VOLEJBALOVÉ VÝSLEDKY SOKOLA

ČESKÁ TŘEBOVÁ 2. 9. – 4. 9. 2016


Přípravný turnaj žen

v Červeném Kostelci.

V sobotu, 3.září 2016, se volejbalové družstvo druholigových žen zúčastnilo přípravného turnaje v Červeném Kostelci.
Turnaj byl pořádán pro družstva I. a II. ligy.
Našimi soupeřkami byl Červený Kostelec (II. liga), Hronov (I. liga), Praha Žižkov A (I. liga) a Slavia Hradec Králové (I. liga).
Hrálo se systémem každý s každým na tři hrané sety.
 
Ve všech utkáních jsme "urvaly" alespoň set, s Červeným Kostelcem, soupeřem z naší ligové skupiny, dva :-).
V ostatních utkáních jsme vždy udělaly několik vlastních chyb v koncovce a tím sety prohrávaly. Na turnaji jsme obsadily 5. místo.
Na turnaj odjelo družstvo žen v neúplné sestavě, ale i tak předvedly slušný výkon.
Nějaké herní činnosti se dařily více, nějaké méně, ale každopádně to byla pro nás dobrá zkouška před mistrovskými utkáními a srovnání se s družstvy z první ligy, že se s nimi dá hrát vyrovnaný souboj.
Sestava:
Dejdarová Hana, Šemberová Martina, Totušková Lucie, Trávníčková Pavla, Gottwaldová Lenka, Tomanová Pavlína, Kopecká Pavla
Za družstvo žen Horáková Iva

3. 9. 2016 POLIČSKÁ STOPKA - TURNAJ ŽEN.

V sobotu 3. 9. 2016 jsme se zúčastnily antukového turnaje žen, kadetek a juniorek, který pořádal oddíl TJ Spartak Polička. Do turnaje se přihlásilo 8 týmů, které byly losem rozděleny do 2 skupin po 4 týmech. Nás v základní skupině čekaly tyto týmy: Žichlínek (ženy hrají KP II), Sebranka a Polička starší (ženy, které budou hrát OP).  Nejtěžšího soupeře máme hned první zápas, opět nová sestava, která se hledá na hřišti, ale i přes to bojovný výkon prohra 0:2. Další 2 zápasy a naše 2 vítězství. Končíme na krásném 2. místě ve skupině.
Čeká nás zápas o finále. Soupeřkami nám jsou ženy Svitav, letos hrající KP I. Bohužel začínáme kazit podání, rychlá hra soupeřek a poprvé nejistota na hřišti. Prohra 0:2. O 3. místo hrajeme proti Písečné (opět ženy, které budou hrát OP). I když holky bojují, už se nedaří jako ráno. Zbytečné množství chybiček nám ubírá síly na vítězný finiš. Končíme na 4. místě.
Celý tým zaslouží velkou pochvalu za dnešní výkon. Věkový průměr našeho týmu byl 13,5 let J Výborný výkon předvedly letošní mladší žákyňky – Lucka, Eliška a Kíťa,
Hrály: Köhlerová, Kliglová, Kašparová, Verešpejová, Šmídová, Pešková E., Blažková, Vernerová.       

26. ročníku mezinárodního turnaje, 

„Velká cena Přerova juniorek“.

Dne 2. - 4. září 2016 pořádal volejbalový oddíl VK Přerov, třídenní mezinárodní volejbalový turnaj „Velká cena Přerova juniorek“.  Turnaje  se účastnilo 32 družstev : MVK Nové Mesto nad Váhom, VK České Budějovice „A“, VK České Budějovice „B“, TJ Sokol Šternberk, TJ Slavia Hradec Králové „A“, TJ Slavia Hradec Králové „B“, TJ Ostrava „A“, TJ Ostrava „B“, TJ Sokol Geodézie Česká Třebová, VK Prostějov „A“, VK Prostějov „B“, VSC Zlín, Volejbal Plzeň, TJ Sokol Frýdek – Místek, ŽOK Tabor Ljubljana, 1. volejbalový klub Púchov, TJ Bižuterie Jablonec nad Nisou, TJ Sokol Žižkov I, ŠŠK VIVUS Bratislava, TJ Spartak Polička, VMS Senica, TJ Tatran Střešovice, Volejbal Vyškov, TJ Junior Brno, TJ Slovácká Slavia Uherské Hradiště, TJ Nový Jičín, PVK Olymp Praha „A“, PVK Olymp Praha „B“, ŠŠK Bilíkova Bratislava, TJ Sokol Jehnice, Volejbal Přerov „A“, Volejbal Přerov „B“. Systém turnaje: -  osm čtyřčlenných základních skupin systémem každý s každým
- čtyři čtvrtfinálové skupiny po osmi účastnících systémem každý s každým
se zápočtem vzájemného utkání postupujících družstev ze skupin. 
- osm semifinálových a finálových skupin po čtyřech účastnících systémem play off o celkové pořadí.
Každé družstvo odehrálo v turnaji 11 utkání.
 
Startovaly hráčky narozené 1.7.1997 a mladší,tedy pro naše kadetky, až o tři roky starší hráčky soupeřů.
Důvodem naši účasti bylo odehrát těžké zápasy, kde se naučíme nebát se těžkých soupeřů, tady družstev hrající nejvyšší republikové soutěže. Dívky musí zjistit, že se     i s nimi, dá důstojně hrát.  
 
V příštím soutěžním ročníku 2016-17, budeme absolvovat soutěže:
1. Ligu juniorek, 1. Ligu kadetek, dále Český pohár juniorek a kadetek.
Bohužel při přípravě ne sezónu 2016 -17 se na soustředění zranila Tereza Pešková,
takže na tento největší turnaj v ČR odjíždíme ve složení:
Nahrávačka - Linda Klimková Libero - Natalie Foldynová 
blokařky  - Kristýna Bělková, Hana Václavková                                                       
diagonální hráčka Veronika Šplíchalová                                                                     
smečařky – Kristýna Voleská, Michaela Bečičková, Monika Nerudová .
V pátek dívky odehrály 3 zápasy, zákl. skupin, které družstva rozdělila do skupin o 1. – 16. místo a 17.- až 32. místo. V sobotu odehrálo každé družstvo 6 zápasů a to je v prostředí tělocvičen, kde je nedýchatelný vzduch strašný příděl. Když jsem v 21 hod. odcházel spolu s trenéry Střešovic a Žižkova Praha na večerní seminář trenérů, ještě se v tělocvičně hrálo.
 
Základní skupina D. pátek 2.9.2016
SK Geodézie Česká Třebová –  TJ OSTRAVA „A“ (extraliga JKY)  0 : 2  11:25, 18:25
První zápas v turnaji a jako v loňském ročníku, opět extraligové juniorky Ostravy.  V prvním setu se bojíme soupeře a dostáváme „na zadek“. Hraje se od stavu 5:5 a 25 bod je poslední bod. Druhý set, je již z naši strany lepší, ale prohráváme 18:25. Soupeř je výkonnostně jinde! Naše dívky sráží dolů i výšková převaha soupeře (všechna družstva, jsou výškově podstatně vyšší).  Má li naše hráčka, proti sobě hráčku, které je po prsa, na sebevědomí ji to nepřidá. Prohráváme 0:2.
SK Geodézie Česká Třebová – VK Č. Budějovice „B“ (extraliga JKY) 2 : 0  25:23, 25:6
Proti družstvu z Budějovic hrajeme výborně. Dívky se snaží „makat“ a zcela se jim to vyplácí. Daří se úspěšně „skládat“ míče, takže plná spokojenost. První set vyhráváme až v koncovce. Do druhého setu nastupujeme skvěle a extraligovému soupeři dáváme pěknou „dardu“. Soupeř uhrává v tomto setu pouze jeden míč. Hodnotím zápas, jako výborný Vyhráváme 2:0.
SK Geodézie Česká Třebová – SVM SENICA (Slovenská nejvyšší soutěž) 0 : 2  20:25, 23:25
Nehrajeme špatně, ale v okamžiku, kdy jde Kristýna Bělková dozadu, máme problém složit míč. Takže, v  koncovkách setů záleží na tom, jak daří udržet Kristýnu Bělkovou na síti. Řešili jsme to       i doskokem, ale to nejde praktikovat celý turnaj. Družstvo Senice hraje dobře a postupuje spolu s Ostravou mezi 16 nejlepších družstev turnaje. Bohužel se nedaří zopakovat předchozí skvělý výkon. Prohráváme 0:2.
 
Semifinále C  sobota 3.9.2016                                                                                                           
SK Geodézie Česká Třebová – TJ Jablonec n. Nisou                       2 : 0  25:21, 25:19
Zápas začínáme dobře.  První set proti družstvu Jablonce je vyrovnaný, nám se daří skvěle uhrávat míče a vyhrát pevní set.  Druhý set, je již z naší strany snadnější. Uděláme si bodový náskok, který s přehledem dohráváme. S hrou a nasazením jsem spokojen. Vyhráváme 2:0.
 
SK Geodézie Česká Třebová – Hradec Králové “KKY“ 1. liga KKY        2 : 1  25:23, 20:25, 15:12
Začínáme dobře a první set vyhráváme. Do druhého setu nastupujeme bez zájmu. Jestli se dívky šetří, protože vědí, co je dnes ještě čeká, nevím?  Prohráváme druhý set. Od začátku třetího setu prohráváme, ale daří se dotáhnut bodový náskok soupeře a úspěšně dohrát koncovku. Vyhráváme 2:1.
 
SK Geodézie Česká Třebová – VK Přerov (EXTRALIGA KKY)  2 : 1  25:15, 18:25, 15:9
Další extraligové družstvo. Začínáme dobře a extraligovému soupeři nedáváme šanci. Do druhého setu opět nastupujeme velice laxně a po zásluze ho prohráváme. Třetí set hrajeme opět zodpovědně a s přehledem, tento rozhodující set vyhráváme.  Je škoda, že již máme zcela zbytečně, odehrané navíc dva sety. Vyhráváme 2:1.
 
SK Geodézie Česká Třebová – TJ Jehnice Brno                  2 : 0  25:16, 25:14
Jedno ze slabších družstev turnaje. Bez problémů Vyhráváme 2:0.
 
SK Geodézie Česká Třebová –  Púchov Slovensko             1 : 2  17:25, 25:23, 11:15
Další Slovenské družstvo na tomto turnaji. Dívky jsou starší a skoro všechny velice dobře živené. Jejich předností je výborný tvrdý servis, který dělá všem družstvům obrovské problémy.  Bohužel na našich dívkách začíná být vidět únava, které jsem se obával. První set hrajeme špatně a zaslouženě ho prohráváme. Průběh druhého setu je stejný prvního, ale daří se přidat pár bodů           a koncovku druhého setu se štěstím vyhrát. Rozhodující třetí set je opět zahrán z naší strany bez většího nasazení. Došly síly. Prohráváme 1:2.
 
SK Geodézie Česká Třebová – Uherské Hradiště                            2 : 0  25:18, 25:18
Hrajeme o možnost hrát o 17. - 20. místo v pořadí turnaje. Soupeř nepatří mez nejsilnější, prohrál všechny zápasy, takže máme povinnost zvítězit. Bohužel, je to již 6 zápas sobotního dne a na dívkách je vidět únava. Hrajeme s přehledem a vyhráváme 2:0.
 
Neděle 4.9.2016, hrajeme o 17 – 20. místo v turnaji. Hraje se na dva vítězné sety do 25  bodů.
 
SK Geodézie Česká Třebová – VK Prostějov  (EXTRALIGA KKY)         0 : 2  24:26, 22:25
Nedělní ráno, není zrovna nejšťastnější, soupeř je velice těžký, extraligové družstvo Prostějova. Nehrajeme špatně, soupeře velice trápíme, ale v tomto složení na ně nemáme. Družstvo Prostějova,  bude hrát o 17. - 18. místo. Prohráváme 0:2. Naše dívky budou hrát s družstvem Budějovic, které jsme měli v zák. skupině o 19. až 20. místo v turnaji.
 
Hrajeme o 19 – 20. místo v turnaji.
 
SK Geodézie Česká Třebová – VK Č. Budějovice „B“ (extraliga JKY) 1 : 2  22:25, 25:14, 5:15
Soupeř nám má co vracet, porážku ze zákl. skupiny.  První set vyhrává družstvo Budějovic, českotřebovská děvčata mají problém s pohybem. Ve druhém setu odpočívají Budějovice, vyhrávají českotřebovské dívky 25:14. Bohužel ve třetím rozhodujícím setu, již českotřebovské dívky nenacházejí sílu bojovat samy se sebou, natož se soupeřem.  Prohráváme 1:2 a končíme na 20. místě z 32 zúčastněných družstev.

Pořadí v turnaji Velká cena Přerova 2016.

                   1.

Prostějov A

   

17.

VIVUS Blava

                   2.

Ljubljana

   

18.

Prostějov B

                   3.

Žižkov

   

19.

Č.Budějovice B

                   4.

Hr.Králové A

   

20.

Č.Třebová

                   5.

Olymp B

   

21.

Púchov

                   6.

Bilíkova Blava

   

22.

Jablonec n.N.

                   7.

Plzeň

   

23.

Střešovice

                   8.

Přerov A

   

24.

Junior Brno

                   9.

Č.Budějovice A

   

25.

Přerov B

                 10.

Olymp A

   

26.

N.Jičín

                 11.

Ostrava A

   

27.

Ostrava B

                 12.

Senica

   

28.

Hr.Králové B

                 13.

Frýdek-Místek

   

29.

Vyškov

                 14.

Šternberk

   

30.

Polička

                 15.

N. Mesto N.V.

   

31.

Jehnice

                 16.

Zlín

   

32.

U.Hradiště

 Hodnocení účasti -  turnaj měl pro dívky obrovský přínos v počtu a kvalitě zápasů.

Dívky zjistily, že pokud bojují o každý míč, jde hrát s každým soupeřem.
Dívky zjistily, že v této kategorii již nejde přehrát míč zadarmo bez bodových následků. 
Dívky zjistily, že bez kvalitní obrany na síti se nedá hrát kvalitní obrana v poli.
Dívky zjistily, že kvalitní blok musí mít nejméně dvě blokařky, jinak je problém útok ubránit.
Dívky zjistily, že tvrdý útok je opravdu tvrdý a soupeři přináší obrovské problémy v obraně.
Dívky zjistily, že servis musí být velice kvalitní, aby hráčky soupeře nutil k chybám již od začátku rozehry.
Dívky zjistily, že nahrávačka musí distribuovat nahrávku tak, aby se snažila svojí kreativitou co nejvíce roztrhat dvojblok či trojblok soupeře a tak usnadnit svým smečařkám útok.

Na turnaji dívky odehrály 11 zápasů, vyhrály 505 bodů, prohrály 452 bodů.  Vyhrály 14 setů, prohrály 12 setů. Vyhrály 6 zápasů, prohrály 5 zápasů.

Pod vedením R.Hanzelky hrála a střídala:  kapitánka Šplíchalová  Veronika, Klimková Linda, Bělková Kristýna, Voleská Kristýna, Foldynová Natálie, Václavková Hana, Bečičková Michaela, Nerudová Monika.                                                      

Zapsal: Rostislav Hanzelka

PRVNÍ ZÁPAS KADETŮ V KP 2 PCE KRAJE.

V sobotu 3. 9. 2016 sehráli kadeti svůj první zápas v soutěži mužů a to v přeboru Pardubického kraje 2.třídy. Soupeřem bylo družstvo Lanškrouna B. Zápas byl odehrán na volejbalových kurtech Sokola Výprachtice. Bohužel se zápasu nemohl zúčastnit Ondra Lukáš. Byl to první zápas po návratu ze soustřední a tak jsem měl trochu strach z předvedené hry. Ale kluci bojovali a předvedená hra nebyla vůbec špatná. Je v ní stále spousta chyb, ale budeme pracovat na jejich odstranění. Družstvo odehrálo zápasy v tomto složení: Kadlec, Hubáček, Kohoutek, Šplíchal, Skřivánek, Pejchal a Koudelný.
Lanškroun B-Č. Třebová 3:0, 3:0. Michal Kadlec