MODRÝ TRPASLÍK říjen 2016         

  28.09.2016 20.00 Jízdné 80,- koncert
Vernisáž výstavy Bohuslava Špačka: Deset let ilustrací pro Modrého trpaslíka
Talent Transport (jazz/fusion)
Talent transport tvoří trio zkušených muzikantů z různých koutů Slovenska. Každý z nich má za sebou víceleté působení v několika známých a úspešných hudebních projektech ako Hrana, Jana Kirschner, IMT Smile či Sounds Like This. Jejich hudební kompozice přesahují žánrové hranice mezi jazzem, art rockem, popem, ale i současnou vážnou hudbou.
Každým jedným úderom, frázou a melódiou vám ukážu, že stále existujú ľudia, ktorí hudbe obetovali svoje životy a ona sa im za to náležite odmenila. Tiež je celkom možné, že počas absorbovania ich hudobných osláv, útrap a lások sa dozviete niečo nové aj o sebe samom. Hrajú: Vladislav Slnko Šarišský (klavír, spev), Marián Slávka (bicie), Filip Hittrich (basgitara).
http://www.talenttransport.sk
https://www.youtube.com/watch?v=VWWouNs2cuo
 
  07.10.2016 20.00 Jízdné 60,- divadlo
Triarius   A. Vveděnskij: Jistý počet rozhovorů čili úplně předělaný snář
Tři lidé seděli v zavřeném pokoji. Ulicemi se šířil večer. Hrála hudba. Hořela svíčka. Vzpomínali. Povídali si.
Už potřetí obnovená premiéra. Tohle představení za to stojí.  Omezený počet diváků. Rezervujte si včas svou židli.
Režie: Laco Špais
Hrají: Josef Jan Kopecký, Ivoš Soukup, Jiří Duchoň, Lenka Špaisová
  
  14.10.2016 20.00 Jízdné 90,-  koncert
Citizen 37 (indie/rock)    VLADIVOJSKO (rock/metal)
Čerstvá rock metalová kapela Vladivojsko se pomalu stává fenoménem na naší hudební scéně pro svůj neotřelý drive a obsah. V kapele se snoubí nabroušená rock metalová energie s netradičním projevem a texty uznávané české zpěvačky, textařky a skladatelky filmové a divadelní hudby Vladivojny La Chia. Ta své síly spojila s trojicí kreativních hudebníků. 
Spolu s ní kapelu Vladivojsko tvoří teprve dvacetiletý kytarista a skladatel Tomy Kryl, basista a student jaderné fyziky číňan Josef Godawa a protřelý bubeník a mistr ve svém oboru Luboš Pavlík!
http://www.vladivojna.com/vladivojsko.html
https://www.youtube.com/watch?v=xedOVEnucVs&list=PLYcMMWvMUzru1_Pxlh8ipklWRsyxZ-tS5&index=24
 
  20.10.2016 20.00 Jízdné 100,-  koncert
KIESLOWSKI
Kieslowski je projekt o dvou lidech, o dvou hlasech a intimitě, která rezonuje mezi dvěma lidmi. Duo tvoří hudebník David Pomahač alias DKP (působil v kapelách Bez peří, Houpací koně nebo v doprovodné kapele Xaviera Baumaxy) a pianistka a zpěvačka Marie Kieslowski (druhým jejím projektem je kapela Selective Mute). Kieslowski o sobě dali vědět poměrně brzy od svého vzniku, a to deskou Tiché lásky, která vyšla v roce 2011.
http://bandzone.cz/kieslowski?at=gallery&gi=27489 (FOTKY)
https://www.youtube.com/watch?v=wJdpiAQ7qgQ
 
  28.10.2016 20.00 Jízdné 60,-  impro
Pa.Le.Ťác.I: IMPROSHOW
Jedinečná divadelní show v podání  improvizační skupiny  a Paleťáci. Příběhy, zpěv, básně, odborná diskuse nebo dabing? To vše a mnohem víc na vaše témata a bez přípravy. Vše je možné!
SHOW PLNÁ SMÍCHU, O KTERÉ ROZHODUJÍ DIVÁCI
www.paletaci.cz
 
  29.10.2016 20.00 Jízdné 90,-  koncert
E CONVERSO (jazz) 
Kapela E Converso vznikla v roce 2011 na jazzové konzervatoři Jaroslava Ježka. Hraje hudbu vlastní, ve které hraje velkou roli emoce. Hudba kapely je různě barevná, prolíná se od industriálních groovů přes volnou improvizaci až po intimní minimalistické, zvukomalebné plochy. Je založená na improvizaci a komunikaci hudebníků. Některé skladby mohou znít každý večer úplně jinak.  http://www.wroblewski.cz/