LEDNÍ HOKEJ MLÁDEŽE                 

Mistrovská utkání
Dorost - Krajská liga

Pátek: 23.9.2016 – Česká Třebová
TJ Lokomotiva Česká Třebová – HC Skuteč 5:4 (1:2, 1:2, 3:0)
Branky ČT: Pirkl 2, Hošpes, Stolín, Umlauf
Vyloučení: 5:7  Využití: 1:2, Oslabení: 1:0  Diváků: 55
Sestava ČT: Prokop – Novotný, Bečka, Hernych, Pojezný – Pirkl, Švub, Hošpes, Jansa, Stolín, Umlauf, Bartoš
Komentář: V druhém soutěžním utkání náš dorost přivítal Skuteč. Utkání bylo od začátku poměrně vyrovnané. Bohužel jsme v začátku trochu zaváhali a hosté šli ve 4.minutě do vedení. Na začátku minuti 16.jsme srovnali Pirklem, ale vzápětí opět inkasovali. Ve druhé třetině hosté přidali další dvě branky. I my jsme si vytvořili velké množství gólových příležitostí, ale bohužel jsme je nedokázali využít. Až ve 38.minutě vykřesal naději vstřelenou brankou Hošpes. Za stavu 2:4 jsme nastoupili do závěrečné třetiny. Zdálo se, že soupeř bude kontrolovat hru, ale ve 43.minutě snížil na rozdíl branky Pirkl a hosté znejistěli a zároveň jim rapidně ubývali síli. Toho naši borci dokázali využít a v 55.minutě srovnal na 4:4 střelou k tyči Stolín. Naši hráči povzbuzování probuzenými fanoušky cítili, že by nemuselo zůstat jen u remízy. I když ani soupeř nebyl úplně spokojen s remízou a nějaké šance si vytvořil. Naštěstí neproměnil. Z našeho tlaku nakonec uhodilo, když se v předbrankové skrumáži nejlépe zorientoval Umlauf a v 59.minutě poslal náš tým do vedení. V poslední minutě nám však bylo ještě krušno při oslabení za faul Hošpese, ale nakonec jsme mohli výhru i pojistit, ale Švub svůj únik neproměnil. Skóre se již nezměnilo a naši dorostenci si při svém druhém mistrovském utkání, připsali 1.soutěžní výhru.
Další utkání se hraje v pátek 30.9. ve 20:00 h. opět na našem ZS, kdy hostíme tým Boskovic.
 
Mladší a starší žáci

Sobota: 24.9.2016 – Česká Třebová
LMŽ: HC Slovan Moravská Třebová – TJ Lokomotiva Česká Třebová 2:10 (0:2, 2:3, 0:5)
LSŽ: HC Slovan Moravská Třebová – TJ Lokomotiva Česká Třebová 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
 
Sobota: 24.9.2016 – Česká Třebová
LMŽ: TJ Lokomotiva Česká Třebová – HC Chrudim 6:2 (3:0, 2:2, 1:0)
LSŽ: TJ Lokomotiva Česká Třebová – HC Chrudim 5:2 (1:0, 3:1, 1:1)
Komentář: Žáci odehráli další dvě mistrovská utkání. V Moravské Třebové a doma s Chrudimí. Mladší žáci po zlepšeném výkonu brali dvě výhry. Starší žáci navázali na výhru z kola prvního a po celkem dobře odehraných utkáních si připsaly také dvě výhry
Žáci v sobotu 1.10. zajíždí  k dalšímu utkání do Chocně
 
Turnaj VTM U12:

V neděli 25.9.2016 se na našem zimním stadionu odehrál turnaj talentované mládeže narozené v roce 2005.
Turnaj pořádal Pardubický krajský hokejový svaz, organizačně jej však zajišťoval mládežnický hokejový oddíl TJ Lokomotiva.
 
Do turnaje zasáhly výběry kraje Pardubického, Moravskoslezského a Olomouckého. V týmu pardubického kraje zasáhli do bojů i hráči z našeho klubu a to Václav Šoulák a Vladislav Pecina (nyní hostuje v HC Dynamo Pardubice). Turnaji přihlíželo bezmála 100 diváků, většinou z řad rodičů.
Byl mezi nimi i někdejší reprezentant, vícenásobný mistr světa a olympijský vítěz z Nagana David Moravec. Sledoval svého syna v moravskoslezském týmu a zároveň se i zajímal o náš zimní stadion a možnost spolupráce při jeho využití, pro přípravu reprezentačních výběrů.
 
Turnaj nakonec ovládl Moravskoslezský kraj před Olomouckým a Pardubickým krajem.
 
Výsledky:
 
Pardubický kraj – Olomoucký kraj 1:4 (0:0, 0:3, 1:1)
Olomoucký kraj – Moravskoslezský kraj 2:4 (0:1, 2:2, 0:1)
Moravskoslezský kraj – Pardubický kraj 7:4 (3:0, 2:3, 2:1)