Detaily přírody v ekocentru Podorlicko
V ekocentru Podorlicko v Podbranské ulici mohou Třebováci celý týden obdivovat krásné fotografie Květka Kubišty s přiléhavým názvem "Detaily přírody", který plně vystihuje tématiku vystavovaných fotografií. propagace výstavy je dobré úrovni, jistě se to projeví i v návštěvnosti. Na vernisáži bylo např. doslova nabito.  Vystavené fotografie jsou skutečně hodny velkého obdivu, zachycují totiž to, co člověk sám svými smysly  zachytit ani nemůže. Jsou to doslova zázraky přírody v plném smyslu slova.
V úvodního projevu předsedkyně ZO ČSOP Podorlicko PaedDr. Hany Grundové:
Autor fotografií:  Květek Kubišta je Českotřebovák (*1958), miluje přírodu a je jejím bedlivým pozorovatelem. Jeho koničkem je makrofotografie, které se věnuje od roku 2012. Na focení používá digitální zrcadlovku Canon EOS 70D a makroobjektiv 100 mm IS USM, na menší objekty využívá občas předsádkovou čočku Raynox DCR250. Objekty jsou také často snímány s externím bleskem. Inspiraci a náměty získává v práci na pastvině, kde často bezobratlé pozoruje. Vydává se  za nimi do všech koutů České republiky.  Neváhá na ně čekat v rose, plížit se terénem. Často musí stejný snímek opakovat mnohokrát. Na výstavě sám označil jako snímek, který dal nejvíc práce, fotografii vážky v letu, kterou fotil snad 700x. Je to člověk přátelský, kamarádský - to jistě zdědil po rodičích. Také plachý, tichý a skromný - to zejména, když má mluvit o sobě. Mnohem barvitěji a dlouze dokáže hovořit o přírodě a o svých snímcích...." 
Výstava je otevřena v přednáškovém sále Ekocentra Podorlicko až do 11. září, od čtvrtka sem můžete navíc zajít také na další zajímavou akci. V přední výstavní místnosti Ekocentra  bude od čtvrtka 8. do neděle 11. otevřena výstava kaktusů a sukulentů českotřebovských pěstitelů, především ovšem ze sbírek pana Jiřího Grunda. Ekocentrum Podorlicko se těší na Vaši návštěvu!

Z přípravy výstavy.....
  Z přípravy výstavy....
Z přípravy výstavy.....