Pozvánka na kaktusy do ekocentra Podbranská                 

Od čtvrtka 8. do neděle 11. září můžete v Ekocentru Podorlicko v Podbranské ulici navštívit zajímavou výstavu, která se zde opakuje pravidelně jednou ročně - výstavu kaktusů a sukulentů z místních sbírek.
Výstava to je znamenitá - již včera v úterý 6. září byla prakticky nainstalována a připravena přivítat první návštěvníky.
Najdete zde   kaktusy různého druhu prakticky z celého světa, jejich původ je vyznačen.
Po celou dobu výstavy je možnost odborného výkladu také pro návštěvy žáků škol, také odborné poradenství pěstitelům a možnost prodeje rostlin v různém stádiu vývoje a je zde také připravena expozice odborné literatury a časopisů, které se této problematice věnují. 

Na výstavě jsou zastoupeny rostliny od tři českotřebovských pěstitelů kaktusů, největší  část je tradičně ze sbírek Jiřího Grunda.

Návštěva výstavy kaktusů byla pro mne  vždy velkým zážitkem, obdivuji tuto zálibu, kterou je třeba dělat s láskou a péčí,  Každý, kdo si myslí že kaktusy nepotřebují mnoho pravidelné péče,  na výstavě zjistí, že to není trak úplně pravda, že je třeba rostlinám rozumět a připravit pro ně vhodné podmínky. Přitom každý nemusí mít zahradní skleník s kaktusy, obdiv zaslouží i malé domácí expozice, které můžete mít i ve svém bytě.   Přijďte na zajímavou výstavu, je otevřena v ekocentru Podbranská  od čtvrtka do soboty 9 - 17 hodin a v neděli 9 - 16 hodin.