Českotřebovský cyklomaraton 2016    
Neděle 7. srpna 2016
 
Tombola
Bezprostředně po vyhlášení výsledků cyklomaratonu bude vylosována tombola ze startovních čísel všech účastníků nedělního závodu na 50 a 25 kilometrů. V tombole je dvacet cen, tou hlavní je víkendový pronájem vozu Mitsubishi
 
Dětské závody
Součástí 8. ročníku Českotřebovského cyklomaratonu budou dětské cyklistické závody, které budou probíhat v areálu fotbalového stadionu. Soutěžit se bude v pěti kategoriích, nejen o medaile, ale také o věcné ceny a sladkosti.
 
Vstřícné kroky pořadatele
Pořadatel závodu posunul termín výhodnějších přihlášek. Startovné 300 a 400 Kč platí do pátku 5. srpna (rozhodující je termín připsání částky na účet pořadatele). O stovku víc zaplatí bikeři, kteří se přihlásí při prezentaci na místě, tzn. 6. a 7. srpna.
 
Práce na trati finišují
Necelé dva týdny před startem letošního cyklomaratonu je trať z podstatné části připravena. Ve čtvrtek 21. července byly posekány zarostlé úseky serpentýny – Kozlov, hráz rybníka v Přívratu a sousedící louka za rybníkem. V pondělí 26. července se podařilo vyčistit úseky U Zabitého - chata na Andrlově Chlumu a Zacharovův kopec – Kozlovec nad Dlouhou Třebovou. V příštích dnech projdou důkladnou očistou úseky od odbočky k dolní části lanovky směrem k Buku a od Buku na vrchol sjezdovky Peklák, stejně jako louka nad sjezdovkou Přívrat. Trať bude označena bezprostředně před konáním závodu.
 
Červencové novinky na trati
Práce na tratích byly zahájeny. Během dvou týdnů budou posekány všechny zarostlé úseky (serpentýny – Kozlov, louka nad sjezdovkou Přívrat, hráz rybníka v Přívratu a sousedící louka za rybníkem, výjezd nad hřbitovem na Parníku a další). Trať bude kvalitně označena těsně před závodem.
 
Více na cyklomaraton-ceskatrebova.cz
 
Další článek o cyklomaratonu  ZDE