Českotřebovský deník 239/2016  (17/9)
Vzpomínali na "zlatá šedesátá" léta 

Setkali se v pátek 16. září odpoledne kolem 15. hodiny, aby si prohlédli po tak dlouhé době opět svůj "ústav". Umožnil nám to ředitel gymnázia Mgr. Josef Menšík, kterému za jeho obětavost patří velké poděkování. Školu jsme shledali v pořádku a také ve velkém rozvoji, o mnohém z toho co jsme viděli jsme si v době našich studií nemohli ani zdát. Byla to návštěva, na kterou mnozí z kolektivu dlouho nezapomenou, přijeli totiž do Třebové třeba i z velkých dálek.  Na fotografii nás je 19 , ale nakonec přijelo 24 spolužáků, ovšem maturantů bylo před lety ovšem ještě o čtvrtinu víc. Do celkového počtu ovšem už budou někteří naši kolegové trvale omluveni, neboť se na nás dívají s gymnaziálního nebe. Vzpomínali jsme na ně a taky jim zamávali.  Byla to třída dle tehdejšího určení "přírodovědná" a podle toho také dopadlo i další profesní zaměření absolventů. S postupujícím věkem máme k sobě opět stále blíž a scházíme se vlastně celkem pravidelně každým rokem a mezi sebou rádi přivítáme naši třídní paní profesorku Jaroslavu Víšovou. V den našeho srazu zrovna neměla nejlepší den a tak se s ní zase rádi sejdeme za rok, určitě nevynecháme. František Dicka - Libuše Štyndlová - Hana Tomšová - Jan Rybka - Ladislav Houser - Milan Mikolecký - Pavel Křivka - Vladimír Typl - Vlasta Škraňková - Pavel Částek - František Šťourač - Magda Frühbauerová - Ivan Cupal - Radka Javůrková - Irena Štanclová  - Bohuslav Pelc - Antonín Marek - Milan Alešík - Oldřich Dostál. Později přijelo vzpomínat do restaurace Eva na Splavě ovšem ještě dalších pět spolužáků. Dámy prominou, používám výhradně jejich rodná příjmení.... (mm)


Krajský fotbalový přebor - na fotbal Pod Jelenicí přišlo jen 50 diváků

Velkou konkurencí fotbalu bylo především vinobraní v Přívratu, kde naopak návštěvníků každoročně přibývá. FK Česká Třebová ovšem výhrou napravil výpadek z minulého týdne.

Sobota 17. 9. 2016 17:00  Holice - Přelouč 5:1 (1:0)  100 diváků Holice
Branky: 44. Jedlička Tomáš, 52. Krpata Jaromír, 65. Křtěn Filip, 80. Jedlička Tomáš, 83. Kopřiva Tomáš - 11. Řezníček Jan  Rozhodčí: Jelínek Jiří - Komínek Lukáš, Mrázek Aleš. Delegát: Šimek Zdeněk.
 
Sobota 17. 9. 2016 17:00  Choceň - Moravská Třebová 1:3 (0:1)  65 diváků Choceň
Branky: 53. Myšák Lubomír - 44. Štaffa Jaromír, 51. Staněk Tomáš, 57. Polák Robin  Rozhodčí: Mrkvička Martin - Morávek David, Schmeiser Marek. Delegát: Cápay Libor.
 
Sobota 17. 9. 2016 17:00  Třemošnice - Chrudim B 1:2 (0:2)  110 diváků Třemošnice
Branky: 78. Šindelář Petr (pen.) - 4. Tlapák Patrik, 27. Tlapák Patrik (pen.) Rozhodčí: Zerzán Miloš - Hořínek Lukáš, Nováková Karolína. Delegát: Suchý Miloš.
 
Sobota 17. 9. 2016 17:00  Česká Třebová - Žamberk 1:0 (1:0)  50 diváků Česká Třebová
Branky: 33. Hašek Martin  ČK: Hašek  Rozhodčí: Lukes Zdeněk - Jansa Adam, Horníček Evžen. Delegát: Filip Jan.
 
Sobota 17. 9. 2016 17:00  Libišany - Svitavy 1:4 (0:1)  185 diváků Libišany
Branky: 80. Kuric Petr - 42. Svoboda Dominik, 51. Frolo Michal, 68. Chlup Jakub, 72. Frolo Michal  Rozhodčí: Zavřel Aleš - Suchomel Karel, Lukášek Jiří. Delegát: Valenta Petr.
Hokejbalistům se 17.9. v I. NHbL doma v Benátkách nedařilo

TJ Lokomotiva Česká Třebová — TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec   2:5  (0:1, 1:0, 1:4)

č.utkání: 2073 - 17.09.2016 - 16:00 (Česká Třebová) střely 20:22, vyloučení 5 : 4  využití 1 : 1

 

K utkáním českotřebovských hokejbalistů v minulém týdnu mám opožděný komentář

Česká Třebová po porážce v úvodním ligovém utkání zajížděla v sobotu 10.9. na horkou půdu Chlumce nad Cidlinou, odkud se body nevozí vůbec lehko. Lokomotiva to ale zvládla. Hodnocení zápasu se ujal Michal Broulík, hrající trenér TJ Lokomotiva Česká Třebová: „Vstup do zápasu se nám vydařil a podařilo se nám vstřelit i první branku zápasu, bohužel se jednalo o vlastní gól. Tento nepříjemný moment nás nijak nepoznamenal a s příbývajícím časem první třetiny jsme si vypracovávali postupně brankové příležitosti. Dvě z nich se nám podařilo proměnit a zvrátit tak vývoj zápasu. V poslední části se za obranu domácích dostal Hudec, který byl faulován, následné trestné střílení proměnil, a pojistil tak naše vedení. Po zbytek zápasu jsme se snažili kontrolovat hru a nepouštět chlumecké hráče do souvislejšího tlaku."

Nedělní utkání 11.9. v Karviné však již nebylo ze strany České Třebové příliš povedené. „Ve druhém víkendovém zápasu nás čekal výjezd do Karviné, kde jsme absolutně nezvládli první dvě střídání, protože ještě neskončila první minuta a my dvakrát inkasovali. Domácí to uklidnilo a nám chvíli trvalo než jsme hru alespoň vyrovnali. Když se nám to podařilo, tak v poslední vteřině první třetiny přišel třetí zásah do naší klece. Před třetím dějstvím jsme věřili, že udržíme-li vzadu nulu a podaří se nám do poloviny poslední patnáctiminutovky snížit, mohli bychom se zápasem ještě něco udělat. Nestalo se tak, průběh byl opačný. Inkasovali jsme další branky, po kterých bylo jasné, že si žádný bod neodvezeme. Svoje příležitosti ke skórování jsme si také vytvořili, ale využili jsme pouze jedinou, což je málo. Byli jsme úplně bez jiskry," zklamaně zhodnotil střetnutí zmíněný Michal Broulík