KINO SVĚT - program na září 2016  

3. 9. 2016 17:00 , velký sál Kulturního centra

Přichází ledová událost roku a s ní mamuti Manny, Ellie a Broskvička, něco jako lenochod jménem Sid, tygr Diego nebo vačičáci Crash a Eddie.
Nezapomněli jsme na někoho? Samozřejmě – na toho nejdůležitějšího, veverčáka Scrata. Ten, jak je jeho nedobrým zvykem, ve snaze ulovit konečně věčně prchající žalud způsobí nehodu, z níž se vyklube karambol a z něj úplná katastrofa. Režie: M. Thurmeier, G. T. Chu Mládeži přístupno, animovaná komedie, český dabing. 95 min.
Vstupné: 130 Kč

5. 9. 2016 19:00 , velký sál Kulturního centra

Rodina hejkala Huga obývá poklidně starou vilu na pokraji města. Sladký strašidelný život, v němž si Hugo hejkal, jeho paní Patricie a její matinka Žofie čarovaly, vodník Bubla se staral o dušičky a víla Jitřenka si tančila lehkonohé tanečky, změní vpád úředníka Patočky, který má na obecním úřadě ve správě evidenci budov. A jak zjistil, za dům už pěknou řádku let nikdo neplatí nájem a nikdo v něm ani oficiálně nechce bydlet, především proto, že tu straší. Přesto tu žije jakási šílená rodinka. Hrají: B. Kotiš, T. Kostková, J. Dvořák, V. Polívka, C. Mayerová, M. Hádek... Režie: Z. Troška Mládeži přístupno, rodinná pohádková komedie. 113 min.
Vstupné: 110 Kč

7. 9. 2016 19:00 , velký sál Kulturního centra

Meryl Streep v roli závratně bohaté ženy, jejímž jediným snem je zpívat. Bohužel její hudební nadání a hlas jsou jednoznačně příšerné. Když se v roce 1944 rozhodne uspořádat svůj velkolepý koncert v Carnegie Hall, její přítel a manažer Hugh Grant, který ji láskyplně chránil před krutou pravdou o jejím talentu, nyní čelí obtížné výzvě...Režie: S. Frears Mládeži přístupno od 12 let, komedie, životopisný, titulky 110 min.
vstupné: 110 Kč

10. 9. 2016 17:00 , velký sál Kulturního centra

Grizzly Boog se sice úspěšně zabydlel v divočině, ale jeho instinkty domácího mazlíčka v něm pořád přetrvávají. Jedním z nich je strach. A když jednou Elliot u táboráku přidá k dobru historku o nebezpečném vlkodlakovi z místních lesů, Boogovi začne být les trošku nepohodlný. Vždyť je v něm tma a pořád někde něco šustí a všude najednou číhá nebezpečí. Elliot a všichni ostatní kamarádi v lese nasadí jedinou možnou terapii, která může Booga vyléčit – terapii strašením. Režie: D. Feiss Mládeži přístupno, animovaná, dobrodružná komedie, český dabing 84 min.
Vstupné 110 Kč

12. 9. 2016 19:00 , velký sál Kulturního centra

Dramatický příběh o kopáčích vltavínů, pro něž se ilegální těžba těchto polodrahokamů stala nekontrolovatelnou vášní, ale i způsobem obživy...
Propletenec přátelství, zrady, lásky a zklamání nás zavede do specifické a unikátní společnosti nelegálních prospektorů, kteří se pohybují za hranicí zákona a ve střední Evropě 21. století žijí svůj sen o nezávislosti a svobodě – až do hořkého vystřízlivění. Hrají: P. Liška, M. Adamczyk, J. Boková, G. Míčová... Režie: D. Wlodarczyk Mládeži přístupno od 12 let, drama 90 min. (+ 15 min předfilm)
Vstupné: 110 Kč

14. 9. 2016 19:00 , velký sál Kulturního centra

Posádka hvězdné lodi U.S.S. Enterprise zkoumá nejvzdálenější kouty a nezmapovaná místa vesmíru. A zde se setkávají s novým, záhadným nepřítelem, který je i celou Federaci vystaví těžké zkoušce. Hrají: Ch. Pine, I. Elba, Z. Quinto, Z. Saldana... Režie: J. Lin Mládeži přístupno od 12 let, akční, sci-fi, titulky 122 min
Vstupné: 130 Kč

17. 9. 2016 17:00 , velký sál Kulturního centra

Dlouhá léta udivoval starý řezbář, pan Meacham (Robert Redford), děti ze sousedství pohádkami o divokém drakovi, který žije hluboko v lesích severozápadního pobřeží Spojených států. Pro jeho dceru Grace (Bryce Dallas Howard), správkyni v místním národním parku, jsou jeho příběhy jen divokými historkami... dokud nepotká malého Peta (Oakes Fegley). Pete je záhadný, desetiletý chlapec, který nemá ani rodinu ani domov, a který tvrdí, že žije v lesích s obřím zeleným drakem jménem Elliot. Režie: D. Lowery Mládeži přístupno, rodinný, dobrodružný, český dabing. 103 min.
Vstupné: 130 Kč

19. 9. 2016 19:00 , velký sál Kulturního centra

V napínavém thrilleru Mělčiny se Nancy (Blake Lively) vydává osamoceně surfovat na odlehlé pláži. V průběhu surfování je napadena velkým bílým žralokem a zůstane uvězněna na moři jen nedaleko od břehu. Ačkoliv ji od přežití dělí pouhých 200 metrů, jejich překonání se ukáže být otázkou souboje dvou vůlí. Režie: J. Collet-Serra Mládeži přístupno od 12 let, drama, thriller, titulky. 87 min.
Vstupné: 100 Kč

21. 9. 2016 19:00 , velký sál Kulturního centra

Léto neskončilo, zábava trvá. Vojta Kotek, Jakub Prachař a Kryštof Hádek se po zimní komedii Padesátka vrací na plátna kin s letní atmosférou a s francouzskou vůní v komedii Prázdniny v Provence. Režisér Vladimír Michálek je obsadil do rolí tří kamarádů a členů hudební skupiny, kteří utečou před svojí manažerkou až do slunné Francie k tetě jednoho z nich. Trochu se poflakují, hodně si užívají a taky potkají krásnou a sympatickou dívku, která umí lámat srdce. Mládeži přístupno od 15 let, komedie. 95 min.
Vstupné: 110 Kč

24. 9. 2016 17:00 , velký sál Kulturního centra

Co dělají vaši čtyřnozí miláčci, když nejste doma? Odpověď na otázku, kterou se trápí každý kočičkář a pejskař, najdete v animované komediální lahůdce Tajný život mazlíčků. Max a Katie jsou spřízněné duše, ti naprosto nejlepší kámoši na světě. Co na tom, že Max je pes a Katie člověk? Kdyby se Katie každý den na dlouhé hodiny neztrácela a nenechávala Maxe samotného v jejich bytě, byl by nejspokojenější hafan pod sluncem. Režie: Ch. Renaud, Y. Cheney Mládeži přístupno, animovaná komedie, český dabing. 90 min.
Vstupné: 140 Kč

28. 9. 2016 19:00 , velký sál Kulturního centra

Trvalo to trvalo, ale nejslavnější single holka na světě je konečně zpátky mezi námi. Podle názvu to sice vypadá, že se na ni konečně usmálo štěstí, ale to by nebyla Bridget, kdyby takový prostý akt, jakým je třeba početí, neprovázely znepokojivé otázky. Například ta, kdo je OTCEM. Hrají: R. Zellweger, C. Firth, P. Dempsey...Režie: S. Maguire Mládeži přístupno od 15 let, romantická komedie, český dabing. 123 min.
vstupné: 120 Kč

Zájemci o pořady KC Česká Třebová si mohou rezervovat vstupenky prostřednictvím internetu na internetové stránce KC www.kcct.cz nebo telefonicky na Informačním centru Česká Třebová tel. 465 500 211. V prodeji od 15 dne předchozího měsíce.
Rezervované vstupenky vyzvedněte nejpozději do 3 dnů, poté bude rezervace automaticky zrušena.