Memoriál Františka Jindry po devatenácté                        

A je to za námi. Všichni se ptáte co? Jsou to závody v přespolním běhu na Horách u České Třebové. Za krásného slunného počasí se
v sobotu 24.9. konal již 19. ročník Memoriálu bratra Františka Jindry a zaroveň již 17. ročník Crossu po lyžařských tratích.
Hlavním pořadatelem byla českotřebovská tělovýchovná jednota Orla. Možná, že se někdo zeptá proč memoriál bratra Františka Jindry - byl to Třebovák, nádražák, který se v 50-tých letech zasloužil o organizování vlaků na známou orelskou pouť na Hostýn. Později byl za tento postoj perzekuován a uvězněn. No a proč Cross po lyžařských tratích? Protože zdejší lyžařské tratě jsou překrásné, i když velmi náročné a mnohý závodník si při samotném závodu sáhne až na dno svých sil.
Letošní závod měl o něco menší účast než v loňském roce, protože závodníci z vedlejšího Letohradu dali přednost atraktivnějšímu závodu v duatlonu, který se konal ve stejný termínu v Žamberku. Ale i tak účast 261 závodníků svědčí o tom, že zde je překrásné prostředí, tratě náročné a krásné a dokazuje to, že závod je velmi oblíben a závodníci se sem rádi vracejí.
V hlavním závodu zvítězil Petr Nechvíl z AC Choceň a v kategorii žen na prním místě doběhla Adéla Stránská z Iscarexu Česká Třebová. Kdo má zájem o celkové výsledky, najde je na stránkách Iscarexu.
Na závěr mi dovolte, abych poděkoval všem pořadatelům, rozhodčím a všem co nám pomáhali, bez jejichž pomoci bychom tak pěkný závod nemohli uspořádat.
Za jednotu Orel Česká Třebová  Petr Voleský