Českotřebovský deník 197/2016 (4/8) 


TJ  LOKOMOTIVA ODDÍL JÓGY

Zahajujeme pravidelná cvičení tajči a jógy, pro rok 2016 – 2017,
gymnastický sálek školy VDA, Habrmanova, Česká Třebová
Pondělí :   5.9. – tajči      17.00 – 18.30 hod.
Úterý:       6.9. -  jóga      18.00 – 19.30 hod.
Čtvrtek:    8.9. – jóga       17.00 – 18.30 hod.
Tajči – nová sestava  Taj czy cjuań styl Čchen podle  Borise Tichanovského, opakování naučených sestav.
Jóga – harmonizační cvičení, jogové  sestavy, dechová cvičení a cvičení na zlepšení zraku, cviky na uzdravení stavu páteře a kloubů, zdravotní Čchi – kung.
Cvičení  tajči i jógy je vhodné pro všechny věkové kategorie, cvičení je přizpůsobeno všem, i těm, kteří o józe nic nevědí, nebo mají nějaké zdravotní potíže. Tajči i jóga učí soustředění, správně dýchat, harmonizuje tělo a mysl. Učí poznávat sama sebe.
CENA:  Jóga a Tajči :  jednotlivá cvičební hodina 50,- Kč,  permanentka (10 cvičebních hodin)  je za 450,- Kč.  Studenti, maminy na mateřské a senioři, jednotlivá cvičební hodina 45,- Kč, permanentka (10 cvičebních hodin) za 400,- Kč.
Informace
Dáša Petrželková  777 044 485  email dasa.petrzelkova@seznam.cz
Milena Umová   723 780 143  email  milena.umova@seznam.cz
 
Vzpomínková jízda historických vozidel

Mezi 9:00-11:00 budou Českou Třebovou projíždět historické automobily a motocykly do roku výroby 1948. Při vzpomínkové jízdě na Elišku a Čeňka Junkovy. Start vozidel je v 8:45 ze zámku v Litomyšli. Pojedou od Litomyšle směr Skuhrov. Jedinou odměnou pro majitelé veteránu po náročných renovacích je občasné svezení a že jim lidé zamávají. 
Zájezd "Po stopách Vladimíra Pácla" pořádá Lingvia Group z.s.

24. – 28. 9. 2016

1. den : v časných ranních hodinách odjezd autobusem přes Rakousko do oblasti Bolsana, večer ubytování, setkání s obyvateli městečka Malè.
2. den : prohlídka městečka, návštěva muzea, turistická výprava do okolí a procházka po trasách orientačního běhu Vladimíra Pácla.
3. den : návštěva Bolzana, cestou zastávka v Passo Tonale u památníku padlých vojáků v 1. světové válce. V Bolzanu jízda vysutou lanovkou, pamětihodnosti, zajímavé setkání.
4. den : Návštěva překrásného přírodního parku Puez - Odle v oblasti Bolsana, turistická výprava do nejkrásnější oblasti Dolomitů.
5. den : Odjezd v ranních hodinách, cestou návštěva  Více informací
Krajské školy o prázdninách rozhodně nespí 

Pardubice (2. 8. 2016) – Ačkoliv se může zdát, že je o prázdninách na středních školách v Pardubickém kraji klid, opak je pravdou. V letních měsících byly započaty práce na celé řadě škol za téměř 35 milionů korun. Dále také pokračují přípravy na čerpání finančních zdrojů z evropských fondů.
„Mezi největší investiční akce, které jsou o prázdninách zahájeny, patří modernizace kuchyně v Domově mládeže na Dukle v Pardubicích za téměř 13 milionů korun. Stavební úpravy obsahují výměnu rozvodů vody, kanalizace, elektroinstalace a vzduchotechniky v prostoru varny, uzpůsobení výdejního místa, vybudování nového hygienického zázemí pro zaměstnance či sjednocení skladovacích a přípravných prostor,“ uvedl hejtman Martin Netolický s tím, že dokončení rekonstrukce je plánováno na polovinu října. „Dále rekonstruujeme sociální zařízení na Obchodní akademii v Chrudimi za pět a půl milionu korun nebo elektroinstalace na Střední školy zdravotnické a sociální v Ústí nad Orlicí za více jak pět milionů korun, doplnil hejtman Martin Netolický.
Mezi menší investiční akce, které budou realizovat přímo školy, se řadí například výměna kotlů a topných těles na Středním odborném učilišti ve Svitách, rekonstrukce laboratoří na Střední průmyslové školy potravinářství a služeb v Pardubice, rekonstrukce povrchu hřiště u Obchodní akademie a Vyšší odborné školy ekonomické Svitavy, rekonstrukce povrchu hřiště u Gymnázia Vysoké Mýto a rekonstrukce sociálních zařízení a umýváren u tělocvičny u Gymnázia Litomyšl. „I o prázdninách probíhají projektové práce u 19 středních škol, které připravujeme pro podání žádostí v rámci Integrovaného regionálního operačního programu nebo ITI Hradecko-pardubické aglomerace. Na dalších šesti školách by měly být v srpnu projektové práce zahájeny,“ dodal hejtman Martin Netolický
 
Na českotřebovském gymnáziu  se také pracuje

 probíhají zde nezávisle tři druhy stavebních činností. V přízemí se na chodbách budovy mění dlažba, v dalších podlažích již byla vyměněna v minulých letech.  Navíc probíhají významné  montážní práce v kotelně spojené s výměnou kotle a navíc se instaluje elektronický ovládací systém systému ústředního topení. To by mělo podstatně zlepšit energetickou  bilanci budovy