JUNIOŘI ČESKOTŘEBOVSKÉHO SOKOLA II VÍTĚZNĚ V I.LIZE

V neděli 18. září začala juniorská prvoligová sezóna. V minulé sezóně družstvo juniorů TJ Sokol Česká Třebová II obsadilo v této soutěži cekové 2. místo.
  Družstvo českotřebovských juniorů ze Sokola II se utkalo v nedělním prvním kole nového ročníku soutěže v okresním derby s rivalem z nedaleké Chocně. Choceň přijela posílená o čtyři hráče z Velkého Meziříčí, kteří pravidelně hrají v extralize kadetů či juniorů, a tak se dal předpokládat tuhý boj, a to i proto, že derby jsou v tomto sportu stejně jako i v jiných vypjatá, vyhecovaná, ... s nábojem a bojem o každý míč a bod. Naopak s choceňským družstvem nedorazili dva přestupivší (do Chocně) českotřebovští Kadlec J. a Skřivánek V. (původně z SK Geodézie Sokol Česká Třebová, kteří mimo jiné z Chocně hostují v kategorii kadetů ve Svitavách).
  V prvním utkání jsme v prvním setu začali dobře zejména v útoku a v obraně na síti, kde jsme několikrát zablokovali ústřední smečaře soupeře a vyhráli několik dlouhých rozeher, které posílily naše sebevědomí a přidali nám na odvaze v útoku a i celkově na herním klidu a projevu. A i když jsme udělali několik chyb na servisu (hrán na hranici rizika) a občas pozlobil hostující univerzál  na smeči, pokračovali jsme v dobrém a koncentrovaném výkonu a set nakonec vyhráli 25:16. V dalších dvou setech jsme přidali ještě stabilní servis a díky horší přihrávce a nepřesnosti nahrávky soupeře jsme vyprovodili soupeřova nahrávače z kurtu, místo kterého do třetího setu nastoupil druhý z nahravačů soupeře. I když tento trenérský tah zpřesnil nahrávku a protivník tak mohl přesněji útočit, tak se mu to díky dobře postavenému a účinnému bloku nedařilo. A pokud se útok dostal přes naši obrannou hradbu, tak jsme výborně bránili v poli a po setech 25:12 a 25:15 jsme zaslouženě zvítězili.
 
T.J. SOKOL ČESKÁ TŘEBOVÁ II    -    VK CHOCEŃ                 3 : 0    (16, 12, 15)
Druhé utkání mělo obdobný průběh, jen my jsme každý ze setů začali hůře, ale v podstatě jsme skóre otáčeli téměř ihned v náš prospěch, a to především opět přesným servisem a výbornou obranou v poli a na síti a po koncentrovaném výkonu jsme ho vyhráli (po setech 25:18, 25:15 a 25:14 ) 3:0, a zapsali tak plný počet šesti bodů do tabulky.
 
T.J. SOKOL ČESKÁ TŘEBOVÁ II    -    VK CHOCEŃ                 3 : 0    (18, 15, 14)
Na úvod sezóny podalo juniorské družstvo Sokola II kompaktní výkon se stabilní nahrávkou Martina Blažka, jistým a nekompromisním útokem Ondřeje Unzeitiga, Matouš Vancla, Adama Krále a Vojty Baumana, dobrou obranou na síti, kde naši blokaři Vojta Tecl a Tomáš Olejár excelovali a výbornou hrou v poli a na servisu všech hráčů na hřišti. Utkání naši hráči okořenili několika překvapivými a povedenými kombinacemi, a tak si celé družstvo zaslouží pochvalu za pěkný sportovní zážitek pro trenéry a i několik desítek diváků, kteří navštívili halu ZŠ v Nádražní ulici. Je potřeba připomenout, že ke kvalitnímu hernímu výkonu přispěla účast na předsezónním soustředění v Setině (spolu s družstvem VK Ostrava) a účast na přeboru ČOS ve Zruči nad Sázavou, který sloužil jako testovací předsezónní turnaj a ze kterého sokolské družstvo juniorů přivezlo stříbrné medaile. Snad poprvé od přípravek nenastoupil za toto družstvo a Českou Třebovou Lukáš Vašina (alespoň se podílel na zápisu o utkání) z důvodu zařazení do kádru extraligového družstva mužů VK Ostrava.  
TJ.Sokol Česká Třebová II a město Česká Třebová úspěšně reprezentovali :   
Martin Blažek, Vojta Bauman, Dan Jaško, Adam Král, Petr Kaška, Tomáš Olejár, Adam Olejár, Vojta Tecl, Ondřej Unzeitig, Matouš Vancl a Robert Vovk. Trenéři: Vašina Lubomír., Olejár Marko
 
JUNIORKY ČESKOTŘEBOVSKÉHO SOKOLA II VÍTĚZNĚ V KVALIFIKACI KP

V neděli 18.9.2016 odstartovala soutěž družstvu kadetek kvalifikačním turnajem v Lanškrouně.
Soutěž KP v letošním roce hrají společně družstva kadetek i juniorek. Díky dobré spolupráci s nedalekým volejbalovým oddílem, odehrají s námi KP kadetek v letošním roce i dvě svitavské hráčky. Již v úvodní kvalifikaci konané v Lanškrouně byla k vidění oboustranná výhoda. Pro naše dívky to byla příjemná změna a psychická podpora, pro svitavské hráčky (které do našeho kolektivu výborně zapadly) možnost herní příležitosti, jelikož v domácím klubu kadetskou soutěž v letošním ročníku nehrají.
Všech deset hráček odehrálo stejný počet setů, navíc si některé vyzkoušely více postů. Dobře jsme se vypořádali s vyšší sítí i se sedmou hráčkou na hřišti na postu libera.
Hráčky: L. Farago, S. Horská, V. Koubová, N. Kubátová, M. Kubištová, A. Linhartová, A. Melicherová, A. Říhová, E. Šimková, V. Vomáčková.
Trenéři: J a J Koubovi
 
Výsledky soutěže Krajský přebor kadetek, juniorek 


18. 9. 2016 Lanškroun
1. Česká Třebová II.       8b
2. Lanškroun                   5
3. Litomyšl                      4
4. Moravská Třebová      3
5. Choceň                       2
6. Žichlínek                     1
Další kolo se hraje 25. 9. 2016
Obě skupiny pořádá M. Třebová – rozhodčí Veselský, Dostál
A skupina: ČTII., LA, LI
B skupina: MT, CHO, ŽI
 
 
KRAJSKÝ PŘEBOR PŘÍPRAVKA CHLAPCI 18.9.2016

V nejvyšší skupině A, kterou pořádala Polička, naše družstvo obsadilo krásné čtvrté místo.
 
LUBOŠ VAŠINA V MEDAILONKU ČESKÉ TELEVIZE

Níže naleznete odkaz na medailon našeho trenéra, metodika a předsedu oddílu Lubomíra Vašiny, který natáčela Česká televize a odvysílala 30.8. na ČT 2.
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1098260856-kvarteto/416235100111007