VOLEJBALOVÉ VÝSLEDKY SOKOLA ČESKÁ TŘEBOVÁ  17. 9. – 18. 9. 2016


Volejbalový oddíl TJ Sokol  Česká Třebová se účastnil

turnaje juniorek „O Svitavský škopek“  dne 17. 09. 2016.

Dne 17. září 2015 pořádal volejbalový oddíl TJ Svitavy, jednodenní volejbalový turnaj juniorek.    Turnaje se účastnilo 8 družstev z toho 3 družstva reprezentace Lvíčat ČR. 

Základní skupina:                                                                                                                         
Č. Třebová       -         Lvíčata ČR „A“       0 :  2     22:25, 23:25  
Č. Třebová       -         Kralupy n. Labem    0 :  2     17:25, 22:25  
Č. Třebová       -         Svitavy                    1 :  1     25:17, 22:25 
 
Semifinále.
Č. Třebová       -         Lvíčata ČR „B“        0 :  2     22:25, 23:25 
O 7. – 8.  místo
Č. Třebová       -         Pardubice                0 :  2     24:26, 23:25  

V sobotu hrajeme doma na Skále 1. ligu juniorek a 1. ligu kadetek.  Zapsal: Rostislav Hanzelka

18. 9. 2016 kadeti v KP 2 třídy proti V. Mýtu.

V neděli 18. 9. 2016 jsme první domácí zápas v soutěži mužů proti družstvu Vysokého Mýta. Po dlouhé době se na volejbalové kurty Na Skálu vrátil mužský volejbal (i když soutěž hrají věkem kadeti).  Do prvního zápasu nastoupila sestava Kadlec, Hubáček, Šplíchal, Skřivánek, Pejchal a Lukáš. Družstvo V. Mýto působilo unaveným dojmem, což bylo způsobeno utkáním, které odehrálo v sobotu. Hra našeho družstva se zápas od zápasu lepší a tak hosté nemohli vypustit žádný míč. Už se ve hře objevují úseky, kdy skoro vůbec nechybujeme a se soupeřem držíme krok. Pak sice přijde šňůra chyb a o výsledku je rozhodnuto, ale hra se lepší. Dnes zápasu přihlíželo 5 diváků a volejbal se líbil. Do prvního zápasu a pak i do druhého nastoupili Kohoutek a Koudelný. Příští týden v sobotu hostíme družstvo Žamberku. Č. Třebová - V. Mýto 0:3, 0:3.  Michal Kadlec

18. 9. 2016 1. kolo přípravek chlapců v trojkovém volejbale.

   V neděli 18. 9. 2016 jsme v České Třebové pořádali první kolo přípravek chlapců, a to třetí výkonnostní skupinu. V ní nastoupila dvě domácí družstva ČT B a ČT C, která se postupně střetla s družstvy z Chocně, Svitav a Letohradu (celkem šest družstev). Složení družstev jsme ponechali tak jako v kvalifikaci. Družstvo ČT B ve složení T. Kalousek, D. Kráčmer, J. Očenáš a S. Svojanovský dnes vybojovala první dvě výhry v soutěži, jednu remízu a dvakrát kluci prohráli. Dnes se tolik nedařilo podání a soupeři tak od nás získávali hodně laciných bodů. Celkově družstvo ČT B skončilo na pěkném třetím místě (jedno místo za postupem do druhé skupiny). I druhé naše družstvo ČT C se dočkalo první výhry v soutěži, kdy porazilo družstvo z Letohradu a sahalo dokonce po remíze s družstvem Svitav. V tomto družstvu dostávají herní příležitost i věkem hodně mladí hráči (roč. 2007, 2008), kteří se postupně zapojují mezi ty zkušenější. Složení tohoto družstva budeme obměňovat. ČT C ve složení D. Andrle, M. Kubíček, K. Sixta a J. Vávra skončili na pátém místě. Příští kolo odehrajeme 25. 9. 2016.

18. 9. 2016 - 1. kolo Krajského přeboru přípravky dívky

V neděli 18. 9. 2016 se odehrálo další kolo krajského přeboru - přípravky dívky. Naše družstvo „C“ startovalo v páté výkonnostní skupině v domácím prostředí. Děvčatům se podařilo vyhrát jeden set s družstvem Svitavy D. Děvčata se snažila a kromě podání, které je v tuto chvíli jediným zdrojem bodových úspěchů, se nám občas povedla přihrávka, která je pro dívky tohoto věku velmi náročná herní dovednost. Děvčata hrála ve složení: Adamová, Dvořáková, Kaplanová, Peterková, Zemanová. Č. Třebová „D“ odehrála další kolo v šesté výkonnostní skupině v Letohradu. Děvčata si vedla nad očekávání velmi dobře. Dařilo se podání a občas byla vidět i mezihra. Vyhrály jsme jeden zápas, dvakrát remizovaly - krásný výsledek.  Děvčata hrála ve složení: Kovářová, Očenášová, Polášková, Preislerová.    I když volejbal je nám ještě hodně vzdálený, je dobře, že děvčata mají možnost získávat nové zkušenosti, které korespondují s nácvikem základních herních dovedností jednotlivce. U děvčat sledujeme především pohyb na nohou, přípravu na přihrávku, herní nasazení a týmového ducha. Pochvala patří celému týmu.  Trenéři:  Adam, Benešová, Dvořáková, Očenáš

1. kolo Krajského přeboru přípravky dívek – ČT A, ČT B.

Kvalifikační turnaj rozdělil naše týmy do skupin podle umístění, a tak ČT A hrála v A skupině a tým ČT B v D skupině. Obě skupiny pořádaly TJ Svitavy. I přes původní nepříznivou předpověď, bylo krásně a obě skupiny se odehrály venku. A jak se týmům dařilo?

Tým ČT A nastoupil ve složení Kíťa Vernerová, Barča  Doležalová, Pája Jebousková a Natálka Řeháková.  První zápas holky jednoznačně vyhrávají, pak zápas prohráváme a další 3 remizujeme. Výsledky vyrovnané, podobně jako celá A skupina. Ale i když výhra je určitě lákavá, hlavní je předvedená hra, kde máme ještě velké rezervy. Opět jsme místo trápení soupeře zvládaly trápit i sebe nepřesnými přihrávky, nahrávkami zády k síti a „bezzubým“ útokem.  Do příštího kola máme na čem pracovat. A my to určitě zvládneme. Až na poslední zápas se holkám dařilo na podání a určitě velkou pochvalu zaslouží celý tým za předvedenou bojovnost. ČT A skončila na 4. místě ve skupině (3. – 5. tým měl 5 bodů, o celkovém pořadí rozhodovaly míče).

Za tým ČT B hrála Lucka Neumannová,  Marťa Klementová a Šárka Zahrádková. Už před turnajem jsme si s holkami daly za cíl uhrát postup do C skupiny. D skupina byla u 3 týmů především o podání a pozornosti v poli – hrály proti nám mlaďounké začínající volejbalistky. A tak rozhodnutí o postup mělo být s týmem Lanškrounu, prohráváme 0:2 a Chocně, remizujeme 1:1.  V posledním zápase s Chocní nám utíká postup do C skupiny.  Celý tým se zápas od zápasu lepšil a nejhezčí volejbal hrál právě v posledním zápase.  Rezervy máme ještě v pozornosti, kdy zapomínáme hlídat první a druhou přes a v zavolání na první míč. Pochvalu si celý tým zaslouží za podání a za povzbuzování se navzájem.  ČT B skončila na 3. místě a o postup budeme bojovat příště. Moje poděkování patří panu Jebouskovi za pomoc při „koučování“ týmů.

Jana Rejmanová