Za jeden provaz z.s. se loučil s prázdninami                        


Poslední prázdninový čtvrtek v okolí chaty U Floriána Mateřské centrum Rosa z.s. zorganizovalo pohádkové odpoledne pro děti. Odpolední akce s překvapením nesla název „Pohádkový les“. Náš spolek byl osloven, a tak jsme se na pár hodin stali pohádkovými postavami – konkrétně Pat a Mat, Ferda Mravenec a Brouk Pytlík a pak také dvě čarodějnice. Pohádkový les však obývalo mnohem více postav, které už byly v režii Mateřského centra Rosa z.s.
Naše pohádkové dvojice si pro děti připravily různé úkoly. Pat společně s Matem chtěli zatloukat hřebíky, ale nakonec zvolili bezpečnější úkol v podobě házení šišek do stromu na různé vzdálenosti. Ferda Mravenec a Brouk Pytlík chtěli, aby jim děti spojily kartičky se zvířaty a jejich místy, kde obvykle přebývají. Čarodějnice, které představovaly poslední dvojici z našeho spolku, si pro děti připravily síť s pavouky, kterou děti musely prolézt, a na konci na ně čekala sladká odměna.
Celé odpoledne bylo velmi vydařené, počasí nás nezklamalo a jsme velice rádi, že nás Mateřské centrum pozvalo a my jsme se mohli zúčastnit. Pohádkový les byl plný usměvavých dětí.
Anna Hamplová