Dětské hřiště na sídlišti Křib otevřeno
V pátek 2. září dopoledne bylo slavnostně otevřeno hřiště pro děti, ale i dospělé na sídlišti Křib. je to velmi podařená práce, podařilo se sídliště velmi dobře oživit a vytvořit  místo pro setkávání dětí, i jejich rodičů, zajistit jim možnost pohybu blízko bydliště. Do této doby byly děti nucena za podobnými radovánkami vyrazit někam hodně daleko.  Hřiště bylo už o víkendu v plné permanenci. I rodiče si novinku pochvalovali, mají možnost využít i posezení na hřišti i "za plotem". Až se zazelená trávník, bude to ještě hezčí.  Akce nebyla levná, stálo to 1 450 tisíc, ale určitě jsou to dobře investované peníze. Hřiště má všechny potřebné atesty, prvky jsou bezpečné. Pro využívání hřiště je zde vyvěšený návštěvní řád, nesmí sem psi či další domácí zvířata.
Fotografie jsou ze slavnostního otevření, při kterém přestřihli symbolickou pásku společně starosta Jaroslav Zedník a místostarosta Dobromil Keprt, to za asistence  dětí z mateřské školy Vinohrady, které do představitelům města "odpočítaly", aby přestřihli pásku ve správný čas. Děti také hned všechny prvky na hřišti vyzkoušely. 
V sousedství hřiště je nově upravené stání na nezbytné kontejnery, zdá se vydařené, není mimořádně nápadně a neumožňuje, aby se zde shromažďovali lidé znečišťující veřejné prostranství.  Není to zas nákladná investice, jeho pořízení je započteno do ceny dětského hřiště.  Rodiče s dětí z Křibu otevření hřiště velmi očekávali, od postavení sídliště začátkem sedmdesátých let zde nic podobného nebylo. Neměla by to být poslední investice města do veřejného prostoru na tomto sídlišti. Současně dochází k rozšíření veřejného osvětlení, připravuje se rozšíření počtu parkovacích stání (v příštím roce) a občané také požadují předláždění chodníků, které jsou v některých místech skutečně v mimořádně špatném stavu potvrzujícím to, že jde o nejstarší českotřebovské sídliště.....  Při každém rozhovoru se se starší generací se dále stočí řeč na potřebu pořízení autobusové zastávky.  Bylo tomu tak i při otevření dětského hřiště, které vzbudilo pozornost i u starší generace. Odpověď místostarosty Dobromila Keprta byla ovšem taková - zastávka se nikam k hlavní silnici nevejde.  Myslím však že vejde. Znamená to ale vyřešit provoz v jednosměrné ulici bratří Čapků.  (mm)
 

Stání na kontejnery