Českotřebovský deník 198/2016 (5.8.) 
JOGA klub oznamuje, že pravidelné cvičení v tělocvičně Červenky začíná  13.9. 2016  v 18 hod.
Letošní cvičení je finančně podpořeno Nadací ČEZ  EPP - Pomáhej pohybem. Hyšková, Cejnarová
O nový benefit je v CZ LOKO  zájem.
Školkovné využívá 67 zaměstnanců pro 76 dětí

Nový zaměstnanecký bonus v podobě příspěvku pro mladé rodiny na umístění dětí v předškolním zařízení, tzv. školkovné, aktivně využívá 67 pracovníků pro celkem 76 dětí. Maximální měsíční příspěvek na jedno dítě je 500 Kč a za první pololetí za něj společnost CZ LOKO vyplatila celkem 227 tisíc Kč. Zavedení školkovného od ledna 2016 garantuje Kolektivní smlouva. „Zájem nás velmi potěšil, protože naplňuje smysl tohoto benefitu, kterým je podpora mladých zaměstnanců a jejich setrvání ve firmě, procházející generační obměnou. V posledních devíti měsících odešlo do důchodu 18 zaměstnanců, které je  nutné nahrazovat. Jsem rád, že část důchodců zůstává pracovat na zkrácený úvazek a pomáhá se zácvikem nových kolegů,“říká personální ředitel Tomáš Brancuzský.
Podle Magdaleny Stránské, předsedkyně odborů, která tento benefit do Kolektivní smlouvy navrhla, prosadila a pomáhá také s jeho proplácením, jde o opatření, které posiluje sociální odpovědnost firmy. „Zaměstnanci jsou jejím pilířem a jsme rádi, že se nám pro ně podařilo vyjednat řadu výhod nad rámec zákoníku  práce,“ dodala. Kolektivní smlouva je poprvé v historii firmy tříletá a platí až do 31. 12. 2018.
 
POZVÁNKA DO ŘETŮVKY

Obec Řetůvka ve spolupráci s dechovou hudbou Řetůvanka Vás, všechny příznivce dechové hudby, srdečně zvou do Řetůvky. V rámci oslav desátého výročí založení DH Řetůvanky se zde bude konat  v sobotu 20.srpna 2016 „Setkání dechových hudeb.“ Akce začíná ve 14 hodin a uskuteční se každého počasí v částečně zastřešeném areálu před kulturním domem v Řetůvce. Těšit se můžete na vystoupení tří dechových hudeb: DH Dolní Dobrouč, krojované moravské DH Krumsíňanky a domácí DH Řetůvanky. Bude pro Vás připraveno bohaté občerstvení včetně oblíbených svátečních koláčků. Přijďte s námi slavit, zpívat, tančit a užít si pohodové odpoledne s poctivou českou a moravskou dechovkou. Věra a Jiří Zemanovi – DH Řetůvanka.
 
Pozvánka na mimořádné jednání zastupitelstva města
dne 11. srpna 2016 v 16 hodin 

Program: Průmyslová zóna Česká Třebová, Různé. Jednání se koná v badatelně Městského muzea v Klácelově ulici čp. 11
 
koncert pro Starou dámu

se uskuteční v prostorách historického vlakového nádraží v Ústí nad Orlicí. V rámci 31. ročníku Janouškova Ústí zde vystoupí písničkář Slávek Janoušek a muzikantský bard, písničkář a experimentální hudebník Oldřich Janota. 
V tuto sobotu je od 10:00 druhá brigáda, kdy budeme uklízet nádraží a budeme i mýt okna
 
KLUB ČERVENKA z.s.       

7. září 2016  v 16.00 hod. (první středa v měsíci)        
Kulturní centrum Česká Třebová, klubovna
7. DÍLNA: MAGICKÉ DLAŽDICE
Lektorka:  Jarmila Nováková
Pomůcky:  šicí a řezací pomůcky, šicí stroj (je k zapůjčení)
Potřeba na poštář nebo ubousek a pod.:
papírová šablona o velikosti čtverců látek (naznačíme jak řezat) 4 různé barevně sladěné látka o rozměru cca 21 x 21 cm
látka na "spáry " - proužky odlišné barvy látky o šíři 2,5 cm
Potřeba na deku:
papírová šablona o velikosti bloků (čtverců látek) 12 různých barevně sladěných látek o velikosti cca 40 x 40 cm
látka na "spáry"  proužky odlišné barvy látky o šíři 2,5 cm.
Lektorné:  30,- Kč členky Klubu Červenka a 60,- Kč ostatní účastníci http://www.ctrebova.cz/klub-cervenka
Finančně podpořeno Pardubickým krajem
 
Pozor! Pozor!  Nevídaný zážitek na Tvrzi Orlice

Nenechte si ujít poslední večerní prohlídku, která se uskuteční 12. 8. 2016 ve 20:00.
Uvidíte černou královnu, krásného prince Filipa a spanilou Růženku. Chybět nebude ani kuchařka s čerstvě napečenými koláčky a praženými mandlemi.  Neváhejte a objednejte si prohlídku ještě dnes!
 
Mladí cyklisté ze sedmi zemí na startu 30. ročníku REGIONEM ORLICKA 

Sportovní klub policie Duha Lanškroun pořádá jubilejní 30. ročník Mezinárodního cyklistického etapového závodu REGIONEM ORLICKA pro kategorii Juniorů. Na start se postaví 160 cyklistů ze 7 zemí. Závod čítající 272 km rozdělených do 4 etap se uskuteční v termínu 5. až 7. srpna 2016 a jeho hlavním centrem bude tradičně město Lanškroun, město spojené se slavnými jmény české i světové cyklistiky.
Již 30 let patří etapový závod REGIONEM ORLICKA ke sportovním vrcholům léta nejenom Pardubického kraje. O jeho jedinečném postavení v rámci české cyklistiky svědčí také slavná jména, která jsou zapsaná do listiny jeho vítězů. Jsou mezi nimi někdejší i současné hvězdy světové cyklistiky, vítězové etap Tour de France nebo cyklistických monumentů.
Před 10 lety zde zvítězil mistr světa, pětinásobný vítěz zeleného dresu tedy bodovací soutěže slavné Tour de France Slovák Peter
 
Závodníky čeká od pátku 5. do neděle 7. srpna 2016 celkem 272 km rozdělených do 4 etap. Regionem Orlicka zahájí v 16.00 hod. páteční slavnostní představování týmů na lanškrounském náměstí M.Marků. Následovat bude slavnostní start v 17.00 hod. a I. etapa tzv. „Rudoltická“, která se jede na okruzích s opakovanými průjezdy hostitelským městem Lanškroun. V sobotu závodníky čeká nejnáročnější den, který začíná ranní časovkou a končí odpolední III. etapou, která je právem nazývána „královská“ a zavede závodníky do hor, kde na ně čeká 5 kategorizovaných vrchařských prémií a mnoho dalších stoupání.
 
Nedělní závěrečná IV. etapa pak potvrdí celkového vítěze 30. ročníku REGIONEM ORLICKA Lanškroun 2016. Povede také Přes Českou Třebovou ve směru od Litomyšle na Skuhrov a svým způsobem se může potkat  i se závodníky Českotřebovského cyklomaratonu. Na Starém náměstí je rychlostní prémie, další vrchařská prémie je ve Skuhrově.  V České Třebové je průjezd kolem 11 hodiny, ve Skuhrově v 11:08 hodin. Start cyklomaratonu je naštěstí o 15 minut posunutý na 11:15 na fotbalovém stadionu Pod Jelenicí.
 
 Slavnostní ceremonie dekorování vítězů proběhne v neděli ve 13.00 hod. tradičně v zahradě lanškrounského zámku na nám. A. Jiráska.  Mladí závodníci budou moci změřit své síly v celkem šesti soutěžích. Vedle hlavní kategorie o celkové prvenství REGIONEM ORLICKA tedy Soutěže jednotlivců, kdy první jezdec průběžného pořadí poveze žlutý trikot, se závodníci utkají ve Sprinterské soutěži – bílý trikot s modrými puntíky, v Soutěži o nejlepšího vrchaře – bílý trikot s červenými puntíky a v Soutěži o nejlepšího juniora prvním rokem roč. narození 1999 – bílý trikot. Dále je vypsaná Soutěž o nejlepšího kadeta ročník narození 2000 a 2001 a Soutěž družstev, kde se sčítají časy prvních tří jezdců stejného týmu.


Akce nazvaná Přiveď si kamaráda, jejímž cílem je posílit pracovní týmy CZ LOKO novými, kvalifikovanými zaměstnanci, stále běží.
Současné pracovníky motivuje k získání kolegů. Ty firma potřebuje, aby zvládla všechny zakázky v termínech a kvalitě. Pokud doporučený  zaměstnanec v dělnické kategorii odpracuje čtyři měsíce,  činí odměna 2000 Kč, pokud odpracuje 13 měsíců, tak se
odměna zvyšuje opět o 2000 Kč. Jde o tyto profese: 
 
OBRÁBĚČ KOVŮ (obsluha obráběcích strojů podle technologických postupů a výkresové dokumentace)
 
MECHANIK MOTOROVÝCH LOKOMOTIV (demontáž, opravy a montáž mechanických
částí lokomotiv ∙ seřizování a obsluha strojů a zařízení)
 
ZÁMEČNÍK, SVÁŘEČ (ruční úprava strojních součástí, seřizování a obsluha
strojů a zařízení, výroba a oprava dílů lokomotiv, sváření dílů podle výkresové dokumentace)
 
ELEKTROMECHANIK / ELEKTRONIK (demontáž, opravy, montáž a zkoušení
elektrických nebo elektronických zařízení lokomotiv)
 
LAKÝRNÍK (povrchová úprava lokomotiv stříkáním a natíráním základní barvou,
tmelení a broušení, konečné stříkání ploch vrchní barvou.)
 
Nabízíme: práci ve stabilní společnosti, příspěvky na životní a penzijní, pojištění a stravování, školkovné,
zvláštní placené volno (6 dnů za rok), odborné vzdělávání.
 
Kontakt: Eliška Košnarová, tel.: 465 558 191 nebo 606 694 141
E-mail: eliska.kosnarova@czloko.cz nebo také přes facebook  CZ LOKO.                                   www.czloko.cz/kariera