Českotřebovský deník 211/2016 (18.8.)
Druhý ročník projektu 12 klíčů

Volnočasový a vzdělávací projekt pro seniory 12 klíčů bude mít pro svůj úspěch a zájem účastníků pokračování i v roce 2016-2017. Projekt tentokrát poběží ve dvou paralelních kurzech, z nichž jeden bude připraven pro loňské účastníky a bude obsahovat cyklus nových přednášek. Druhý paralelní kurz bude opakování loňského ročníku pro nové zájemce.
Účastnit programu se může každý senior z České Třebové a jejího okolí.  Účast na projektu je zdarma. Projekt bude nově součástí Univerzity třetího věku pod DDM ve spolupráci s Kulturním centrem Česká Třebová, kde také zůstává prostorové a věcné zázemí projektu. Autorem a hlavním lektorem projektu je Mgr. Aneta Unzeitigová (psycholog). Za účast na projektu obdržíte certifikát absolventů Univerzity třetího věku.
Pravidelná setkání začnou od října 2016 a budou probíhat vždy ve středu od 16 hodin do 17.45 jednou za 14 dní. Dorazte se podívat na první setkání, kde se dozvíte program celého kurzu. Konají se v tyto termíny:
Kurz pro nové zájemce: 5. 10. 2016 v 16 hodin (klubovna Kulturního centra Česká Třebová)
Kurz pro pokračující: 12. 10. 2016 v 16 hodin (klubovna KC)
Pozn.: Účast na projektu je nezávazná, pokud bude naplněna jeho kapacita, budou mít přednost uchazeči, kteří vyplní přihlášku.
Aneta Unzeitigová (e-mail: aneta.unzeitigova@gmail.com, tel. 733 661 757)
 
Vzhůru na Divoký západ!

Velké táborové dobrodružství začalo, když nás prastrýček Herbert pozval do městečka Fallentown, abychom mu pomohli získat zpět jeho pozemky. Ocitli jsme se na stráních s pasoucím se dobytkem, v přeplněném saloonu, projížďce na koni, v nejedné kovbojské přestřelce. Díky různým hrám a disciplínám jsme postupně získávali přízeň občanů městečka a vydělávali si peníze na výkup pozemků. Nakonec jsme dopadli i zpropadeného banditu Freda!
To vše jsme zažili na čtrnáctidenním táboře ve Vortové, kam jsme se s naším oddílem letos vydali. Tábor je vyvrcholením a odměnou celoročního snažení, během školního roku spolu jezdíme na výlety, výpravy, skautské závody, každý týden se scházíme v klubovně na Parníku. Je nás kolem padesáti holek, nejmladší členky chodí do první třídy. Pokud se chceš i Ty účastnit podobných dobrodružství, ozvi se na číslo: 605 079 696 nebo se podívej na webové stránky: dcskaut.cz.
Terka Hordějčuková, 8. dívčí oddíl Česká Třebová
 
Škoda peněz
na budování
podzemních kontejnerů

Odpadkový koš a "zátiší"
pod podloubim u masny U kohouta.
Ke kontejneru asi 8m.
A nebyly plné.
Ty lidi se to nikdy nenaučí....
Foto J.Vondráčková.

 

 


 
Pozvánka na cvičení od září 

           PILATES:    "Aby záda nebolela :      18.00 - 19.00 hod. na ZŠ  NÁDRAŽNÍ
                               "Břišní pekáč"  ............ 19.00 - 20.00 hod. na ZŠ  NÁDRAŽNÍ                         Zve Alena Židková