim velmi děkuji.  Výsledky sobotních i nedělních  závodů najdete na www.podhorka.org  a fotografie  na facebooku Agility Podhorka.
Podhorský skok  10.7. 2016

Na této fotce máme šikulu Montyho, který v agility závodí v tzv. elitní kategorii A3 . Svou paničku Jitku Lukeslovou z Českých Libchav poslouchá na slovo. Co na slovo, na pohyb ruky či natočení ramen. Tak to totiž v agility je. Naši čtyřnozí parťáci – především štěklouni –  reagují víc na řeč těla svého psovoda než na hlasový povel.
Důvod je jednoduchý – pro své štěkání ho totiž neslyší.                                                                                                                Monty a jeho 52 kolegů  si  10.7. přijel na cvičiště ZKO Podhorka zaběhat a zaskákat. Mnozí také zaplavat a vykoupat. Bylo krásně teplo, takže vodomilci  čekání na další běh trávili u řeky.
A zatímco v sobotu byl generálním sponzorem výrobce krmiva JK Animals, v neděli  to byla společnost ORLING Ústí nad Orlicí, která věnovala všem vítězům hodnotný dar – 1/2kg  balení přípravku na klouby.
Děkujeme i dalším našim sponzorům :  pracovníkům  kliniky U Nádraží, MVDr. Palánovi,  autoškole  DRUMEL , společnosti  Rydo a  prodejně U FARMÁŘKY Za  ZKO Podhorka Helena Chrastilová