VOLEJBALOVÉ VÝSLEDKY SOKOLA ČESKÁ TŘEBOVÁ 8. 9. – 11. 9. 2016


KADETI V KP2 - CHOCEŇ


Ve čtvrtek 8. 9. 2016 jsme předehrávali zápas s Chocní. Jím se termín předehrávky hodil. V čase tréninku jsme odehráli kvalitní zápas s kvalitním soupeřem. Do prvního zápasu nastoupila sestava Kadlec, Hubáček, Šplíchal, Skřivánek, Pejchal a Kohoutek. Oběma družstvům působilo největší starost zapadající slunce. V pěkném prostředí před asi 30 diváky se hrál vyrovnaný volejbal, i když musím přiznat, že domácí měli zápas plně pod kontrolou. Ale v druhém setu naše družstvo hrající po slunci málem vyhrálo set. Hra se každým setem zlepšovala, takže rozhodnutí hrát tuto soutěž se zatím jeví jako správná volba. V druhém zápase se už setmělo a tak se dohrávalo pod umělým osvětlením, což byl pro kluky trochu zážitek. Hráče jsem pravidelně střídal, takže hráli i Lukáš a Koudelný. V druhém zápasu docházeli našim klukům viditelně síly, ale na tom ještě zapracujeme. Družstvo odehrálo zápasy v tomto složení: Kadlec, Hubáček, Kohoutek, Šplíchal, Skřivánek, Pejchal, Lukáš a Koudelný.  Choceň C-Č. Třebová 3:0, 3:0.  Michal Kadlec

PŘÍPRAVNÝ TURNAJ KADETEK A JUNIOREK BÍLOVEC


V sobotu 10. 9. 2016 absolvovala část týmu kadetek a juniorek další ze série  přípravných turnajů před zahájením svých soutěží – 1. ligy kadetek a 1. ligy juniorek.    Na turnaj přijelo 8 týmů, které byly rozděleny do 2 skupiny po 4 účastnících. Našimi soupeřkami byly VA Žilina, Vyškov a Nový Jičín.

Hned v 1. zápase nás čekal nejtěžší soupeř. My celý zápas bojovaly s nepřesným příjmem a malou komunikací na hřišti. Soupeřky jsme trápily hlavně kvalitním servisem. Prohra 0:2.

Druhý zápas a soupeř jednoznačně nejmladší – Nový Jičín. I tak jsme se na vítězství nadřely. Mlaďounké protihráčky jezdily po hřišti a body zadarmo moc nedávaly. Větší vyhranost byla na naší straně. Výhra 2:0

Poslední zápas s Vyškovem byl souboj o 2. místo ve skupině. První set na soupeřky vlétáme a nedáváme jim šanci. Druhý set a naše veliká „deka“… nedaří se vůbec nic. Snaha je, ale nepřesný příjem, množství míčů přehraných zadarmo…Zápas končí remízou 1:1

Ve skupině končíme na míče na 3. místě a čeká nás boj o celkové 5. místo se soupeřkami z Karviné. První set vyhráváme „o parník“, druhý set musíme hodně bojovat. Naše zbraň - servis, nás v posledním setu přestal poslouchat. Konečná výhra 2:0. Celkově jsme skončily na 5. místě.

Hrály: Václavková, Bečičková, Foldynová, Köhlerová, Kašparová, Kahounová, Šmídová.   Jana Rejmanová

Kvalifikace mladších žáků v Lanškrouně   10. 9. 2016


Pro letošní sezónu 2016-2017 byla soutěž mladších žáků Pardubického kraje spojena s Královéhradeckým krajem. V sobotu 10.9.2016 probíhala kvalifikace na třech místech. Naše družstvo jelo do Lanškrouna, kde se utkalo s družstvy Lanškrouna A a B a Českou Třebovou II.
První zápas jsme odehráli s Lanškrounem B a přes velké množství zkažených podání kluci jednoznačně vyhráli. Následoval zápas s Českou Třebovou II, byť teplota rostla a nebe bylo zcela bez mráčků, kluci zlepšili svá podání a opět vyhráli 2:0. Třetí zápas byl úplně jiný level družstvo Lanškrouna A jsou jeden jak druhý, s výškou nad 170 a naši kluci jsou stále menšího vzrůstu a síly. Pouze jeden náš hráč Pepa Hurt se se svým vzrůstem a silou může jim rovnat. Kluci prohráli 2:0, ale prali se statečně.  V kvalifikaci se umístili na druhém místě a příště budou hrát v A skupině opět s Lanškrounem A, Svitavami A a Novým Městem nad Metují. Toto družstvo bude pořadatelem 1. kola skupiny A, to bude výlet !!!!
Družstvo hraje ve složení: Bělka, Hruška, Hurt, Rezek, Svoboda, Štech, Štusák a Šumbera
 
Výsledky soutěže Krajský přebor mladší žáci
10. 9. 2016 Svitavy, Lanškroun, Hradec Králové
A                            B                             C
1. SY A                  1. LA A                  1. Nové Město
2. SY B                  2. ČT                      2. Rychnov n K.
3. LI                       3. ČT II.                 3. Dřevěnice
                               4. LA B                  4. HK
Další kolo 24. 9. 2016
A skupina: pořadatel Nové Město: NM, ČT, LA A, SY A
B skupina: pořadatel Dřevěnice: Dřevěnice, SY B, RK, ČT II.
C skupina: pořadatel H. Králové: HK, LI, LA B
 
Kvalifikace mladších žákyň ve volejbale 10. 9. 2016 Česká Třebová.

V sobotu 10. 9. 2016 začala sezóna pro družstva mladších žákyň Sokola Česká Třebová. Družstva pod vedením Pavla Vernera a Martina Blažka přivítala v areálu Na Skále družstva Svitav a Litomyšle. A družstvo (Blažková Lucie, Doležalová Barbora, Dušková Adéla, Dvořáková Šárka, Hyláková Nikola, Pešková Eliška. Vernerová Kristýna, Vomáčková Kristýna) zvítězilo ve všech zápasech a postoupilo do první výkonnostní skupiny. Družstvo B (Broulíková Martina, Kaplanová Anna, Landová Sandra, Horáková Sára, Neumanová Lucie, Jebousková Pavlína, Klementová Martina, Zahrádková Šárka) bude působit v přeboru Olomouckého kraje a má před sebou ještě mnoho práce, ale i velkou perspektivu. Obě družstva svým výkonem mile překvapila trenéry a diváky.
Za oddíl volejbalu Michal Kadlec
PŘÍPRAVKA CHLAPCŮ V ČESKÉ TŘEBOVÉ

V neděli 11. 9. 2016 náš oddíl pořádal kvalifikaci přípravky chlapců.  Jelikož náš oddíl pořádal i kvalifikaci dívek, začátek turnaje byl posunut na 13 hodinu, kdy teplota byla na vrcholu dne a nebe bez mráčků. Všichni kluci mají můj obdiv, že i v takovém vedru bojovali o každý míč.
Soutěž přípravky chlapců pro sezónu 2016-2017 je určena pro kluky narozené v roce 2004 a mladší. Družstvo A je tvořeno kluky ročník narození  2004 ( Hruška, Svoboda, Štusák a Šumbera) a ročník narození 2005 Štech. Kluci tuto soutěž hráli již loňský rok a rádi by si vedli tak dobře jako loňské A družstvo, které obsadilo krásné 2. místo.
Družstvo A prošlo kvalifikací bez porážky a obsadilo 1. místo a v 1. kole bude hrát skupinu A.
Pro kluky z družstev ČT B a ČT C to byla první zkušenost s trojkovým volejbalem, všichni na hřišti odvedli své maximum a zaslouží si velkou pochvalu.   Za přípravku Markéta, Míra a Radka
 
Výsledky soutěže Krajský přebor přípravka chlapci
11. 9. 2016 Č. Třebová, Litomyšl, Lanškroun
               
A                            B                             C
1. ČT A                  1. CHO                  1. SY A
2. ČT II.                 2. LI B                    2. SY D
3. VM A                 3. PO                     3. LA A
4. VM B                4. LI A                    4. SY B
5. ČT B                  5. LE                      5. LA B
6. ČT C                                                 6. SY C
                                                             7. SY E
Další kolo se hraje 18. 9. 2016
A skupina: pořadatel Polička: PO, LI B, ČT A, ČT II, SY A, D
B skupina: pořadatel V. Mýto: VM A, B, LI A, LA A, SY B, LA B
C skupina: pořadatel ČT: ČT B, C, LE, CHO, SY C, SY E

KVALIFIKAČNÍ TURNAJ PŘÍPRAVKY DÍVEK


V neděli 11. 9. 2016 jsme pořádaly první kvalifikační turnaj v trojkovém volejbale přípravek dívek v areálu Na Skále. V naší skupině byly kromě 4 domácích týmů ČT ještě tým Žichlínku a Moravské Třebové. Každý tým odehrál 5 zápasů na 2 hrané sety. 
Za týmy ČT A a ČT B nastupují volejbalistky, které soutěž většinou hrály již v loňské sezóně a tak doufám, že budeme hrát ve skupinách vyšších a tím odehrajeme, co nejtěžší zápasy. A jak se nám dařilo v neděli? Tým ČT A nepoznal celý turnaj porážku. Holky bojovaly na hřišti, povzbuzovaly se, a proto po zásluze skončily na 1. místě. Tým ČT B začal turnaj trochu ustrašeně a zbytečným množstvím chybiček dával cenné body soupeřkám – nezavolané míče, zkažená podání. Ale během turnaje se holky lepšily, bojovnost rostla a i ony poznaly radost z vítězství.

Hrály:  ČT A – Vernerová, Jebousková, Horáková, Neumannová

            ČT B -  Zahrádková, Klementová, Havránková, Klimešová

Výsledky:

Výsledky soutěže Krajský přebor přípravka dívky 11. 9. 2016 Polička, Svitavy, Lanškroun, Choceň, Č. Třebová, Litomyšl

A                     B                       C                   D                    E                    F

1. PO A          1. SY A          1. LA A          1. PA              1. ČT A           1. DÚ A

2. PO B           2. SY C           2. LA C         2. CHV A      2. MT              2. LI A

3. PO C           3. SY B           3. VM B         3. CHO B       3. ŽI A            3. DÚ B

4. PO D          4. LE               4. LA B         4. CHO A       4. ČT B           4. LI C

5. PO E           5. SY E           5. LA D         5. CHV B      5. ČT C           5. LI B

6. PO F           6. SY D         6. VM A        6. CHO C       6. ČT D           6. DÚ C

 

Další kolo se hraje 18. 9. 2016

A skupina: pořadatel: Svitavy: PO A, SY A, LA A, PA, ČT A, DÚ A

B skupina: pořadatel: Chvaletice: CHV, PO B, SY C, LA C, MT, LI A

C skupina: pořadatel: D. Újezd: DÚ B, PO C, SY B, VM B, CHO B, ŽI A

D skupina: pořadatel: Svitavy: CHO A, PO D, SY E, LA B, ČT B, LI C

E skupina: pořadatel: Č. Třebová: ČT C, PO E, SY D, LA D, CHV B, LI B

F skupina: pořadatel: Letohrad: LET, ŽI B, VM A, CHO C, ČT D, DÚ C     Jana Rejmanová

KVALIFIKAČNÍ TURNAJ PŘÍPRAVKY DÍVEK.

V neděli 11.9.2016 naše nejmladší děvčata – týmy Česká Třebová C a D, odehrála trojkový volejbal – krajský přebor přípravky dívek. Je to pro náš tým soutěž poměrně  náročná, protože zde startují hráčky až dva roky starší. Naším cílem v této soutěži je získávání zkušeností a přiblížení se ke klasickému volejbalu. Hra předpokládá základní dovednosti jednotlivce – odbití prsty, bagrem, spodní podání, (případně smečování). V naší věkové kategorii se všemi herními dovednostmi začínáme a celý rok si je budeme osvojovat. První hraní se nám povedlo nad očekávání. Děvčata příjemně překvapila zvládnutím spodního podání a někdy se nám i podařilo přihrát, nahrát a zahrát přes síť – což považuji za výborné. Pro děvčata nový zážitek a pro nás všechny vykročení směrem vpřed……….. :)   Všem, kdo se podíleli na organizaci turnaje, patří dík.

Hrály: Adamová, Dvořáková, Hondlová, Kaplanová, Kovářová,  Očenášová, Polášková, Preislerová, Zemanová   Trenéři: Adam, Benešová, Dvořáková