• Program Kulturního centra na září 2016                      

7. 9. 2016 - 30. 9. 2016 výstavní síň Kulturního centra

Vernisáž 7. 9. 2016 v 17.00 hod.
Otevřeno denně od 9-12 hod. a 14-17 hod.
Vstupné dobrovolné

15. 9. 2016 19:00 , Malá scéna

Českotřebovačka Jana Mimrová diriguje pěvecký sbor Salvátor Chrudim a Vysokoškolský umělecký soubor Pardubice.
Vstupné: 100,--Kč  Na tento koncert platí abonentní průkazky, zbývající vstupenky v předprodeji v Inf. centru MěÚ a 1 hodinu před začátkem u pokladny.

17. 9. 2016 9:30 , Malá scéna

Pořádá SK Geodézie Česká Třebová a ROSA Česká Třebová.
Vstupné 100 Kč.
Předprodej vstupenek v rodinném centru a v pokladně Malé scény před začátkem přednášky.

18. 9. 2016 14:00 , malý sál Kulturního centra

Vstupné: Kč 60,-- Občerstvení zajištěno
Předprodej vstupenek s místenkou v Inf. centru MěÚ, zbývající 1 hodinu před začátkem
u pokladny.

20. 9. 2016 19:00 , velký sál Kulturního centra

Vynikající hořká komedie o tom, že v každém z nás dřímá sobectví, agrese a touha vrazit tomu druhému pěstí.
Jedenáctiletý Stanislav a jeho kamarád Bruno se poprali na dětském hřišti. Rodiče chlapců se setkávají, aby nepříjemnou situaci v klidu a přátelské atmosféře vyřešili. Jde přece o chápavé, vzdělané a rozumné lidi! Jediné nevhodné slovo, drobná neshoda a rozmrzelost však brzy rozpoutají bouři, v níž veškeré zásady života v civilizované společnosti rázem ustupují stranou. A dobré úmysly jim vybuchnou v rukou jako domácí pyrotechnika. I duchovní boj totiž může být krvavý jako bitva a zákopová válka se dá vést i uprostřed obýváku…
Hrají: Jana Portyková, Tereza Vodochodská, Zdeněk Tesař a Karel Pešek
Režie: Josef Jan Kopecký
Vstupné: 300 Kč
Na toto představení platí abonentní průkazky, zbývající vstupenky v omezeném počtu v předprodeji v Inf. centru MěÚ a 1 hodinu před začátkem u pokladny.

22. 9. 2016 19:00 , Malá scéna

Adriano Trindade – kytara, zpěv; Filip Spálený – baskytara; Jakub Doležal – saxofon; Jan Balek – piano, klávesy; Ondřej Pomajsl – bicí
Los Quemados je formace Filipa Spáleného a v roce 2016 vyráží na své šesté turné s brazilským zpěvákem, kytaristou a skladatelem Adrinem Trindade, a zdaleka ne jen po České republice (dále koncerty Rakousko, Německo a Švýcarsko). Soubor má každý rok nový, aktualizovaný repertoár složený z autorských písní Adriana Trindade ve stylu současné brazilské populární hudby “samba rock”, který navazuje na klasickou brazilskou bossa novu a sambu, ovšem v novějším kabátku funku okořeného jazzem. Nenechejte si ujít brazilské rytmy a strhující jazzová sóla.
Vstupné: 100 Kč
Na tento koncert platí abonentní průkazky, zbývající vstupenky v předprodeji v Inf. centru MěÚ a 1 hodinu před začátkem u pokladny.

25. 9. 2016 15:00 , Malá scéna

Poetické a veselé vyprávění Josefa Čapka o trochu nemotorném pejskovi a způsobně vychované kočičce. Nejmenší děti budou spolu s hlavními hrdiny ve svižném tempu péct dort, mýt podlahu, zašívat roztržená kaťata, utěšovat panenku, zpívat písničky a radovat se z toho, že sluníčko svítí a na světě je krásně.
Hrají: Kateřina Jačková, Vratislav Hadraba, Vendula Svobodová a Kryštof Nohýnek
Režie: Miroslav Pokorný
Miroslav Pokorný
Vstupné: 60 Kč

 

27. 9. 2016 19:00 , velký sál Kulturního centra

Jedinečné divadelní setkání hrdinů filmových včerejšků – to je základ našeho příběhu, kterým vás provede někdo, kdo svůj biograf neopustil do dnešních časů. Trochu ředitel, trochu trhač lístků, trochu promítač, trochu prodavač popcornu, ale hlavně starý známý dnes už zapomenutých hrdinů stříbrného plátna – velkých, malých, neviditelných, vynalézavých, něžných i strašidelných. Jejich společné příběhy doprovodí klavírista, tak jako za dob němých filmů.
Biograf je určen milovníkům biografů všech věkových kategorií. A je zcela nehořlavý!
Hrají: Jiří Kohout, Jan Čtvrtník
Režie: Marek Zákostelecký
Vstupné : 250 Kč

1. 10. 2016 19:00 Kostel sv. Jakuba

Vstupné 100,- Kč
Předprodej vstupenek na všechny koncerty v Inf. centru MěÚ, zbývající 1 hodinu před začátkem u pokladny. Důchodci, studenti a předplatitelé KPH 50% sleva.

3. 10. 2016 19:00 , Malá scéna

Inbar Fridman – kytary, Marek Novotný – piano, Petr Dvorský – kontrabas, Jiří Slavíček - bicí
Inbar Fridman je krásná a oduševnělá žena a zároveň vynikající jazzová kytaristka, mimo jiné i spoluhráčka legendárního bubeníka Billyho Cobhama. Narodila se v Izraeli, kde získala základní hudební vzdělání. Po studiu na místní Rimon School of Jazz Music se Inbar přestěhovala do USA, aby pokračovala ve své jazzové výuce. V České republice se Inbar představí v kvartetu obsazeném na české poměry velmi luxusními hudebníky.
Vstupné: 100 Kč
Na tento koncert platí abonentní průkazky, zbývající vstupenky v předprodeji v Inf. centru MěÚ a 1 hodinu před začátkem u pokladny.

PŘIPRAVUJEME NA ŘÍJEN:

Mezinárodní varhanní festival Zdeňka Pololáníka,  9. 10. Taneční odpoledne, 11. 10. Jazzový večer - THE TRIO WUH  (Itálie/CZ), 13. 10. Koncert Marta Kubišová, 16. 10. Gulliver v zemi Liliputů – pohádka, 17. 10. DP Podzim – Divadlo radka Brzobohatého – Cyrano, 24. 10. Motani – Nezkrocená Brazílie – diashow

 

 Zájemci o pořady KC Česká Třebová si mohou rezervovat vstupenky prostřednictvím internetu na internetové stránce KC www.kcct.cz nebo telefonicky na Informačním centru Česká Třebová tel. 465 500 211. V prodeji od 15 dne předchozího měsíce. Rezervované vstupenky vyzvedněte nejpozději do 3 dnů, poté bude rezervace automaticky zrušena